Uluslararası Erdemli Sempozyumu Mersin İli Erdemli İlçesi’nde yapıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erdemli Belediyesinin öncülüğünde Mersin Üniversitesinin katkılarıyla Erdemli’de ilk defa ve uluslararası kapsamlı olarak düzenlenen Sempozyuma Erdemliler yoğun ilgi gösterdi.

Erdemli Belediyesi Kültür Merkezin’de düzenlenen sempozyumun açılışına K.K.T.C. Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, Kaymakam Avni Kula, Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Akdeniz İlçesi Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, akademisyenler,  öğretim görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Uluslararası Erdemli Sempozyumu Mersin İli Erdemli İlçesi’nde yapıldı

Belediye Başkanı Mükerrem Tollu açılışta yaptığı konuşmada,  “Erdemli, 64 yıl önce ilçe olmuş kültürü, sosyal yapısı ve doğası ile ülkemizin en nadide ilçelerin bir tanesidir. Alt yapısı ve üst yapısı ile belediye olarak elimizden hizmeti yaparak ilçemizi güzelleştirip, ilçemiz için neler yapabiliriz, neler katabiliriz anlamı ile çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamda Mersin Üniversitesi ile bu yıl ilkini düzenlediğimiz sempozyumumuzun ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Uluslararası Erdemli Sempozyumu Mersin İli Erdemli İlçesi’nde yapıldı

Sempozyumda akademisyenler hazırladığı sunumlarla katılımcıları büyüledi. Öğrencilerde bu sunumları ilgiyle izledi. Mersin Üniversitesi Erdemli Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu bahçesine açılan stantlarda büyük ilgi gördü.

Sempozyum başkanı Prof. Dr. Murat Yakar ise sempozyuma ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Erdemli, Mersin İli’nin 6.büyük İlçesi olup, büyük ve derin tarihi, zengin kültürel birikimi, eşsiz doğal güzellikleri, yaylaları, ören yerleri ve önemli tarımsal olanakları ile ön plana çıkmaktadır. Gelişimini ve büyümesini sürdüren İlçenin, bugünü ve geleceği üzerinde düşünce üretilmesi ve değerlendirilmesi gereken birçok konunun olduğu düşünülmektedir. Bu amaçla, Erdemli ile ilgili görüşlerin ve proje önerilerinin bilimsel ve kamuoyu yararını gözeten bir yaklaşımla ele alınacağı, tartışılacağı ve çözüm önerilerinin sunulacağı, bu sayede gelecekteki işbirlikleri için iş veya araştırma ilişkilerinin kurulacağı bir farkındalık yaratılmak istenilmiştir. Yakın geçmişte “Büyükşehir” niteliği kazanan Mersin ve İlçeleri’nin gelişimine katkı sağlamak amacıyla Erdemli Belediyesinin öncülüğünde Mersin Üniversitesinin katkılarıyla Erdemli’de ilk defa ve uluslararası kapsamlı olarak düzenlediğimiz sempozyumun kentimize ve ilçemize faydalı olacağına inanıyoruz.”

Yörük kültürünün de tanıtıldığı sempozyum düzenlenen gala yemeği ile son buldu.

Uluslararası Erdemli Sempozyumu Mersin İli Erdemli İlçesi’nde yapıldı

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Uluslararası Erdemli Sempozyumu Mersin İli Erdemli İlçesi’nde yapıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin