Taşdoğan gençlerin sesi oldu

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Muhittin Taşdoğan, eğitim sistemi ve formasyon sistemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Taşdoğan, mevcut eğitim sistemine karşın önerilerde bulundu. 

MHP Gaziantep İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Muhittin Taşdoğan eğitim fakültelerinin yeniden yapılanması gerektiğini ifade ederek çözüm önerilerinde bulundu.

Taşdoğan yaptığı yazılı açıklama da şunlara değindi; “ Ülkemiz eğitim sistemindeki en büyük sorunlardan biri öğretmen yetiştirme ve atama sorunudur. Her yıl yüzbinlerce öğrencimiz sorunlar yaşamaktadır.  Eğitim fakültesinden ve diğer fakültelerden mezun olanlar öğretmen olarak atanabilmek için beklemektedirler. Bu duruma farklı bakış açısından bakmak gerekmektedir. Eğitim fakültesinden mezun olan bir bireyin öğretmen olmaktan başka çaresi yoktur. Bir sınıf öğretmeni öğretmenlik dışında bir meslek yapamaz. Ama bir biyoloji mezunu pedagojik formasyon alarak öğretmenlik yapabileceği gibi özel sektörde de çalışabilir. Bu nedenle Eğitim fakülteleri yeniden yapılanmalıdır. İhtiyaca göre bölümler açılmalıdır. Bu fakültelerden mezun olanlar mağdur edilmemelidir.” 

“FORMASYON ÜCRETSİZ OLMALIDIR”

Taşdoğan gençlerin sesi oldu

İl Başkanı Taşdoğan formasyon konusunda ise önemli önerilerde bulunurken formayonun ücretsiz olması gerektiğini savundu. Bunu ise şu sözlerle ifade etti Taşdoğan, “Eğitim fakültesi dışındaki fakültelerden mezun olanlar ortalama İki Bin TL gibi bir rakamla sertifika almaktadırlar. Bu sertifika eğitimi ücretsiz veya normal öğrenim ücretlerinde olmalıdır. Öğretmen adayları sertifikalarını öğrenimleri devam ederken almalıdır.  Mezun olanların başka şehirlere sertifika almak için geliş gidişleri, konaklama ve benzeri maliyetleri çok yüksektir. En üretken çağdaki gençlerin tüketici duruma düşürülmemesi gerekmektedir. Herhangi bir işte çalışmaya başlamış ama formasyon belgesi almak isteyenlerin mağduriyetleri önlenmelidir.  Atamalar önceden belirgin olmalıdır. Umut hayal kırıklığının geciktirilmiş hali olmamalıdır”   

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Taşdoğan gençlerin sesi oldu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin