Yerlikaya, “Antep dünyanın 174 ülkesine ihracat yapıyor”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Okan Üniversitesi’nin geleneksel hale getirdiği ve her yıl farklı tema ve konu başlıklarıyla düzenlediği Gaziantep Zirvesi’nin bu yılki konusu “Gaziantepli Olmak, Gaziantep’i Geleceğe Taşımak”tı.

20 Nisan 2017 Perşembe günü Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Zirve’nin açılış konuşmasını yapan Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan gelenekselleştirdikleri Gaziantep Zirvesi ile doğduğu ve büyüdüğü şehir olan Gaziantep’i unutmadıklarını belirtti. Okan sözlerine şöyle devam etti: “İhracat ve üretimde Antep Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden. Ancak Suriye’den gelen göçlerle Antep’in yapısı ciddi şekilde bozuldu. Gaziantepliler şehirlerine sahip çıkmalı.”

Zirve’de Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya “Antep dünyanın 174 ülkesine ihracat yapıyor. Yılda 6.3 milyar dolarlık ihracatla ekonomiye çok önemli katkı sağlıyor” dedi. Yerlikaya ayrıca “Antep nüfusu 2 milyon. Bu rakamın 450 bini Suriyeli göçmenler” diye konuştu.

Zirve kapsamındaki “Gaziantepli Olmak, Gaziantep’i Geleceğe Taşımak” başlığındaki panelin oturum başkanlığını Gaziantepli yazar Ahmet Ümit yaptı. Panelistler Hürriyet Gazetesi yazarı Faruk Bildirici, Gaziantep Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Nuri Gültekin ve Gaziantep 27 Gazetesi’nin kurucusu Ökkeş Özekşi Gaziantep’i geleceğe taşımayı ele aldı.

Yerlikaya, “Antep dünyanın 174 ülkesine ihracat yapıyor"

Ahmet Ümit: Antep’te eskisi gibi yeniden çok kültürlülük başladı
Ahmet Ümit oturumu başlatmadan önce “Antep’te eskisi gibi yeniden çok kültürlülük başladı. Şehre çok kültürlülük renk katıyor. Antep’in kültürü dünyanın ortak mirası aslında” dedi.

Gazeteci Faruk Bildirici Antep’in çok göç almasına rağmen Antep kültürünün direndiğini ve yok olmadığını belirtti. Bildirici, Suriyeli göçmenler için entegrasyon politikalarının geliştirilmesi gerektiğini de söyledi.

Gaziantep Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Nuri Gültekin şehrin sınır kenti olduğunu ifade etti: “Antep’in kaderi sınır kenti olması. Bu şehre avantaj da dezavantaj da getiriyor. Antep kültürel yapısının güçlü olması nedeniyle şair ve yazar yetiştiren bir şehir.”

Gaziantep 27 Gazetesi’nin kurucusu Ökkeş Özekşi ise “Şehrimize göç edenlere mutlaka Antep kültürü öğretmeliyiz. Çünkü öğretemezsek kültürümüz kaybolma tehlikesi taşır. Şehre gelen herkes kendi kültürünü getiriyor. Suriyeli göçmenler kendi kültürünü dayatıyor şehre” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Yerlikaya, “Antep dünyanın 174 ülkesine ihracat yapıyor”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin