“Bankacılık kanunu çiğneniyor”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Bankacılık kanunu çiğneniyor" Bank Asya ile ilgili sosyal, yazılı ve görsel medyada çok fazla bilgi kirliliği yaşanıyor. Bu durum vatandaş, yatırımcı ve mudileri tedirgin ediyor.

CHP Gaziantep Milletvekili Dr. Mehmet Şeker, Başbakan Yardımcı Ali Babacan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle verdiği soru önergesi ile konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Şeker önergesinin gerekçesinde “5411 sayılı Bankacılık Kanunu’na göre bir bankanın itibarına ya da servetine yönelik kasten açıklamalarda bulunulamaz, görsel ya da yazılı basın yoluyla haber yapılamaz. Ancak yaklaşık 10 aydır, Bank Asya ile ilgili 61. Hükümetin Başbakanı ve danışmanları, 12. Cumhurbaşkanı ve hükümete yakınlığı ile bilinen medya organları tarafından bu kural defaatle çiğnenmiştir” dedi.

Bank Asya’nın itibarını ve servetini zedelemeye dönük söylemleriyle Bankacılık Kanunu’nu açıkça çiğneyenler hakkında bugüne kadar nasıl bir işlem yapıldığını ve herhangi bir işlem yapılmadı ise gerekçesini soran Şeker’in Babacan’a yönelttiği diğer sorular ise şunlar:

“Bankacılık kanunu çiğneniyor"
  1. 1. Bank Asya’daki likidite probleminin başlangıç tarihi, nedeni ve boyutu nedir?
  2. 2. 17 Aralık 2013’de sonra Banka Asya’daki mevduatlarını vadesi dolmadan çeken kamu kurum ve kuruluşları hangileridir? Bu kamu kuruluşlarının mevduatlarını vadesi dolmadan çekmeleri nedeniyle uğradıkları zarar ne kadardır?
  3. 3. Resmi haber ajansı da dahil olmak üzere, bazı medya organlarında, çeşitli tarihlerde yer alan Bank Asya’nın BDDK tarafından 68., 70. ve 71. madde kapsamına alındığına  dair iddialardan hangisi doğrudur?
  4. 4. Bugün itibarı ile BDDK tarafından 68. veya 70. madde kapsamına alınan kaç banka vardır? Bu bankalar hangileridir ve hangi nedenlerle 68. ve 70. madde kapsamına alınmışlardır?
  5. 5. Bank Asya ile ilgili bugüne kadar BDDK tarafından alınan karalar, atılan adımlar nelerdir?
  6. 6. Devletin zirvesindeki hesaplaşma nedeniyle ortaya çıkan Bank Asya krizinin gerçek mağdurlarının sade vatandaş olacağı gerçeğiyle, bu mağduriyeti önlemeye yönelik tedbirler almayı düşünüyor musunuz?

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“Bankacılık kanunu çiğneniyor”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin