Royal Halı Basketbol Takımı ve Gaziantep’in vizyonu

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugün aldığım bir haber beni derinden üzdü. Royal Halı, takımdan sponsor desteğini çekiyor ve bu maceraya son veriyordu.

Onun için ağladık, onun için güldük. Her başarısında göğsümüz kabardı. Maçlarını ailece büyük bir heyecanla izledik. Keyifli dakikalar yaşadık, attıkları basketlerle sevinçten çılgına döndük. Topun potayı her yoklamasında ayaklandık, hop oturduk hop kalktık.

Gaziantep Büyükşehir Basketbol Takımı olarak başlayan süreçte Güven Güzelbey’in yönetiminde de yer alan Royal ailesi daha sonra bayrağı devraldı ve kimseden destek almadan bugünlere kadar en iyi şekilde taşıdı. Metin Uzer’in başkanlığını yaptığı dönemde de yine Royal Halı desteğiyle bir çok başarıya  imza attılar.

Asım Güzelbey’in bu takıma olan katkısını da unutmamak gerekir.  2011-2012 sezonunda finalde Selçuk Üniversitesi Basketbol takımını 3 maç sonunda mağlup ederek tarihinde ilk kez Türkiye Basketbol Ligi’ne yükseldiği güne şahitlik ettik, hep beraber sevindik ve sevinçten gözyaşlarımızı tutamadık. İşte o yıllarda Yine takımın en büyük destekçisi Royal Halı Yönetimiydi.

Royal Halı Basketbol Takımı ve Gaziantep’in vizyonu

1.Ligde oynama heyecanı ve sarhoşluğu içerisindeyken bize Türkiye Kupası heyecanını yaşatan Royal Halı’ya teşekkür etmemek olur mu?

Gaziantep tarihinde görmediği bir Türkiye Kupası maçlarına ev sahipliği yaptı.

Basketbol Türkiye Kupası’nın isim sponsoru olan Royal Halı,  2015 TBF Erkekler Türkiye Kupası heyecanını Gazianteplilere yaşatarak kentin ekonomisine ve tanıtımına çok büyük katkıda bulundu.

Anlayacağınız bu takımı dünden bugüne severek destekliyor ve takip ediyorum.

Gaziantep’in marka değerine katkı sağlayan Royal Halı Basketbol takımının aldığı karar doğrusu beni derinden üzdü. Yolun başından itibaren  şehrin ileri gelenlerinden yeterince destek almadıklarını biliyorum. Bazı sebep ve nedenler, ne yazık ki başarıları alkışlamanıza ve desteklemenize engel oldu.

Alkışlamamak mümkün mü?

Bu şehirden bir Joey Dorsey geçti. Dorsey,  Royal Halı’dan Barcelona’ya oradan da NBA’a gitti. Şimdi NBA’da oynasa da  aklı hep Gaziantep’in baklavasında kebabında…

Yine Cory Higgins oynadığı maçlarda başarısıyla Gazianteplilerin gönlünü kazandı. Şimdi CSKA Moskova’ya gitti ve ilk yıl Euroleauge şampiyonu oldu.

Jaka Lakovic’i unutmak olmaz. Barcelona, Galatasay gibi takımlarda oynadıktan sonra Royal Halı Basketbol takımına transfer oldu. Euroleauge sayı krallığında 3. sırada kendine yer buldu. Şimdi ise Slovenya Milli Takımı yardımcı antrenörü.

Sonra Avrupa’nın en kariyerli koçlarından Jurij Zdovc 2 sene boyunca Gaziantep Royal Halı Basketbol takımını çalıştırdı ve başarılı işlere imza attı.

Bu yıl Spor Toto Basketbol Ligi’nin 30. Maçında Rönesans TED Kolejliler’i 90-80 yenerek Play-Off’a katılma heyecanını bize yaşattı ve en iyi sekiz takım arasına girdi.

TBF’nin gözde takımı olmayı başardı.

Binlerce taraftarın gözdesi ve ailesi oldunuz. Bu şehirde çoluğunu çocuğunu kapan, Royal Halı maçlarını izlemek için soluğu Karataş spor salonunda almaya başladı. Sporda bir kalite yakaladınız ve bu kaliteyi sevgili Gaziantepliler maçlarda salonu ve koltukları doldurarak göstermiş ve tescillemiş oldu. Royal Halı taraftarı da en az benim kadar üzgün.

Şimdi soruyorum, bu takıma ve bu takımın bugünlere gelmesi için büyük çaba sarf eden Royal Halı Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıboğlu’na Cihan Dağcı’ya, Boray Dai ve tam kadro yönetime teşekkür etmemek olur mu?

Bu kadar başarıdan  sonra bugün, Royal Halı yönetiminin “buraya kadarmış”  demesi bizi nasıl yaralamasın, nasıl üzmesin? Bayrak yarışını sonlandırma kararı alan yönetime ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.

AVRUPA KUPASI OYNAYACAK BİR TAKIMDAN BAHSEDİYORUZ

Bu kadar emek vermişken, seneye Avrupa Kupası oynayacak bir takımı bırakmak kolay değildir.  Yönetimi bu kararı almaya iten ve bu seviyeye getiren nedenleri az çok tahmin ediyoruz. Biliyorum en güzel yerinde, en güzel anlayışla bırakıyorsunuz.

Yönetimin bu takımı kapatma kararı alma yetkisi varken, önünü açması bir incelik ve Gaziantep’e hizmettir. Kulübün önünü açmak için alınan bu kararı saygıyla karşılıyorum. Gaziantep’in markası haline gelmiş bir takıma Gaziantepli iş adamlarının ve Büyükşehir Belediyesi’nin sahip çıkması gerektiğine inanıyorum ve davet ediyorum.

Bu takım çok ciddi emeklerle, hem maddi hem manevi emeklerle buraya kadar geldi. Gaziantepspor’da yaşanan sıkıntıların yaşanmaması için bu takıma sahip çıkın. Ben biliyorum ki bu takımı almak için ağzının suyu akan il dışından alıcılar var.

Bu takımı Gazianteplilere emanet edin,  bu takımı sahipsiz bırakmayın.  Bu takımın başkasına satılmasına göz yummayın.

Royal Halı Yönetiminin Gaziantep için her türlü adımı atmaya hazır olduğunu düşünüyorum. Bu takım işin ehline gitsin ve Gaziantep’i en iyi şekilde temsil etmeye devam etsin.

Güneydoğu’nun 1.Lig’de tek temsilcisi olan Basketbol takımına Sayın Fatma Şahin’in ve iş adamlarımızın duyarsız kalmayacağını düşünüyorum.

Şimdiye kadar bize yaşattığınız tüm güzellikler için başta Royal Halı Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıboğlu’na, yönetimine, A’dan Z’ye bu takımı buralara kadar taşıyan herkese ayrı ayrı royal-basket teşekkür ediyorum.

 

 

 

turkiye-kupasi

11001924_658886764237085_3745678125387037837_n

royal-hali

gaziantep-royal-takımı

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Royal Halı Basketbol Takımı ve Gaziantep’in vizyonu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin