SİZ SİYASETÇİ DEĞİL, VALİSİNİZ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenikapı’da, düzenlenen “Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne Gaziantep’ten de Valimizle,Milletvekillerimizle, Belediye başkanlarımızla,tüm siyasi parti mensuplarıyla, STK’larımızla ve halkımızla Demokrasi Meydanında toplanarak destek verdik. Çok büyüleyici, muhteşem bir gündü. Meğer ne kadar çok özlemişiz birlikte kol kola girmeyi.

İnanılmaz duygular yaşadım, hatta bir ara AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep milletvekili Abdülhamit Gül’ün konuşmasında göz yaşlarıma hakim olamadım. Ordu ve Millet anlayışıyla sesleniyordu halka. Bağırıyordu Vatan diye! Birden boğazı düğümlendi sanki demokrasi şehitleri gibi ölürcesine.  FETÖ terör örgütünün asker kılığına girmiş yılanlarıydı gözyaşlarımızın nedeni.

Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, İl Jandarma Komutanı Albay Şeref Çakmak Gazianteplileri asker selamıyla selamlayınca meydandan “EN BÜYÜK ASKER BİZİM ASKER” nidaları yükseldi. Asker eşi olarak günlerdir içimde kanayan yaraya merhem oldu bu derin  çığlık.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’in sözleri öylesine tahrik ediciydi ki belki de ilk kez kendisini bu kadar çok alkışladım. Güzeldi verdiği mesajlar, yüreğimiz tek bir şey için çarpıyordu O da VATAN…

Gaziantep’in parti il temsilcileri çıktı sahneye el ele kol kola… Yan yana gelmez dediğimiz siyasetçiler hep birlikte Demokrasiye, halk iradesine sahip çıkıyor ve  “TEK TÜRKİYE” diye inletiyordu meydanı.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek; “Hepiniz bir destan yazdınız, bundan sonraki on yıllarda, yüz yıllarda Türk milletinin yazdığı destan kitaplarda yer alacaktır. Sizler o gece Türkiye’nin dört bir yanında Alevi’si ile Kürdü ile Çerkez’i ile tüm etnik gruplarla top yekûn illegal bir kalkışmasının karşısında oldunuz” diyordu var gücüyle..

Gaziantep Valimiz Ali Yerlikaya, Gazi şehrin evlatlarına “Bu meydanda büyük bir destan yazdınız” diyordu.  Sizi iyi anlamayan, sizin geçmişinizi bilmeyen, bu milletten utanan o şerefsizlere, bu meydanda derslerini verdiniz. Tek ses, tek nefes, tek yürek oldunuz. Ve tüm dünyaya bir millet nasıl olur, onu en güzel şekilde gösterdiniz. Artık dünya bizi daha iyi tanıyor” sözleriyle vali  Yerlikaya  büyük bir alkışı hak ediyordu.

Sahneye çıkan tüm değerlerimizi alkışlamaktan avuçlarım patladı.

Meydanda toplanan kalabalık sesleri kısılıncaya kadar haykırdı, avuçları patlayıncaya kadar alkışladı, ayakları ağrısa da sabırla dimdik durdu. Çünkü vakit O vakitti. Dik Durma vaktiydi.
Hayatımda belki de ilk kez farklı düşüncede farklı partilere gönül vermiş insanların dostça bir arada vatan için böylesine büyük buluşmasına, tek yürek olmasına tanıklık ediyordum. Bundan daha güzel ne olabilirdi ki…

Bugün güzel Türkiyem tek yürek oldu. Sevinç gözyaşlarımı gizleyemedim çünkü Tüm Türkiye bayrak için ağlıyordu.

Ama sonrasında*

Tarafsız olması gereken ve Gaziantep’i temsil eden değerli valimizin Rabia işareti yapması beni ve bazı kesimi üzdü. Daha önceden de bazı toplantılarda bir siyasi partinin genel sekreterine “Genel sekreterimiz” diyerek hitap etmesinden de rahatsızlık duymuştum. Benim gibi birçok kimse de rahatsız olmuştu.

Çünkü siz bu ilin tüm vatandaşlarını temsil ediyorsunuz. Siz Gaziantep’i temsil ediyorsunuz, siz bizi temsil ediyorsunuz ama ben MHP’liyim. Hayri Sucu’yu temsil ediyorsunuz O’da CHPli, siz meydandaki vatandaşları temsil ediyorsunuz onlarsa farklı farklı düşünüyor. Şimdi Sayın Valim tarafsızlık nerede kaldı. Kurumlara siyaset bulaşmamalı.  Birlik ve beraberlik dediğimiz şu günlerde sizin verdiğiniz resim bizi derinden üzdü. Bırakın siyaseti siyasetçiler yapsın.

İleride de siyaset yapmayı düşünüyorsanız baş tacı ama şuanda siz metropol bir şehrin Valisisiniz, siyasetçi değil. Başımıza ne geldiyse kurumlara ve makamlara bulaşan siyasetten gelmedi mi? Her yiğidin gönlünde bir aslan yatar elbet. Bırakın o aslan yerinde yatsın. Siz bize ve bu şehre lazımsınız.

YENİKAPI GÜÇLÜ TÜRKİYE’NİN UMUDU OLDU

Yenikapı’da Demokrasi şehitleri için, AKP, CHP, MHP Liderleri DEMOKRASİ için siyaseti bir kenara bırakıp birlikte çıktı sahneye. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin değerli vatansever subaylarıyla, aziz TÜRK MİLLETİYLE gönül günüle buluştular Yenikapı’da.

Sahnede ki liderler partileriyle özleşmiş simgeleriyle selamlamadılar halkı. “SÖZ KONUSU VATANSA GERİSİ TEFERRUATIR” dedik hep birlikte. Siyasetçilerin bile siyaseti bir kenara fırlatıp attığı şu günlerde ihtiyacımız olan tek şey, siz değerli yetkililerin siyasetten uzak halkla iç içe gönül gönüle olmasıdır.

“DEVLET MEMURU SİYASET YAPMAZ”

Babam rahmetli “Memur siyaset yapmaz, DEVLET’in memuru siyaset yapmaya başlarsa adaletsizlik ortaya çıkar. En nihayetinde, biz maaşımızı bu milletin vergilerinden alıyoruz. Bizim işimiz halka millete eşit şartlarda hizmet etmektir”  derdi. 25 yıllık meslek hayatı boyunca da hiç siyaset yapmadı. Ama son yıllarda devlet memurları ve kurum yetkilileri hiç olmadığı kadar siyasete bulaştı ve sonuç ortada..

Allah bu millete bir daha kara günler yaşatmasın ve herkes haktan adaletten yana olsun. Allah yüce Türk Milletini korusun.  “Egemenlik Kayıtsız şartsız milletindir” sözleriyle bizlere DEMOKRASİ bilincini aşılayan,  Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, gelmiş geçmiş tüm şehitlerimizin mekânı cennet olsun. Sizler bu cennet vatan için çok ağır bedeller ödediniz. Her karışını kanınızla yoğurduğunuz, bu toprakları fitneyle, kalleşlikle işgal edeceklerini sanan ahmaklara, bir kez daha  gücümüzü gösterdik. Arkalarına bile bakmadan kaçtıkları günleri hatırlattık.  Biz tek dişi kalmış canavarla mücadele etmeyi ecdadımızdan, atalarımızdan öğrendik.  Başımızı hiçbir zaman eğmedik, dik durmasını bildik, hiçbir zaman teslim olmadık. Biz Osmanlı’nın, Fatih’in torunlarıyız, biz Mustafa Kemal’in askerleriyiz.

Hoşçakalın!

akp

 

 

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
SİZ SİYASETÇİ DEĞİL, VALİSİNİZ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin