Şahin, Belçika’da FETÖ terör örgütünü anlattı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırma Vakfı’nın (SETA) davetlisi olarak gittiği Belçika’da 15 Temmuz ve FETÖ terör örgütünü anlatan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, dünyada bir terör sorunu olduğunu, ancak dünya ülkelerinin çözüm noktasında birleşemediğini söyledi.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de; Schaerbeek Belediye Başkanı ve Brüksel Milletvekili Bernard Clerfayt, Molenbeek Belediye Başkanı ve Federal Milletvekili Francoise Schepmans, Antwerp Belediye Başkanı Federal Milletvekili ve Belçika’nın en büyük partisi olan NVA’nın Başkanı Bart De Wever’e 15 Temmuz ile FETÖ terör örgütü hakkında açıklamalarda bulunan Şahin’e İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Avrasya Üniversitesi Rektörü Aşkın Asan ve Gazeteci Hande Fırat da eşlik etti.

Şahin, Gaziantep’te yaşanan DEAŞ’in düğün saldırısını terörizme örnek göstererek, “Şunu söylemek istiyorum, yaklaşık 3 ay önce DEAŞ bir çocuk ile Gaziantep’te bir düğüne saldırı düzenledi ve çoğunluğu çocuk olan bu saldırıda 55 sivil vatandaşımız canını kaybetti. Bunların 37 tanesi 18 yaşının altındaydı ve 10’larca kişi de yaralandı. Gelinen noktayı hepimiz görüyoruz. Ama hala ortak bir çözüm noktasına gelemedik. Hala terör ve terörist tanımında tüm dünyada ortak bir nokta bulamadık. Birimizin terörist dediğine öbürü savaşçı diyor” diye konuştu.

ŞAHİN, KAFANIZDAKİ SORU İŞARETLERİNİ GİDERMEK İÇİN BURDAYIZ

Şahin, Belçika'da FETÖ terör örgütünü anlattı

Terörün yanı sıra ülkenin kalkınması için birçok çalışmalar yaptıklarını da aktaran Şahin, “Bir taraftan terörle mücadele ediyoruz değir taraftan ülkemizin kalkınması için çalışıyoruz. Ekonomik kalkınma, demorkrasi, hukuk devleti olma ve AB yolunda mücadele veriyoruz. Dolaysıyla 15 Temmuz akşamı yaşadıklarımızı sizin de yakınen tanımanız açısından buradayız. 15 Temmuz akşamında parlemantosu bombalanan 241 vatandaşını şehit veren, binlerce vatandaşın yaralandığı çok karanlık bir gece yaşadık. Ama halkımız parti gözetmeksizin, tüm partililer birleşerek demokrasinin yanında ve arkasında durdular. Karanlık bir gecenin ardından aydınlık bir sabaha geldik. Kendi uçakları ile kendi vatandaşına silah sıkıldığını gördük. DEAŞ’in PKK’nın ve FETÖ terör örgütünün hiçbir farkının olmadığı geceyi yaşadık. Böyle bir durumla karşı karşıya kalmamıza rağmen büyük bir bilgi kirliliği var ve algı operasyonu yapılıyor. FETÖ’yü aklamaya çalışan bir dış algı ile de karşı karşıyayız. Kafanızdaki soru işaretlerinin cevabını vermek için buradayız” ifadelerini kullandı.

Antwerp Belediye Başkanı Federal Milletvekili ve Belçika’nın en büyük partisi olan NVA’nın Başkanı Bart De Wever ise, Brüksel’de daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşütklerini ifade ederk, “Sayın Cumhurbaşaknı Erdoğan ile Brüksel’de bir araya gelmiştik. Türkiye’yi çok iyi bilmiyorum ama İstanbul’a gelmiştim. İstanbul’u görünce Türkiye’nin nasıl bir ülke olduğunu anlayabiliyorsunuz. Biz de Brüksel gibi kentte bazı talihsiz olaylar yaşayabiliyoruz. Türkiye ile Avrupa’nın birbirine çok yakınlıkları var ama Belçika’ya da yakın bir ülke. Belçika halkı ile Türk halkı birbirlerine ciddi katkı sağlıyorlar. Türk halkı ülkelerine bağlı bir halk, böyle bir durum yaşamalarına karşı ülkelerini ne kadar sevdiklerini gösterdiler” şeklinde konuştu.

EKONOMİ BAKANI: BİRLİKTE HAREKET EDEBİLİRİZ

Şahin ve beraberindeki heyet daha sonra Brüksel Bölgesel Ekonomi Bakanı Didier Gosuın da ziyaret etti. Gosuın de 15 Temmuz gecesini anlatan Şahin, birlikte hareket etme mesajları verdi.

15 Temmuz gecesi vatandaşların herhangi bir dünya görüşü gözetmeksizin darbe girişimine karşı geldiğini belirten Şahin, “Vatandaşlarımız dünya görüşü ne olursa olsun darbeye karşı durdu ve canını ortaya koydu. Kendi toplumumuzda ortak bir görüşe varmamıza rağmen özellikle Avrupa ülkelerinde bilgi kirliliği yaşandığını gördük. Bu kirliliği ortadan kaldırmak ve demokratik ortamda sizlerle birebir görüşelim dedik. Bu konuda da çok üzgünüz. Şuanda Avrupa’nın kalbindeyiz ve girmek istediğimiz Avrupa Birliği’ne 15 Temmuz’da yaşadığımız olayları iyi anlayamadıklarını görüyoruz. Özellikle halkımız bu konuda çok rahatsız oldu. Terörizimle karşı karşıyayız ve bu bizim ortak sorunumuz. Ortak sorunlarımız için ortak çözümler üretmeliyiz. Dostlarımızdan bu konuda destek bekliyoruz” diye konuştu.

Brüksel Bölgesel Ekonomi Bakanı Didier Gosuın da; böyle dostca bir ortamda dürüstçe açıklamalarda yapan Başkan Şahin’e teşekkür etti.

Gosuın, “Böyle dürüst bir açıklamada bulunduğunuz için teşekkür ediyorum. Önceki dönemde ben Dış Ticaret Bakanlığı görevinde bulundu. Özellikle 1990’lı 2000’li yıllarda Türkiye ekonomik anlamda her yıl enflasyon rakamları değişen bir durum ile karşı karşıyaydı. Bu durumdan çıkan bir Türkiye’nin ekonomisini düzelttiğini ve geliştirdiğini görüyoruz, bunun farkındayım. Dolaysıyla Türkiye’nin ekonomik kapasitesinin yükseldiğini görüyoruz ve buna teşvik ediyoruz. Terörizm konusuna gelecek olursak. Biz de Brüksel’de çok kötü olaylar yaşadık. Bunun turizm üzerinde etkisini de biliyoruz. Böylesi bir olaydan sonra dünyaya pozitif bir yansıma olması sizin için de bizim için de zor. Bu durumdan sonra demokrasinizin daha da güçelenerek devam edeceğini tahmin ediyorum. Çünkü siz doğruları anlatıyorsunuz. Burada en azından DEAŞ’in zayıflatıldığını görüyoruz. Bu yaşananlardan sonra birliktelik olmadıysak da bundan sonra birlikteliği sağlayıp öyle hareket edebiliriz. Her ne kadar böyle bir olayla karşı karşıya kalsanız da ekonominiz ve demokrasiniz yine yükselerek devam edecektir” değerlendirmesini yaptı.

Görüşmede; Şahin ve beraberindeki heyet belediye başkanları ile milletvekillerine ve bakana SETA’nın hazırladığı “Türk Demokrasisinin Yükselişi” adlı kitabı hediye ettiler.

 

KURUMSAL İLETİŞİM DAİRE BAŞKANLIĞI

Ayrıntılı bilgi için: Basın-Haber Şube Müdürlüğü
0 342 211 12 00 Dâhili 2322- 2320

www.facebook.com/Gaziantepbeld,www.twitter.com/Gaziantepbeldwww.youtube.com/Gaziantepbeld

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Şahin, Belçika’da FETÖ terör örgütünü anlattı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin