Sanayide rekabet için enerji verimliliği şart

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üretim maliyetleri içerisinde önemli bir yer tutan enerji, her sektör için kritik bir kaynak. Sanayide enerji ihtiyacı her geçen gün artarken dünyada enerji kaynakları gün geçtikçe azalıyor ve maliyetler yükseliyor.

Sanayi kuruluşlarının rekabet koşullarına ayak uydurmak için enerji tüketimlerini azaltırken, üretim faaliyetlerini tutarlı ve kesintisiz bir şekilde sürdürmeleri de gerekiyor. İşte bu noktada, fabrikaotomasyonunda enerji verimli tesislerin iddialı bir çözüm ortağı olan Mitsubishi Electric, enerji tasarrufu sağlanmasına, verimliliğin arttırılmasına ve üretim maliyetlerinin düşürülmesine destek olan çözümler sunarak işletmelerin rekabet gücünü artırıyor.

Dünyada mevcut kaynakların en etkili ve verimli şekilde kullanılması gittikçe daha çok önem kazanıyor. Özellikle sanayide enerji kullanımının, üretimde ve üretim standartlarında bir düşüşe neden olmadan azaltılması gerekiyor. Elektrik, elektronik ve otomasyon alanında bir dünya devi olan Mitsubishi Electric, enerji verimli ve çevreci fabrika otomasyon ürünleri ile Türk sanayisine de yüksek katma değer sağlıyor.

Dünya genelinde üreticilerin ileri otomasyon ekipmanları için 75 yılı aşkın süredir Mitsubishi Electric’i tercih ettiklerini vurgulayan Mitsubishi Electric Türkiye Başkanı Masahiro Fujisawa, “Mitsubishi Electric olarak Sanayi 4.0’a yanıtımız olan dijital fabrika konseptimiz e-F@ctory çerçevesinde, sanayide iki temel unsur olan üretim teknolojilerini ve enerji yönetimi araçlarını bir araya getiriyoruz. İleri teknolojiye sahip, kullanıcı dostu ve uzun ömürlü otomasyon çözümlerimiz ile işletmelerde ciddi oranda enerji tasarrufu sağlıyor ve maliyetleri azaltıyoruz. Bu nedenle enerji verimli ve çevre dostu tesislerin otomasyon sistemleri için iddialı bir çözüm ortağıyız” diye konuştu.

Sanayide rekabet için enerji verimliliği şart

“Enerji Kontrol Paketi” ile sağlıklı ve kolay analiz

Enerji kullanımını optimize etmek için işletmenin bütününde tam bir şeffaflık olması gerektiğini belirten Masahiro Fujisawa, enerji yönetimi konusuyla ilgili şu bilgileri aktardı; “Mitsubishi Electric, işletmelerde enerji tüketilen tüm noktalardan canlı veri toplayan “Enerji Kontrol Paketi” ile sağlıklı ve kolay bir analiz imkanı sunuyor. “Enerji Kontrol Paketi” yeni ya da mevcut tüm aplikasyonlara uyacak şekilde seçilmesi, konfigüre edilmesi ve ölçeklenmesi mümkün olan bir dizi kanıtlanmış kontrol modülüne dayalı bir sistem. Sıra dışı enerji yönetimi için donanım, yazılım ve dokümantasyonu bir araya getiriyor.

Birbiriyle karıştırılabilen Mitsubishi Electric standart ürünlerinden oluşan “Enerji Kontrol Paketi” tamamıyla sahada test edilmiş bir paket. Bu sistemde, kurulum ve devreye alma ilk seferde gerçekleştirilebiliyor. İlk başlatma sırasında, ana uygulama için yüzde 80 oranında optimize ediliyor. Sorunsuz bir devreye alma işleminde kolaylıkla yüzde 100 uyumlu hale getirilebiliyor. Yeni ya da mevcut uygulamalara kolay entegrasyon için optimize edilen “Enerji Kontrol Paketi”, tesisin işletim ömrü boyunca gereken desteği sağlıyor.”

Basitten karmaşığa kapsamlı çözümler…

Mitsubishi Electric, enerji tüketiminin ölçülmesinden ve değerlendirilmesinden alınan verilerin, basit ihtiyaçlardan karmaşık raporlamaya kadar kullanımını sağlayan kapsamlı bir dizi çözüm sunuyor. Bu sayede, enerji ve dolayısıyla maliyet tasarrufu sağlamayı, uygulamaların ve hatta karmaşık üretim hatlarının enerji yönetimini kolaylaştırmayı hedefliyor.

Lokal ve endüstriyel haberleşme bağlantısı için yüksek performanslı ölçüm

Lokal ve endüstriyel haberleşme bağlantısı için entegre ekranlı, yüksek performanslı ölçme birimi olan ME96NSR, düşük ve orta voltajlı enerji dağıtım sisteminin tüm önemli değerlerini ölçüyor. Opsiyonel takılabilir modüllerle, uzaktan I/O’lar ve açık ağ iletişimi eklenebiliyor. Uzaktan I/O, MCCB veya ACB statüsünü izlemek için ya da enerji sayaçlarında kullanılabiliyor. CC-Link veya Modbus ağında tam entegrasyon sağlarken, PLC kontrollü enerji azaltma ve optimizasyon imkanı tanıyor.

Çeşitli enerji verilerinin basit ve güçlü ölçümü

Enerji ölçme modülleri QE81WH4W (tek kanallı) ve QE83WH4W (üç kanallı) çeşitli enerji verilerinin basit ve güçlü ölçümünü sağlıyor. Bu ürünler, dört hatlı bağlantıyla (L1,L2,L3,N) voltajı ve üç fazlı girişle yüklerin mevcut tüketimini tespit ederken, emilen ve yayılan enerjinin gücünü hesaplıyor. Enerjiyi muhafaza etmek için özel önlemler sunmakla kalmıyor aynı zamanda üretim proseslerini, önleyici bakımı (örneğin artan güç tüketiminde) ve yüklerin aktif durum kontrolünü (örneğin yüklerin mevcut tüketiminin izlenmesiyle) optimize ediyor.

Kullanım kolaylığı ve harici cihazların benimsenmesi

Mitsubishi Electric, kullanıcıların CPU’ları, iletişim cihazlarını, özel kontrol modüllerini ve ayrık I/O’yu karıştırmalarını ve bunların en iyi kombinasyonunu seçmelerini mümkün kılan kompakttan modülere kadar bir dizi PLC sunuyor. Kolay enerji yönetimi için özel olarak tasarlanan fonksiyon blokları, tüm kontrolör türleriyle (kompakt FX serisi, kompakt modüler L serisi ve ayrıca modüler Q serisi) birlikte kullanılabiliyor.

Açık inceleme ve kontrol

Mitsubishi Electric, basit metin bazlı HMI panellerinden tam donanımlı endüstriyel PC’lere kadar çok geniş bir yelpazede işletim ve görselleştirme sistemleri sunuyor. GOT serisi, kontrol ünitesi kalite ve performansı bakımından ulaşılan son nokta. Fonksiyonların etkileyici dizilimi ve basit dokunmatik ekran operasyonu, kullanıcılara enerji yönetimi sistemlerinin kontrolü için arzu ettikleri ve ihtiyaç duydukları her şeyi veriyor.

Kullanıcı dostu konfigürasyon ve 3 fazlı AC sürücülerinin kontrolü

Mitsubishi Electric inverterleri, minimum enerji tüketimiyle maksimum sürüş kapasitesi kullanımı sağlamaları bakımından gerçek birer enerji tasarrufu uzmanı. Akı optimizasyonu, bağlı motorun yalnızca optimum verimlilik için gereken miktarda manyetik akı miktarını almasını sağlıyor. Motorların normal şartlarda voltaj/frekans kontrol sistemi kullandığı düşük hızlarda bu özellik daha da önemli oluyor. Enerji tüketiminin azaltılması ve çevrenin korunması, artık makine ve tesis mühendisliğinde önemli konuların başında geliyor. FR-A741’in rejeneratif fren sistemi, konvansiyonel sürüş sistemlerine göre çok daha verimli ve önemli enerji tasarrufu potansiyeli taşıyor.

Mağaza katından üst kata veri bağlantısı

Tüm özel yazılım ve geçit PC’lerini ortadan kaldıran MES modülü, kontrolör seviyesinde doğrudan veri tabanı erişimi, entegrasyon çalışmasının kolaylaştırılması, genel giderlerin azaltılması ve olası hata noktalarının ortadan kaldırılması için basit bir çözüm sunuyor. QJ71MES96 ilgili enerji verilerini Microsoft SQL, Access ve Oracle gibi veri tabanlarına iletebiliyor.

Yaşamsal bağlantı sağlayan MES Arayüzü

Mitsubishi Electric’in C kontrolörüne dayanan MES Arayüzü IT modülü, iQ Platformu gibi mağaza katı kontrolörleri ile SAP gibi işletme IT sistemleri arasında yaşamsal bir bağlantı sunuyor. Bağlantı doğrudan yapılıyor, bakım veya güvenlik konuları gerektiren bir ara PC donanımı bulunmuyor. MES Arayüzü IT’yi kullanarak, enerji bilgilerini Microsoft SQL, MySQL, Oracle, DB2, Sybase gibi veri tabanlarında yönetebilmeyi sağlıyor.

Kontrol paneli aracılığıyla makineler hakkında açık inceleme

Adroit Process Suite (MAPS), değer zincirinin tamamında değer sağlayan bir yaşam çevrimi yazılım aracı olarak öne çıkıyor. Mühendislik ve entegrasyon aşamalarına değer sunması bakımından pek çok PLC SCADA entegrasyon aracının eksikliklerini ele alıyor. Teslim edilen çözümün bütünlüğünü genişletiyor ve müşterilere herhangi bir otomasyon çözümünün normal genişletme ve bakım çalışmalarını yönetme imkanı sunuyor.

MAPS sayesinde, I/O çizelgeleri, PLC ve SCADA etiket konfigürasyonu gibi alanları kapsayan raporlar otomatik olarak oluşturulabiliyor. Bu otomatik rapor oluşturma işlevi, projenin SCADA etiketlerine ve PLC I/O’ya uyumlu hale getirilen “oluşturulmuş” güncel elektriksel ve araçsal çizimleri de yansıtmasını sağlıyor. Raporlar veri tabanı temelli olarak öne çıkıyor. Sürekli bakım yapıldığında dahi, raporlar her zaman elektriksel ve araçsal konfigürasyonun mevcut durumunu yansıtıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Sanayide rekabet için enerji verimliliği şart

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin