“İmkân verin, İmkânsızı isteyin”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“İmkân verin, İmkânsızı isteyin”AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, Fiziksel Engelliler Vakfı Gaziantep Temsilciliğinin İpek yolu Kalkınma Ajansının fon desteğiyle yürüttüğü “Zihinsel Engellilere Mozaik Eğitimi Projesi “kapsamında uzun çarşı mevkiinde açılan Mozaik Atölyesini ziyaret ederek öğrencilerin çalışmalarını inceledi.

1995 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Gaziantep Milletvekili Kahraman Emmioğlu ile  birlikte kurmuş olduğu Fiziksel Engelliler Vakfının kendisinin girişimleriyle ilimizde temsilcilik açtığını belirten Şahin, vakfın Gaziantep Temsilciliğinin sivil toplum dinamiklerinden yararlanarak  engelliler için sürdürülebilir projeleri hayata geçirmek, ve etik değerlere sahip,  proje geliştiren, bilgi teknolojilerini kullanan güvenilir ve istikrarlı bir hizmet altyapısının Gaziantep’te de oluşumu için faaliyetler gerçekleştireceğini belirtti.

İpek Yolu Kalkınma Ajansınca finanse edilen “Zihinsel Engellilere Mozaik Eğitimi” Projesi kapsamında açılan atölyenin zihinsel engelliler için adeta bir rehabilitasyon, eğlenme ve öğrenme merkezi işlevinde olduğunu söyleyen Şahin, şu sözleri kaydetti:

“15 yıldan beri sosyal sorumluluk çalışma alanı olarak kendine engellileri seçmiş bir kişi olarak, bu mozaik eğitim merkezinin zihinsel engellilerimizin hizmetine sunulmasına katkı sağladığım için çok mutluyum. Engellilere hizmet etmenin mutluluğunu başka hiçbir işten alamadığımı özellikle belirtmek istiyorum. Bugün de engelli kardeşlerimize yönelik yaptığım hizmet zincirinin son halkası olan Mozaik atölyesinde zihinsel engelli öğrencilerimizle bir arada olmanın sevincini yaşıyorum. Öğrencilerimiz burada hem rehabilite oluyorlar hem de boş zamanlarını mozaik eğitimi alarak verimli bir şekilde geçiriyorlar, eminim ki eğitim ilerledikçe zihinsel engelli öğrencilerimiz arasından bu işi meslek olarak yapıp hayatını idame ettirmek isteyen onlarca öğrencimiz çıkacaktır. Bugün burada öğrencilerimizin yaptığı çalışmaları görünce onlar adına geleceğe dair olan umutlarım misliyle arttı. Engelsiz insanların yapmakta zorlandığı, hatta yapamadığı bazı çalışmaları burada zihinsel engelli öğrencilerimizin yaptığını görmek beni çok heyecanlandırdı. Engellilere imkân verip, imkânsızı isteyebilirsiniz. Hesapsız ve beklentisiz bir şekilde ömrümün sonuna kadar tüm engelli kardeşlerimin hep yanında olmaya devam edeceğim. Engelli kardeşlerimin mutluluğu, mutluluğumdur, dertleri derdimdir.”

Zihinsel Engellilere Mozaik Eğitimi Projesine destek veren İpek Yolu Kalkınma ajansına, Şehitkâmil Belediyesine, Şahinbey Belediyesine ve Zihinder’e teşekkür eden AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, Mozaik Atölyesinin tüm engelli bireylere, ailelerine ve ilimize hayırlı olmasını diledi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“İmkân verin, İmkânsızı isteyin”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin