‘’SANİ KONUKOĞLU İLAHİYAT FAKÜLTESİ’’ AÇILDI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘’SANİ KONUKOĞLU İLAHİYAT FAKÜLTESİ’’ AÇILDISANKO Holding tarafından yaptırılan Gaziantep Üniversitesi Sani Konukoğlu İlahiyat Fakültesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yapılan törenle açıldı.

Gaziantep Üniversitesi yerleşkesinde toplam 8 bin 400 metrekarelik inşaat alanında 5 katlı olarak yapılan Sani Konukoğlu İlahiyat Fakültesi’nin resmi açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Milli Eğitim Bakanı Naci Avcı, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Konukoğlu’nun da bulunduğu törende dualarla gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, Sani Konukoğlu İlahiyat Fakültesi’nin dış görünüş itibariyle kendisini çok etkilediğini ifade ederek, ‘’İnanıyorum ki, siz sevgili öğrencilerimiz de bu fakültenin içerisinde geleceğe çok daha farklı bir özgüvenle yürüyeceksiniz. İnşallah burası sizin bilgi, hikmet, bilim irfan yuvası olsun’’ dedi.

İmam hatiplerde öğretmen açığını gidermek için ‘’Sizler gibi kaliteli, iyi yetişmiş, donanımlı hocalarımıza ihtiyacımız olacak’’ diyerek öğrencilere seslenen Cumhurbaşkanı, Sani Konukoğlu Vakfı’nın eğitim noktasında çok büyük gayretleri olduğunu söyledi.  Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’Sani Konukoğlu ilahiyat Fakültesi’ni yapan Konukoğlu Ailesi’ne, Abdulkadir Bey’e ve kardeşlerine huzurunuzda çok çok teşekkür ediyorum. Allah kendilerinden razı olsun. Tabi durmak yok, yola devam. Bugüne kadar nasıl olsa durmadılar, yatırımlarını yaptılar. Bundan sonra da inanıyorum ki böyle devam edeceklerdir.’’

Bu arada Abdulkadir Konukoğlu’nun bugün 5 caminin protokolünü imzalayacaklarını söylemesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Bu akşam sizlerle bambaşka vuslat yaşayacağız. 5 tanesini Diyanet işleri Başkanımla imzalayacak ama benim daha önce aldığım bir söz var. Şu anda Gaziantep’te stant yapılıyor. Mevcut stadın yerine 10 bin kişi kapasiteli büyük bir cami inşallah yapılacak. Proje tamamlandıktan sonra inşallah biz de göreceğiz. İnşallah burada, Konukoğlu Ailesi ve Gaziantep’e yakışır bir cami olacak. Kendilerine bundan dolayı da ayrıca şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

‘’İNSANLIĞI VE İSLAM ALEMİNİ AYDINLATACAK İLİM ADAMLARI YETİŞECEK’’

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de konuşmasında, ‘’Gazi şehrimiz tarih boyunca küçük Buhara olarak anılmıştı. Gazi şehrimizi ilimsiz, hikmetsiz, marifetsiz maneviyatsız hiçbir zaman bırakma Allah’ım. Sani Konukoğlu İlahiyat Fakültesi’nden nice ilim, hikmet ve marifet sahibi, insanlığı ve İslam alemini aydınlatacak ilim adamları yetiştirmeyi bizlere nasip eyle Allah’ım’’ diyerek dua etti.

Merhum Sani Konukoğlu başta olmak üzere emek veren bütün hayırseverlere rahmet dileyen Görmez, Abdulkadir Konukoğlu’ndan ayrıca İlahiyat Fakültesi’nin yanına cami ve öğrenci yurdu yaptırmasını istedi.

Bu güzel fakültenin Gaziantep’in ilim irfanına hayırlı olmasını dileyen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise ‘’Hayırseverlerimize bilhassa çok teşekkür ediyorum. Gaziantep hayırseverlerimizin eğitim yatırımları konusunda bereketli bir şehir. İnşallah çok daha artacak’’ ifadelerini kullandı.

Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu da bunun Sanko Holding tarafından yaptırılan üçüncü fakülte binası olduğuna işaret ederek,  ‘’Gaziantep’e bunun gibi eserleri yapmaya devam edeceğiz Sayın Cumhurbaşkanım geldiğiniz için teşekkür ederim’’ diyerek mutluluğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından, dualar okundu. Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İzmir Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı Binali Yıldırım, Vali Ali Yerlikaya, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Abdulkadir Konukoğlu ve Zeki Konukoğlu tarafından açılış kurdelesi kesildi, ardından fakülte binası gezildi.

Törene, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Sanko Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Adil Sani Konukoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri Sami, Hakan ve Cengiz Konukoğlu’nun yanı sıra, GSO Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Temeli Nisan 2012’de atılan ve inşaatı Ağustos 2014 tarihinde tamamlanan 30 derslik bulunan Sani Konukoğlu İlahiyat Fakültesi, 8 milyon lira maliyetle Sanko Holding tarafından yaptırıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
‘’SANİ KONUKOĞLU İLAHİYAT FAKÜLTESİ’’ AÇILDI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin