“HELAL” SANA “BİLKEN”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“HELAL” SANA “BİLKEN”“Türkiye’nin ilk ve tek HELAL GIDA sertifikalı yumurtası “BİLKEN” hızla büyüyor.” Bölgenin ve Gaziantep’in en büyük, Türkiye’nin ise sayılı büyük yumurta üretim tesisi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Bilken Yumurta Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Helal Gıda Sertifikası alan ilk şirket olmanın gururunu yaşıyor.

40 Bin m2 kapalı alan üzerine kurulan BİLKEN Yumurta 550 bin tavukla üretimine devam ediyor. En uygun ve sağlıklı koşularda üretim yapan çiftlik, tavuk yemini kendisi üreterek müşterilerine en kaliteli, sağlıklı ve hijyen ortamda üretilen yumurtaları satışa sunuyor.

Günlük yumurta üretim tesislerinden yem fabrikasına, yarka üretim tesisinden ful otomatik yumurta tasnif ünitesine kadar tüm birimleri bünyesinde barındıran, bölgenin ve Gaziantep’in en büyük, Türkiye’nin ise sayılı büyük yumurta üretim tesisi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Bilken Yumurta Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek helal gıda sertifikası aldı.

“HELAL” SANA “BİLKEN”TÜRKİYE’DE TEK OLMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ

Bilken yumurta yöneticisi Kenan Uygur, helal gıda belgesinin çok zor koşullarda verildiğini belirterek, Bilken olarak bunu başarmanın yanında sektör olarak Türkiye’de tek olmanın da kıvancını yaşadıklarını söyledi. Uygur; “Gerek yumurta tedarikçisi, gerekse müşteri, tükettiği gıdanın helal olup olmadığını sorgulamakta, ürünleri satın alırken helal sertifikası olan ürünleri tercih etmektedir. Hatta yurt dışında gıda ürünleri satan üreticilerin karşısına helal belgesi şartı getirilmeye başlanmıştır. Ürün hammaddesinden başlayarak, mamul aşamasına kadar denetlenen ve ürün bileşiminde bulunan bütün maddelerin, katkı maddelerinin, gerek menşei,  gerek temini ve kaynağı araştırılmaktadır.

Ürün paketleme malzemeleri, depo şartları, iyi üretim uygulamaları (GMP) iyi hijyen uygulamaları (GHP) ve HCPP şartları Bilken yumurta tarafından sağlanmıştır. Gerek ürün-üretim aşamalarında, gerekse ürün bileşimindeki her bir unsurun üründe bir araya gelmesiyle oluşabilecek İslami, insani, sağlık ve temizlik şartları beslenme bakımından gerekliliğe uygun vasıfları Bilken yumurta olarak yerine getirerek vatandaşın gönül rahatlığıyla tüketeceği bir gıda maddesini sunmaktan büyük sevinç ve onur duyuyoruz. Besin değeri yüksek yumurtaları gönül rahatlığı ile tüm marketlerden alıp tüketebilirsiniz.

BİZİM ÖNCELİĞİMİZ TÜKETİCİNİN SAĞLIĞIDIR

Bizim için öncelikli olan her zaman tüketicinin sağlığıdır. Yumurta insanımızın özellikle çocuklarımızın gelişmesinde tüketilen en önemli besin maddesidir. Biz bu bilinçle hareket ederek insanlarımızın tükettiği yumurtanın doğal, yumurta üretiminde tavuklara yedirilen yemin katkısız olması için de ayrıca hassasiyet gösteriyoruz. Tüketiciler özellikle çocukların gelişimi için önem arz eden yumurta tüketimini Bilken yumurtaları ile karşılayıp, çocuklarına gönül rahatlığı ile yedirebilirler. Bilken yumurta ürünlerini katkısız, hazırlamakta ve işlemekte temizlik ve sağlık şartlarını katı güvenlik kurulları içerisinde yerine getirmektedir” dedi.

“HELAL” SANA “BİLKEN”HELAL GIDA NEDİR?

İslam ülkeleri arasında ortak bir helal gıda standardı oluşturma çalışmaları neticesinde İslam Konferansı Teşkilatı  çatısı altında yürütülen çalışmalar neticesinde İslam Konferansı Teşkilatı üyesi ülkelerinin katkıları ve İslam Fıkıh Akademisinin incelemeleri sonucu İslam Ülkeleri Standartları ve Metroloji Enstitüsü tarafından 3 adet Helal Standardı kabul edilerek yürürlüğe girmiştir. Helal sertifikalama, muteber, ehil ve tarafsız bir kurumun, söz konusu üretimi denetlemesini, helal standartlarla uygunluk içerisinde üretimin yapıldığını teyit etmesini ve buna bağlı olarak, onaylanmış bir belge vermesini kapsayan bir yöntemdir. Gıdalarda helal olma şartı ile birlikte, sağlığa uygunluk ve safiyet de olması gereken şartlardır. Ayrıca Helal Sertifikalama Ülke yönetiminin kontrol birimlerine gıda emniyeti konusunda destek hizmeti de sağlar.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“HELAL” SANA “BİLKEN”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin