“TEİAŞ” ARAZİSİ ÖZELLEŞİYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“TEİAŞ” ARAZİSİ ÖZELLEŞİYORGaziantep’te kurumlara ait değerli araziler bir bir satılmaya devam ederken, ciddi değer içeren bu arazilerin kimlere, hangi şartlarda satılacağı ve özellikle bu arazilerin ne amaçla kullanılacağı şimdiden merak konusu oldu.

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), mülkiyeti Türkiye Elektrik İletişim AŞ’ye (TEİAŞ) ait Gaziantep’in Şehitkâmil ilçesindeki 129.360,89 m2 arazinin ve bazı taşınmazlarının özelleştirilmesine karar verdi. TEDAŞ arazisinin ardından TEİAŞ’a ait olan arazininde özelleştirilerek satılmasına karar verilirken, TEDAŞ arazisi’nin bir kısmının Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT)’ na tahsis edildiği söyleniyor. TEİAŞ’a ait Şehitkâmil Bölgesinde ve Adliye binası karşısında bulunan 129.360,89 m2 arazinin özeleştirme işlemlerinin 31 Aralık 2016 tarihine kadar tamamlanacağı belirtiliyor.

13 Haziran 2013 ve 28676 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Özelleştirme Yüksek Kurulunun 11 Haziran 2013 ve 2013/98 sayılı kararı ile Mülkiyeti Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ)’ye ait, Gaziantep ili, Şehitkamil ilçesi, Özgürlük Mahallesinde bulunan; 4938 ada, 1 no.lu parseldeki 17.997,13 m2 yüzölçümlü taşınmaz ile 4939 ada, 4 no.lu parseldeki 111.363,76 m2 yüzölçümlü taşınmazdaki TEİAŞ’a ait hissesinin özelleştirme kapsam ve programına alınmasına ve özelleştirme işlemlerinin 31/12/2016 tarihine kadar tamamlanmasına karar verildi.

Özelleştirme kapsamına alınan ve bölgenin en kıymetli ve değerli arazisi olan TEİAŞ ve TEDAŞ arazilerinin kimlere hangi şartlarda satılacağı ve kullanım şeklinin ne olacağı ise henüz bilinmiyor. Arazi içerisinde bulunan TEDAŞ ve TEİAŞ personelinin oturduğu lojmanlarında 2 yıl içerisinde boşaltılması bekleniyor. Özelleştirme yolu ile devlet kasasına milyonlarca lira girerken geçtiğimiz günlerde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yaptığı açıklamayı hatırlayalım:

“TEİAŞ” ARAZİSİ ÖZELLEŞİYOR

SATACAK BİR ŞEYİMİZ KALMADI!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın portföyünün küçüldüğü için yeniden yapılandırılacağını söylemiş ve eklemişti; “Geçenlerde Kalkınma Bakanımızla da görüştüm, Özelleştirme İdaresini kamu özel yatırımları çerçevesinde bir uzmanlık birimine dönüştürülmesi gerekiyor. Yani PPP (kamu-özel sektör ortaklığı) dediğimiz süreçte esas o görevi görsün. Çünkü portföye bakıyorsunuz, şu anda üzerinde çalıştığımız şey Milli Piyango’dur, onu bu sene tamamlayacağız. Başka limanlar var, onları da tamamlayacağız. Başka elektrik üretiminden bahsediyoruz, o süreci de hızlandıracağız. Geriye bir tek bizim ikincil halka arz konusu gündemde olabilecek bir takım şirketler kalıyor. Yani portföy küçülüyor. Dolayısıyla ben inanıyorum ki önümüzdeki dönemde, bu süreci de hızlandırarak özelleştirme idaresinde  yeniden bir yapılanmaya ihtiyaç olacaktır.”

ADANA TEDAŞ ARAZİSİ SATILDI

Öte yandan Kurul, Adana’nın Yüreğir ilçesindeki Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ’ye (TEDAŞ) ait 22 bin 258,41 metrekare yüzölçümlü konut alanlı gayrimenkulün satış yöntemiyle özelleştirilmesi amacıyla yapılan ihale sonucunda, söz konusu taşınmazın 4 milyon 410 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Gap Çay Gıda Sanayi Limited Şirketi’ne satılmasına karar verdi. Şirketin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde ise teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine karar veren ÖYK, bu durumda taşınmazın 4 milyon 400 bin lira ile en yüksek ikinci teklifi veren Necdet Akpınar’a satılmasına, onun da sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde ise teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine ve ihalenin iptaline şeklinde verilen kararın onaylanmasını kararlaştırdı.

NARKOZ HABER MERKEZİ

Fotograflar  için tıklayın’

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.468918129868266.1073741832.389893931104020&type=3&uploaded=8

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“TEİAŞ” ARAZİSİ ÖZELLEŞİYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin