“Türkülerle Çanakkale Zaferi” Adlı Konser Büyük İlgi Gördü

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Türkülerle Çanakkale Zaferi” Adlı Konser Büyük İlgi GördüGaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türk Musikisi Devlet Konservatuarı öğrencileri tarafından, turne kapsamında Antakya, Niğde, Niğde Kemerhisar ve Yozgat’ta “Türkülerle Çanakkale Zaferi” adlı konser programını gerçekleştirildi.

GAÜN Türk Musikisi Devlet Konservatuarı (TMDK) Müdürü Öğretim Görevlisi Hakan Tatyüz’ün koro şefliğinde gerçekleşen konserlerde, Çanakkale Zaferini anlatan halk müziğinin önemli eserlerini seslendiren GAÜN TMDK öğrencileri, dinleyenlere zaferin coşkusunu müzik ziyafetiyle sundular. Zeybek, bıçak horonu, sema ve semah gösterilerinin yer aldığı konserler dinleyenlerden büyük alkış aldı. Konserlerde seslendirilen türküler, gösterilen fotoğraflar ve mini filmler izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

Konserlerin büyük bir coşkuyla gerçekleştiğini belirten Şef Öğr. Gör. Tatyüz, halkın yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını söyleyerek, “Çanakkale; yokluğun varlığı, maneviyatın maddiyatı yendiği, çelik ile barutun; inancın, imanın ve azmin karşısında yenik düştüğü yerdir. Dünya tarihinde ender görülen ve Türk milletinin esir yaşamaktansa ölmeyi tercih ettiği ve bastığı toprakları vatan yapma mücadelesini bugünkü nesile türkülerimizin yanında kısa belgesellerle aktarmayı önemli bir görev bildik” ifadesinde bulundu.

Konserlerde Türk milletinin birlik ve beraberlik olgusuna vurgu yapıldığına dikkat çeken Öğr. Gör. Tatyüz, “bu düşüncelerle hazırlayıp Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde sunduğumuz ve beğeni ile izlenen ‘Türkülerle Çanakkale Zaferi’ isimli konser programının, bugünlerde daha da çok ihtiyacını hissettiğimiz Çanakkale ruhunu günümüzü gençliğine aktarma ve yaşatma bakımından önemli olduğu düşüncesindeyiz. Turnemizin son durağında ise Adıyaman’da konserimizi gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“Türkülerle Çanakkale Zaferi” Adlı Konser Büyük İlgi Gördü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin