TÜİK, Ünsal Ören öğrencilerine istatistiği anlattı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Gaziantep Bölge Müdürlüğü, Gaziantep Özel Ünsal Ören Temel Lisesi öğrencilerine istatistik ve kurum ile ilgili bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.

TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü ile Gaziantep Özel Ünsal Ören Temel Lisesi “TÜİK Tanıtımı ve İlimize ait İstatistikler” konulu bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya, Ünsal Ören Lisesinden öğretmen ve öğrenciler katıldı. Bölge Müdürlüğü konferans salonunda yapılan toplantı, TÜİK ile ilgili video gösterimiyle başladı. Yapılan sunumda istatistik, veri ve bilginin ne olduğu, TÜİK’in görev alanları ve önemi kısaca öğrencilerle paylaşıldı. Sunumlarda öğrencilere “Veri nedir?”, “Bilgi nedir?”, “İstatistik nedir?” ve “TÜİK ne yapmaktadır?” gibi sorular soruldu ve bu konularda bilgi verildi.

Ayrıca TÜİK’in görev ve yetki alanları, misyon ve vizyonu, yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler, TÜİK’in istatistiklerine yönelik yaptığı çalışmalar, bu çalışmaların yöntem ve kapsamı öğrencilerle paylaşıldı. TÜİK’in resmi internet sayfasının tanıtımının da yapıldığı toplantıda istatistiki bilgilere, tablolara ve yayınlara erişim için izlenmesi gereken yollara değinildi.

Alanda görev yapan Bölge Müdürlüğü personeli öğrencilere tecrübelerini ve alandan manzaralar aktardı. Samimi bir ortamda gerçekleşen toplantı öğrencilerin sorularının cevaplandırılması ile tamamlandı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
TÜİK, Ünsal Ören öğrencilerine istatistiği anlattı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin