Rektör Prof. Dr. Ali Gür, hedeflerini açıkladı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

rektor-ali-gurGaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür ulusal ve yerel basın temsilcileri ile bir araya geldi.

Rektör Prof. Dr. Gür Gaziantep Üniversitesi’nin kaliteli eğitim veren, özgür bir üniversite olacağını belirterek hedeflerini açıkladı.

Hedef: Renkli, çeşitli, kişilikli üniversite

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, önümüzdeki süreçte milli birlik ve beraberlik ruhunun hakim olduğu, renkli, çeşitli ama kişilikli bir üniversite hedefine ulaşmak için gereken her şeyin yapılacağını açıkladı.

Gür, “Ezan, bayrak, mukaddesatla derdi olmayan, vatanına ihanet etmeyen herkes yeni dönemde bizimle olmaya devam edecek” dedi.

Ulusal ve yerel basın temsilcileriyle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Ali Gür, 15 Temmuz sonrası birçok kamu kurumunda olduğu gibi Gaziantep Üniversitesi’nde de birçok akademisyenin görevinden alındığını belirtirken, “Özellikle hastanemizde bu görevden almalar nedeniyle hizmetin durduğu yolunda gerçeği yansıtmayan iddialar ortaya atıldı. Kurumsal olduğu için buna cevap verdim ve hastanemizde poliklinik ve tedavi edilen hasta sayısının arttığını, hizmetin aksatılmadan devam ettiğini rakamlarla açıkladım” dedi.

RENKLİ, ÇEŞİTLİ, KİŞİLİKLİ ÜNİVERSİTE

Önümüzdeki dönemde ülkenin içinde bulunduğu kaotik ortamdan ders çıkarılarak, milli birlik, beraberlik ruhuyla Gaziantep Üniversitesi’ni daha büyük, kaliteli, uluslar arası üniversite hedefine ulaştırmak için çalışacaklarını kaydeden Rektör Prof. Dr. Ali Gür konuşmasını şöyle sürdürdü: “Önümüzdeki dönemde üniversiteyi renkli, çeşitli, ama kişilikli bir kurum kimliğine kavuşturmak, yani tek tiplilikten uzaklaştırmak ilk hedefimiz olacak. Bir başka fiziksel projemiz, Gaziantep gibi iki milyon nüfusuyla, Türkiye’nin altıncı büyük, en fazla ihracat yapan 5. Büyük kentine yaraşır bir kütüphane yapmak. Sanayide atılım yapmış, ihracatta beşinciliği yakalamış, üç büyük üniversitesi olan bir şehirde kütüphane yoksa bu büyük bir eksikliktir. Bu yüzden hem şehre hizmet sunacak, hem de üniversitemizin öğrencileriyle birlikte diğer üniversitelere hizmet verecek 27 bin metre karelik kapalı alan olan, içinde duşlarıyla, dinlence alanlarıyla, kafeteryalarıyla ve en önemlisi de sabah çorbasıyla 7/24 hizmet veren ve isteyen öğrencilerin de ders çalıştıktan sonra uyuyabilecekleri büyük bir kütüphane kompleksi yapacağız. Biz de istiyoruz ki Gaziantep’e yaraşır, hem ihtişamlı, hem de fonksiyonel bir kütüphane kuralım. Bunun dışında kampuslarımıza fazla bina yapmayacağız. Zaten devredilen kampüsten öyle çok bina var. Devletin imkanlarını verimli kullanmalıyız. Artık betonlaşma değil, o yapılan fiziki mekanların içerisini sağlıklı ruhlarla doldurmak istiyoruz. Vatanına, milletine aşık, şehrine sevdalı, birbiriyle konuşabilen özgür bireyleri orada yetiştirmek istiyoruz. O yüzden de kütüphane bizim açımızdan çok önemli.”

“HEDEFİMİZ ÖĞRENCİYİ İYİ EĞİTMEK”

Basın mensuplarının sorularını cevaplandırırken, toplumun GDO’lu büyümeye tabii tutulmasından yakınan Rektör Prof. Dr. Ali Gür, “Maalesef üniversiteler de kontrolsüz büyüyor. Bu da eğitim kalitesini düşürüyor. Bunun için bizim artık üniversiteyi öğrenci sayısı açısında stabilizasyona götürmemiz gerekiyor. Çünkü, siz burada 52 bin öğrenciye gerçekten iyi bir eğitim veremezsek, 70 bin olduğu zaman topluma eğitimsiz yeni bireyler kazandırmış oluruz. Hedefim öğrenci sayısını artırmak değil, tam tersine var olan öğrencileri iyi eğitebilmektir” dedi. Altyapı açısından bir eksikliğin bulunmadığına da işaret eden Gür, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni kampusumuzda akıllı binaları devraldık. Dolayısıyla bina sorunumuz yok. Burada tek sorunumuz şu; birlik ve beraberlik ruhu içerisinde araştırmalara öğretim üyelerimiz, araştırma görevlilerimiz daha fazla yönlenmeleri lazım. Avrupa Birliği’nden daha fazla proje almamız lazım. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız diğer ilçe belediye başkanlarımız gece – gündüz görüşüyoruz, Şu anda birçok projeyi hayata geçirdik ve geçiriyoruz. Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve üniversitemizin ortak projesiyle trafikte seyreden şoförlerimiz. servis şoförlerine bir dönem eğitim verdik. Ama biz bunu büyük bir şekilde genelleştiriyoruz. Belediye şoför otobüslerimiz, minibüs şoförlerimiz ve özel sektör hariç ve sizlerin bizlerin şoförlüğü hariç seyreden insanların birçoğuna biz bilimsel anlamda da öfke kontrol ve trafikte seyir dersleri vererek sertifikalandıracağız. Bu aynı zamanda hem büyükşehrimizin hem de valiliğimizin bizden talebi ve biz de bunu yerine getirebilecek potansiyeldeyiz.”

“DÜNYANIN EN İYİ BİN ÜNİVERSİTESİ ARASINDAYIZ”

Gaziantep Üniversitesi’nin geçtiğimiz günlerde AB merkezli bilgi ve haber yayıncısı US News’in yaklaşık 20 bin üniversitenin değerlendirilerek yaptığı araştırması sonuca Dünya’nın En İyi Bin Üniversitesi arasında 831. sırada yer alma başarısını gösterdiğini kaydeden Rektör Gür, “Bu çok önemli. Ama, yeterli görmüyoruz. Şuanda yeni hedefimiz ilk 500 arasına girmek. Bunu başaracak altyapı ve kapasitemiz de var” dedi. Gaziantep Üniversitesi’nin önümüzdeki süreçte hem kente, hem bölgeye hem de ülkeye katma değer yaratacak yeni projeleri yaşama geçireceğini vurgulayan Prof. Dr. Gür, “Suriye’den gelen kadınlarımızın sosyal uyumları ve rehabilitasyonlarıyla ilgili büyük bir Avrupa Birliği projesi aldık. Şu anda onun alt yapısını oluşturuyoruz. Aynı zamanda sanayi ve tekstil şehri olan Gaziantep’e AR-GE yatırımlarıyla mükemmeliyet laboratuarları kuruluyor şu anda. Üniversitenin potansiyelini iyi bildikleri için aynı zamanda şehre ne kadar büyük katkı sağlayacağını çok iyi bilen başkanlarımız hepsi zaten ilk günden beri beraberler” dedi.

“ELEŞTİRİYE EVET, İFTİRAYA HAYIR”

Göreve geldiği günden buyana Gaziantep Üniversitesi ve Gaziantep’in gelişimi için tüm kesimlerle iyi ilişkiler içinde olmaya gayret ettiğini, hizmetlerin yürütülmesi açısından yapılacak her türlü yol gösterici, yapıcı eleştiriye açık olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Ali Gür, “Benim hiç kimseyle hiçbir derdim yok. Kendi iç düzeniyle iç barışı, düzeni tamamlamış bir insanım. O yüzden de rahatım. Asla gizli saklı bir şey yapmadım, yapmıyorum. Her şeyi açık yaşadım. Şeffaf yaşadığım için de hiç korkmadım. Şeffaf yaşadığım için de bedel ödedim. Bedel ödemekten de korkmuyorum. Zaten bir kısım öğretim üyesi de bize  güvenmişler. Bizi güvenlerine layık bulup bu üniversitede en yüksek oyla seçmişler. 15 Temmuz gibi ateşten gömlek giyen bir ülkede bütün kurumlar güven bunalımı yaşarken, Gaziantep Üniversitesi gibi en kritik şehrin en kritik üniversitesine Ali Gür Hoca Sayın Cumhurbaşkanımızın takdir ve teveccühlerini kazanarak atandıysa, bu bana hem bir ağır sorumluluk yükler hem de işimin bilincinde olmamı gerektirir. Başta da söylediğim gibi eleştiriye her zaman açığım. Hatadan dönmesini de bilirim. Ama, iftiraya kesinlikle hayır.”

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür’ün basınla kahvaltı buluşmasına rektör yardımcıları Prof. Dr. Savaş Gürsoy, Prof. Dr. Hilmi Bayraktar ve Prof. Dr. Metin Bedir, Genel Sekreter Doç. Dr. Ayhan Doğan, Rektör danışmanları Prof. Dr. Süleyman Ganidağlı, Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, Doç. Dr. Mehmet Emin Sönmez, Genel Sekreter yardımcıları Burhan Akyılmaz ve Mehmet Ali Eminoğlu da katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Rektör Prof. Dr. Ali Gür, hedeflerini açıkladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin