“DAÜ” EN GÖZDE ÜNİVERSİTELER ARASINDA YER ALMAYA DEVAM EDİYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“DAÜ” EN GÖZDE ÜNİVERSİTELER ARASINDA YER ALMAYA DEVAM EDİYORKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin en köklü ve tek devlet üniversitesi olan Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 71 farklı ülkeden 14,000 öğrencisi ve 35 farklı ülkeden 1,000’e yakın öğretim elemanı ile bölgemizdeki önemli yüksek öğrenim kurumlarının başında gelmektedir. 2012–2013 Akademik Yılı’nda öğrenci almaya başlayacak yeni programlarla birlikte üniversitede 11 fakülte ve 5 yüksek okulda 82 önlisans ve lisans ile 57 yüksek lisans ve doktora programında eğitim vermeye devam ediyor.

DAÜ dünyadaki 20,000’i aşkın üniversite arasında yapılan sıralamada dünyadaki üniversiteler arasında 1,025. sırada yer almaktadır.  Avrupa’da değerlendirmeye alınan 5,102 üniversite arasında 437., Kıbrıs adası genelinde ise 1. sırada yer almayı başardı.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Abdullah Öztoprak yaptığı açıklamada, “ Uluslararası standartlarda kaliteli eğitim vermeyi kendine misyon edinen DAÜ, başarıyı özendiren ve ödüllendiren eğitim sistemi ile öğrencilerine çok çeşitli burs ve indirim imkanları sağlıyoruz. Yüksek Şeref, Başarılı Sporcu, Engelli Öğrenci, Kardeş İndirimi gibi imkânların da sunulduğu üniversitemizde tüm burs ve indirimler normal eğitim süresi boyunca koşulsuz olarak devam etmektedir. Bunlardan bazıları,

KKTC Uyruklu Öğrencilere Uygulanan Eğitim Ücretini Ödeyecekler

Son iki yıldır üniversitede K.K.T.C. liselerinden mezun olacak T.C. uyruklu öğrenciler, K.K.T.C. uyruklu öğrencilerin ödemekle yükümlü oldukları eğitim ücretini ödemektedirler. Söz konusu uygulama aynen devam etmektedir.

Yetenek Programlarına Başvurular Devam Ediyor

İç Mimarlık (İngilizce – Türkçe), Müzik Öğretmenliği, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı ve Spor Bilimleri programlarına yetenek sınavlarının da devam ettiği, ilgili programlarla ilgilenen adayların ilgili akademik birimler veya Öğrenci İşleri Müdürlüğü ile temas etmeleri gerekmektedir” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“DAÜ” EN GÖZDE ÜNİVERSİTELER ARASINDA YER ALMAYA DEVAM EDİYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin