Yerel Medya Özendirme yarışmasında, Gaziantep Pusula’ya birincilik

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mustafa Cambaz anısına düzenlenen 30’uncu Yerel Medya Özendirme Yarışması Yerel Haber Dalında Gaziantep Pusula Gazetesi birinciliğe layık görüldü.

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün (BYEGM), yerel medyanın gelişimine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği, bu yıl 15 Temmuz’un gazeteci şehidi Mustafa Cambaz anısına düzenlenen “30’ncu Yerel Medya Özendirme Yarışması”nın kazananları belli oldu.

Yerel Haber dalında ‘Pusula, Türk Medyasından Cerablus’a Giden İlk Gazete Oldu’ ile Gaziantep Pusula Gazetesi’nden Mehmet Demir birinci, ‘Samsunlu Mahkumun Azim Hikayesi’ ile Haber Gazetesi’nden Zerrin Somuncu ikinci, ‘İşte Darbe Gecesi 7’nci Üs’teki Telsiz Kayıtları…’ ile Yeni Malatya Gazetesi’nden Burhan Karaduman ve Ferdi Durdu oldu.

BYEGM’nin düzenlediği 30’ncu Yerel Medya Özendirme Yarışması’na 63 ilden 629 eser başvurdu. 15 Temmuz Mustafa Cambaz Özel Ödülü’ne Kadir Dede’nin Siirt’te Son Söz Gazetesi’nde yayınlanan ‘Darbe’ isimli eseri, BYEGM Özel Ödülü’ne ise Aksu TV’den Murat Eğridağ layık görüldü. Başvuru yapan 629 eserden, dereceye girenler şöyle:

Araştırma dalında birinci ‘Ege Göçmen Mezarlığı Oldu’ haberiyle 9 Eylül Gazetesi’nden Umut Karakoyun, ikinci ‘Antalya’nın Uyuşturucu Raporu’ ile Akdeniz Bülten Haber Dergisi’nden Esra Köksal, Üçüncü ‘Kopyala, Kes, Yapıştır Mütalaa Olmuş!’ adlı çalışma ile Yeni Malatya Gazetesi’nden Burhan Karaduman oldu.

Haber Fotoğrafı dalında birinciliğe ‘El Bab Şehidi’ ile Afyonkarahisar Hisar Gazetesi’nden Hayati Kanat, ikinciliğe ‘Meydan Okuduk’ adlı çalışmayla Kayseri Gündem’den Bünyamin Gültekin, üçüncülüğe ‘Süper Ay Gözlemlendi’ ile SES Gazetesi’nden Berkay Arıkan layık görüldü.

İnternet Haber Sitesi dalında birinci www.haber50.com, ikinci www.merhabahaber.com, üçüncü www.akdenizmanset.com.tr oldu.

İnternet Haberi dalında birincilik ödülü ‘Kapının Ardında Kıymet Bekleyen Tarih’ ile Ajans Urfa’dan Özlem Koçhan’a, ikincilik ödülü ‘Demire Söz Geçiren Ustalardan Nahit Barın’ ile Bayburt Postası’ndan Hacı Murat Okutmuş’a, üçüncülük ödülü ’15 Temmuz’un Hain Planı’ ile Denizli Haber’den Sedat Kurt’a verildi.

Köşe Yazısı dalında birinci ‘Çarıklı Profesöre Veda’ ile Mardinlife Gazetesi’nden Abdulkadir Üründü, ikinci ‘Ankebut Düzeni Yıkılıyor’ ile Günışığı Gazetesi’nden Abdulmurat Kuşcubaşı, Üçüncü ‘Mülteci Çocuk Olmak’ ile Hürses Gazetesi’nden Derya Uğural oldu.

Mizanpaj dalında ‘Terörün Reklamını Yapmayacağız’ haberiyle Yenigün Gazetesi’nden Engin Çağlar birinciliğe, ‘Birlikte Türkiye’yiz’ haberiyle yine Yenigün Gazetesi’nden Samet Özünal ikinciliğe, ‘Hayallerimiz Vardı…’ haberiyle Halkın Sesi Gazetesi’nden Eren Aşkar üçüncülüğe layık görüldü.

Radyo Haber Programı dalının birincisi ‘Osmaniye’nin İl Oluşunun 20’ncı Yıl Özel Yayını’ ile Radyo 80’den Şükrü Tozluklu olurken, Umut Radyo’dan Uğur Çınar ‘Çorum Halk Kültüründe Gülmece’ ile ikinciliğe layık görüldü. Üçüncü ise yine Umut Radyo’dan ‘Çorum Kadın Kültür Merkezleri Faaliyetleri’ ile Meltem Dudu Çınar oldu.

Röportaj dalının birincisi ‘Bir Annenin Mucizeye Açılan Hikayesi: Kızımı Ölüme Teslim Etmedim” ile Antalya Körfez Gazetesi’nden Müzeyyen Yüce, ikinci ‘Bonzai FETÖ’den Beter’ ile Halkın Sesi Gazetesi’nden Mustafa Özdemir, üçüncü ‘Sanatçı Dediğin Birikimli Olmalı’ ile Eskişehir Son Haber Gazetesi’nden Burcu Dere oldu.

En İyi Yerel Televizyon Haberi dalında ilk üç ise şöyle sıralandı: Birinci ‘Bakırcılar Çarşısında Çekiç Sesi Azalıyor’ ile TV 19’dan Turan Yıldız ve Yusuf Baş, İkinci ‘Afrikalı Öğrencilerin Kar Sevinci’ ile KON TV’den Fatih Çelik, Üçüncü ‘Bir Günlüğüne Engelli Olmak’ ile ES TV’den Rasim Kılıç ve Engin Kale.

 

Ödül töreni ile ilgili ayrıntılar önümüzdeki günlerde www.byegm.gov.tr adresinden duyurulacak.

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Yerel Medya Özendirme yarışmasında, Gaziantep Pusula’ya birincilik

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin