Turizm ve inşaatta yükselişe geçen Portekiz’e Türk yatırımcı rağbeti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa gayrimenkul pazarında yüksek kira getirisi ve değer artış potansiyeline sahip alternatiflerin başında gelen Portekiz ve başkent Lizbon, kültürlerine yakın bir bölgede yaşam veya yatırım hedefleyen Türkler için bir cazibe merkezi…

Portekiz’in en büyük gayrimenkul geliştiricisi olan Libertas & Portekiz’de Ev, dünyanın en güvenli 3. ülkesi olan Portekiz ve turizm gelirleri ile sürekli yükselen bir grafik çizen başkent Lizbon’da, garanti kira gelirli projelerde ve değer artışı yüksek lokasyonlarda yatırım imkânı sunuyor. Ülke genelinde büyümesini sürdüren Portekiz inşaat sektöründe konut fiyat endeksi 2016’dan 2017’ye yüzde 10 artış göstererek yatırımcının ilgisini çekiyor.

Yılda sadece 7 gün ülkede kalma şartı ile yatırım yoluyla Golden Visa alımına olanak sağlayan Portekiz, tüm bu artılarla özellikle yeni bir yaşam alternatifi arayan genç Türk yatırımcıların da radarına giriyor.

Küreselleşen dünyayla doğru orantılı olarak değişen günlük alışkanlıkların yanı sıra, yatırım alışkanlıkları da hızla değişime uğruyor. Geleneksel yatırımlara alternatif olarak yeni yatırımlar, inşaat ve turizm sektörleri hızla değerlenen, Golden Visa avantajıyla farklı bir yaşam seçeneği de sunan ülkelere doğru kayıyor. Türk kültürüne yakın atmosferiyle rağbet gören Portekiz’de yaşam ve yatırım konusunda danışmanlık veren aracı kurumu Portekiz’de Ev ile Türkiye pazarına giriş yapan Portekiz’in en büyük gayrimenkul geliştiricisi Libertas, Google, Mercedes, Vodafone, Siemens gibi global şirketlerin de çeşitli yönetim birimlerini konumlandırarak yeni iş olanakları yarattığı Portekiz’de yaşam amaçlı yatırım alternatifleri sunuyor.

Turizm ve inşaatta yükselişe geçen Portekiz’e Türk yatırımcı rağbeti

Ucuz maliyetle yüksek yaşam konforu

Kültür yapısı, şehir manzaraları, hatta insanları ile ‘İstanbul’un ikizi’ olarak adlandırılan Lizbon’un yedi tepeli oluşu, içinden geçen nehirle şehrin iki yakaya bölünmüş olması, köprüleri, yemek kültürü, suç unsurlarının en aza indirgenmiş olması ve aile yaşamı Türkleri kendi vatanlarındaymış hissi ile kucaklıyor. Ayrıca, ucuz maliyetli yüksek yaşam konforu ile öne çıkan Lizbon, eğitim olanakları, iş fırsatları ve sağlık hizmetleri ile de dikkat çekiyor.

500 bin euro’luk nakit yatırıma Golden Visa ve AB vatandaşlığı hakkı

Golden Visa veren ülkeler arasında Portekiz, Türkiye’deki düzeni bozmadan, yılda sadece 7 gün ülkede kalarak vatandaşlık sürecini tamamlamaya olanak sağlaması ile farklılaşıyor. Müşteriye uzun soluklu hizmet sunan Portekiz’de Ev, Golden Visa amaçlı konut alımında konut seçimi, banka işlemleri, yasal başvuru süreci, gayrimenkulün işletilmesi ve satış sonrası hizmetler de dahil olmak üzere süreci tamamen yatırımcı yararına yönetiyor. Avrupa’da oturum ve çalışma iznini kapsayan Golden Visa’ya başvuru şartı olarak toplam 500 bin Euro’luk bir veya birden çok gayrimenkul yatırımı yapılması gerekiyor. Golden Visa, başvuru yapan kişinin yanı sıra, eşini, 18 yaşını doldurmamış çocuklarını, 18 yaş üzeri çalışmayan, eğitim hayatına devam eden ve bekar olan çocuklarını, hatta belli şartlarla ebeveynlerini de kapsayabiliyor. Oturma ve çalışma izni sağlayan Golden Visa, Schengen bölgesinde serbest dolaşım hakkını da kapsıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Turizm ve inşaatta yükselişe geçen Portekiz’e Türk yatırımcı rağbeti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin