Türkiye’nin beklediği Melike Davası bugün görüldü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’nın Sincan ilçesinde 2011’de 14 yaşındayken ablasının YGS giriş formunun çıktısını almak için evden çıkan ve bir daha haber alınamayan Melike Toyguncu’yu kaçırdıkları iddiasıyla yargılanan sanıklar yeniden hakim karşısına çıktı.

Balçiçek İlter’le Olay Yeri programının 3,5 aydır aydınlatmak için çalıştığı Melike davasında bugün önemli bir gelişme yaşandı.

Elde edilen bilgiler doğrultusunda sanıklar Muharrem A, Cevat Y. ve Oğuzhan M. hakkında “kasten öldürme”, “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma”, “kullanmak için uyuşturucu ve uyarıcı madde kabul etmek veya bulundurmak”, “çocukları fuhuşa teşvik etmek veya yaptırmak veya aracılık ettirmek” ve “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçlamalarıyla dava açıldı. Ankara Batı 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve 2015 yılı Temmuz ayında karara bağlanan davada, sanıklar Muharrem A. ile Cevat Y. 10’ar yıl, Oğuzhan M. ise 6 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

YARGITAY KARARI BOZDU

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, davayı usülden bozarak mahkemeye gönderdi. Mahkemeye geri gönderilen dava, Ankara Batı 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tekrar görüldü. Davaya tutuksuz sanıklar Cevat Y, Muharrem A, Oğuzhan M, Bekir B. ve avukatları ile Melike Toyguncu’nun annesi Fatma Toyguncu, babası Mahmut Toyguncu ve ablası Şerife Toyguncu ile avukatları katıldı.

Ayrıca Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Melike davasına müdahil oldu. Bozma kararına ilişkin beyanları sorulan sanıklar üzerlerine atılı suçlamaların hiçbirini kabul etmediklerini, Melike Toyguncu’nun şu an nerede olduğunu bilmediklerini öne sürdü.

Mahkeme, sanıklar hakkında denetimli serbestlik kararı verdi. Sanıklar ile ilgili yurt dışı çıkış yasağı konulmasına, her ayın sonunda bağlı bulundukları karakola imza atmak suretiyle adli kontrol altına alınmalarına karar verildi. Melike davası 22 Şubat’ta görülmeye devam edilecek…

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Türkiye’nin beklediği Melike Davası bugün görüldü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin