Taşdoğan, “Gaziantep sen bir abidesin!”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. Muhittin Taşdoğan, Gaziantep’in Kurtuluşunun 96. yıl dönümünde bir mesaj yayımladı.

“Bugün Gaziantep Savunmasının 96. Yıldönümünü gururla yâd ediyoruz. Tarihin her sayfasına zaferleri bir tespih tanesi gibi dizmiş olan Türk Milleti, hiç şüphe yok ki o zaferler içerisinde, taçlandırılan mücadeleler silsilesinde Gaziantep Savunmasını başköşeye oturtacaktır.

Kendi göbeğimizi kendimizin kestiği, 11 aylık muhasaraya göğüs gerdiğimiz yerdir Gaziantep Savunması.

Sade bizlerin değil mücadele ettiğimiz düşmanın da hayranlıkla izleyip kendi tarih kitaplarında gıptayla bahsettikleri husustur Gaziantep Savunması.

Teslim olurken dahi, Bayrak inmeyecek, ezan dinmeyecek şartının anlaşma maddesine konduğu yerdir Gaziantep Savunması.

Bilinenin yanında adı kaybolmuş kahramanlarıyla 6317 rakamının bugün dahi yürek sızlattığı, bir o kadar da gurur kaynağıdır Gaziantep Savunması.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 8 Şubat günü aldığı karar sonrası Müfide Ferit Tek Hanımefendi’nin Ulus Gazetesindeki yazısı sanırım söylenecek en güzel sözdür;

“Gaziantep sen bir abidesin! Sen ikinci bir (Plevne), ikinci bir (Çanakkale)sin. Sen kahraman Antep, bütün bu elem günlerinin teselli, bu necat günlerinin ümidisin! Mütakere muharebe şerefi iftiharı oldun! Avrupa’nın çelik, camit ruhunu gevşeten bir secaat ateşi oldun! Biz bugün senin yeşil ağaçlarının sakin gölgesinde milli tarihimizin en ünlü vakıasını, en safşaheserini, milli kahramanlığımızın ilahi bir timsalini seyrediyoruz.

Onun için hükümet bugün senin yaralı ve asil göğsüne gazi nişanını takarken, bütün millet birden karşısında huşu ile, şükranla eğiliyor!

Gaziantep! Dünyada bir tek Türk kaldıkça senin ismin mukaddes tanınacak, dünya durdukça senin gazi kalan Türklüğün ebedi bir timsalin olacaktır.”

Tarih bize aynadır, geleceğimizi onunla şekillendirecek, geleceğimize onunla yön vereceğiz. Bugün unutmadık, unutturmayacağız diyor, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Taşdoğan, “Gaziantep sen bir abidesin!”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin