“Anadolu’da Yarın 2012” Gaziantep Üniversitesi’nde

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Anadolu’da Yarın 2012” Gaziantep Üniversitesi’ndeCNN Türk Televizyonu tarafından gerçekleştirilen “Anadolu’da Yarın 2012” toplantılarının ilki Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

CNN Türk Ekonomi Müdürü Emin Çapa moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Gençler Kariyerlerine Nasıl Hazırlanmalı” konulu panele; Vestel İK ve Eğitim Müdürü Ebru Sunal, BSH Türkiye İK Direktörü Işık Gürol, Renault İK ve Endüstri İlişkileri Direktörü Cenap Binici konuşmacı olarak katıldı.

Toplantının açılışında konuşan ve Üniversitelerin yüksek lise olmadığını söyleyen Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, üniversiteye gelen gençleri eğitim basamağının son evresi olan üniversitede hayata hazırlamak için çalıştıklarını söyledi.

Prof. Dr. Coşkun, “Bir yandan kendi alanlarınızda değerli akademisyenlerin eşliğinde ciddi bir bilgi donanımını sizlere vermek, bir yandan ise geleceğe her açıdan estetik, sanat, fikir, düşünce, yaratıcılık, kişisel beceri gibi alanlarda da sizleri hayata hazırlamak için çaba sarf ediyoruz. Çünkü üniversite salt bilginin hocadan öğrenciye aktarıldığı bir süreç olarak nitelendirilemez. Eğitim artık bu konseptten çıkmalıdır. Bizde birkaç yıldır bunun çabasını veriyoruz ama istediğimiz noktaya gelmedik. Bu süreci devam ettireceğiz. Çok daha güzel, yepyeni müfredatlarla daha aktif bir metotla karşınızda olacağız” şeklinde konuştu.

“Anadolu’da Yarın 2012” Gaziantep Üniversitesi’nde

Gaziantep Üniversitesinin Türkiye’ye örnek olacak projelere imza attığına dikkat çeken Prof. Dr. Coşkun, “Sizin hayata hazırlanmanız noktasında yaratıcılığınızı besleyen her açıdan girişimci olmanızı sağlayacak iklimleri tesis etmeye çalışıyoruz. Türkiye’de bir ilk olan Toplumsal Duyarlılık Projeleri dersini birinci sınıfta okuyan öğrencilerimize veriyoruz. Çok iyi yetişmeniz ve üniversite bittikten sonra sizi dışarıda bekleyen yarış ve risklere karşı sizin ciddi anlamda donanımlı kılınmanız içindir. Bu nedenle gençlerinde desteğiyle bunu gerçekleştireceğimize inanıyorum” ifadesinde bulundu.

Aile, eğitim sistemi, çevre gibi nedenlerden dolayı gençlerin bazı sorunlar yaşadıklarını söyleyen CNN Türk Ekonomi Müdürü Emin Çapa, “Gençlerin, gerçekler ne kadar gerçek konusunda hiç şüphesi yok. Annenizin, babanızın, hocalarınızın söylediği şeyin salt gerçek olduğuna dönük güçlü bir inancınız var. Aslında modern bilim her zaman şüphe üzerine kurulur. Bir şeyi bilen adam bir şeyi söyledi diye o bir şey gerçek olmaz. Siz her an her yerde gerçek nedir sorusunu sormalısınız ve bunun peşinden koşmalısınız” diye konuştu.

Bilimin bakış biçimi olduğunu söyleyen Çapa, “Bilim bizim hayatımızın temeli olmalıdır. Her şeye sorgulayarak bakmalısınız.  Genel olarak Türk toplumunda özel olarak da gençlerde her şeyin bir siyah ve beyaz olduğunu düşünüyorum. Hiçbir şey tek boyutlu değildir. Her şey katmanlardan oluşur. Hele insana dair her şey çok katmanlıdır” ifadesinde bulundu.

Stajyer öğrenci seçerken dikkat ettikleri özellikleri belirten Vestel İK ve Eğitim Müdürü Ebru Sunal, “Biz her yıl Mart ayı itibariyle staj başvurularını açıyoruz. Tüm Vestel şirketlerine staj başvurularını alıyor ve değerlendiriyoruz. Şirketimize 3 binin üzerinde başvuru geliyor. Yoğun olarak mühendislik ve teknik ekiplere öncelik verdiğimiz için hem işe alımlarda hem de part – time kadrolarda ve stajyerlerde bölümlerin talepleri mühendislik olduğu için bizi mühendislik öğrencilerine çok daha fazla yer veriyoruz. Tamamen üretim ve AR – Ge bazlı bir şirket olduğumuz için genelde böyle oluyor. Bize başvuran öğrencinin kaçıncı sınıfta olduğu, zorunlu staj olup olmadığı, okuldaki başarı ve not durumları bizim için önem taşıyor” diye konuştu.

Bir konu hakkında düşünen, fikir yürüten öğrencilerin şirket için önem taşıdığını vurgulayan BSH Türkiye İK Direktörü Işık Gürol, “Gerçekten düşünen adam, sorgulayan adam bizim için önemli. O kişileri bu sıralardan bulup, onların sorgulamalarını sağlayabilmeliyiz. Klasik staj sistematiğimiz var ama bunun yanında bir mühendislik alanında, bir satış alanında, bu yıldan başlamak üzere de satış sonrası hizmetler alanında doğrudan üniversiteye giderek onları üçüncü sınıfta aralarından seçtiğimiz bir proje stajyer sistemimiz var. Onlarla birlikte üçüncü sınıf yazlarında birlikte bizim projelerimizi yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Farklı kanallardan staj başvuruları aldıklarını belirten Renault İK ve Endüstri İlişkileri Direktörü Cenap Binici, “Öğrenciler staj konusunu önemsedikleri için yoğun taleplerle karşı karşıya kalıyoruz. Bu bizim için aynı zamanda da bir sosyal sorumluluk. Onların yetişmesini, iyi yerlere gelmesini, geleceğimizin yarınlarımızın gençlerine katkı sağlamamız lazım. Muhasebeden pazarlamaya, iletişime kadar tüm departmanlara mutlaka stajyer alıyoruz. Her şirketin bir kültürü, hedefleri, vizyonu vardır. O vizyona uygun insan bulmak gerçekten çok zor. Daha yetişme evresinden alıp şirketin kendi kültürüyle beslemeye başlayınca, vizyonunda sürekliliği sağlanmış oluyor” ifadesinde bulundu.

Programın sonunda Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun tarafından konuşmacılara hediye takdim etti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“Anadolu’da Yarın 2012” Gaziantep Üniversitesi’nde

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin