Yerlikaya, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” kutlu olsun

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Birleşmiş Milletler öncülüğünde tüm dünyada kabul görmüş, bu hususta toplumsal farkındalığın artmasına, engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına vesile olmuş bir gündür.

Engelli vatandaşlarımızın, hayatın tüm alanlarında varlık göstermelerine yardımcı olma hususunda devletimize de toplumumuza da çok önemli görevler düşüyor.

Hayatlarındaki çok büyük zorluklara rağmen; spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına varıncaya kadar her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin verdikleri mücadele takdire şayandır.

Bu zorlu mücadelede onların yanında yer almak, teşvik etmek, herhangi bir dışlanmışlığa maruz bırakmamak, hepimizin en öncelikli sorumluluğudur.

Son yıllarda engelli kardeşlerimizin günlük yaşantılarının kolaylaştırılması için hayata geçirilen yasal düzenlemeler ve devam eden sosyal politikalar, bu konuda ülkemizde yaşanan zihniyet değişimini ortaya koymaktadır.

Ancak hepimizin bir gün engelli duruma düşebileceği bilinciyle, konuya ilişkin toplumsal duyarlılığın daha da artması en büyük temennim.

Son yıllarda engelli kardeşlerimiz ile ilgili yasal düzenlemeler, hayata geçirilen sosyal politikalar, bu konuda yaşanan zihniyet değişimini açıkça ortaya koymaktadır.

İlimizde, evde bakım ücretinden yararlanan engelli vatandaş sayımız şu anda 7.765. Bu vatandaşlarımıza ayda 932,59 TL ödeme yapılıyor. Yine şehrimizde 7.541 engelli vatandaşımıza Engelli Kimlik Kartı düzenlenmiştir. Bununla beraber, ailesi yanında bakılma imkânı bulunmayan yaklaşık 333 muhtaç engellimize de resmi veya özel bakım merkezlerimizde yatılı barınma imkânı veriliyor.

Engelli kardeşlerimizle ilgili karşılaşılan güçlük ve eksikliklerin giderilmesi kesinlikle bir lütuf değil, hakların sahiplerine teslim edilmesidir.

Bu kardeşlerimizin hayatlarını daha da kolaylaştırmak, toplumla daha da bütünleşmelerini sağlamak, geleceğe umutla bakan bireyler olarak, toplumsal sorumluluk almalarını mümkün kılmak, dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın güçlenmesini de beraberinde getirecektir.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde düzenlenen etkinliklerin toplumsal duyarlılığın artmasına vesile olması, engelli kardeşlerimizin aileleriyle birlikte sağlık ve esenlik dolu günler yaşaması dileğiyle saygı ve muhabbetle selamlıyorum.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Yerlikaya, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” kutlu olsun

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin