Orantısız artış bizi endişelendiriyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Mehmet Nabioğlu, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir sayısı ile mükellef sayısındaki artışın birbiriyle orantılı yükselmediğini, bu durumun sektör içinde pastanın küçülmesine ve haksız rekabete neden olduğunu söyledi.

Gaziantep Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Mehmet Nabioğlu, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir sayısının Gaziantep genelinde yaklaşık 2 bin civarında olduğunu, son yapılan yeterlilik sınavında 135 kişi sınava girerken bunlardan 56’sının sınavı kazandığını söyledi.

Nabioğlu; “ Son yapılan sınavda 135 kişi içerisinde 56 kişinin sınavı kazanması diğer odalarla mukayese edildiğinde başarılı bir rakamdır. Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir sayısında son yıllarda meydana gelen artış sevindirici. Artış ne kadar çok olursa o kadar rekabet ve daha güzel şeyler olur, daha iyi hizmet olur. Ancak bizi düşündüren taraf mükellef sayısında meydana gelen azalıştır. Bu orantısız artış bizi hem düşündürmekte hem de endişelendirmektedir. Artış miktarını oranladığınızda mükellef sayısındaki azalış pastanın daha da küçülmesine neden oluyor. Pasta küçüldüğünde ise haksız rekabetler gündeme geliyor.

SANAYİCİ GÜNÜ KURTARMA PEŞİNDE

Mükellef sayısındaki azalış aynı zamanda piyasadaki istikrarsızlık demektir. Doların 4 TL’yi zorladığı bu dönemde insanlar elindeki parayı yatırıma dönüştürmek istemiyor. Sanayicimiz dahil olmak üzere herkes günü kurtarma telaşı içerisinde. Bu aynı zamanda işsizlik oranlarını artış yönünde tetikliyor. Bir önceki ayın Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre %11.8 oranında ki işsizlik oranı Türkiye için çok ciddi düşünülmesi gereken bir durumdur. Bizim önceliğimiz yatırımların artırılması ve işsizlik oranının düşürülmesi olmalıdır. Ama Türkiye’nin gündemi hep başka konularla meşgul ediliyor. Türkiye’nin güncel meseleleri tabiki tartışılmalıdır ancak asıl gündem ekonomi olmalı, yatırım ve işsizlik üzerinde önemle durulmalıdır.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Orantısız artış bizi endişelendiriyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin