Prof. Dr. Hatipoğlu Gazianteplilerle buluştu

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

nihat-hatipogluProf. Dr. Nihat Hatipoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Kutlu Doğum Özel Programında” Gazianteplilerle buluştu.

GAÜN Mavera ve Sanat Merkezi’nde “Kutlu Doğum Haftası” kapsamında gerçekleştirilen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve belediye yetkilileri de izledi.

Hafız Mustafa Duman’ın Kur’an-ı Kerim okumasıyla başlayan etkinlikte, Hatipoğlu, Peygamber efendimizin hayatını anlattı.

Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) yola çıktıklarıyla vefat ettiğini söyleyen Hatipoğlu, şöyle devam etti:

“Dünya Müslümanları krizde, sıkıntıda, bölük, pörçük talimatlar var. Dünyada cemaatler, gruplar,  oluşumlar var. Her bir oluşumun başında biri var. Değişik yerlerden talimatlar çıkıyor. Ve ümmet maalesef hiçbir dönemde görülmediği kadar müthiş bir krizler yaşıyor. Bir Kur’an’dan bu kadar şey oluşmaz. Çünkü Kur’an tevhidi esas alır. Fakat problem ne? Problem şu: Biz merkeze Hz. Muhammed’i koyamadık. Eğer merkeze Resullullah’ı ve onun ahlakını koysaydık, insanlara deseydik ki; ebedi önder, lider, imam Muhammed Nebi’dir. Senin cemaatinin lideri, üstadı, hocası değil. Ehl-i Sünnet yolunda olan herkes başımızın tacı..Ama uyma noktasında benim rol modelim Muhammed Mustafa’dır deseydik, İslam alemi bu krizlerin hiçbirini yaşamazdı.“

Allah ve Resulullah’a dönüş hareketi başlatılması gerektiğini vurgulayan Hatipoğlu, hadisleri yok saymanın Kur’an-ı Kerime karşı yapılan en büyük günahlardan biri olduğunu aktardı.

Gençlere seslenen Hatipoğlu, onlara, özellikle İslam müesseselerinin tümünü kuran Hz. Ömer’in devlet idaresini ve İslam’a kazandırdıklarını yeniden okumanın Hz. Peygamber’i biraz daha doğru anlama noktasında önemli olduğunu ifade etti.

Peygamber Efendimizin hayatının sürekli okunması gerektiğine dikkati çeken Hatipoğlu, “Bugün de inanıyorum gelecek yıllarda da insanlığın adını en çok duyacağı isim yine Muhammed olacaktır” dedi.

Hatipoğlu’nun duayla bitirdiği etkinliğin sonunda Şahin, Prof. Dr. Hatipoğlu ve Duman’a çiçek takdim etti.

 

NOT: (Görüntüleri; paylasim.gantep.bel.tr adresinden alabilirsiniz…)

Kullanıcı adı: misafir Şifre: 9876543

 

KURUMSAL İLETİŞİM DAİRE BAŞKANLIĞI

Ayrıntılı bilgi için: Hüseyin Akay/Basın-Haber Şube Müdürlüğü
0 535 023 44 20/0 342 211 12 00 – 2320

www.facebook.com/Gaziantepbeld,www.twitter.com/Gaziantepbeldwww.youtube.com/Gaziantepbeld

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
 Prof. Dr. Hatipoğlu Gazianteplilerle buluştu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin