“GAZİANTEP’TE ‘ŞARK ÇIBANI’ VAKASI 300’E ULAŞTI”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“GAZİANTEP’TE ‘ŞARK ÇIBANI’ VAKASI 300’E ULAŞTI”“Şark Çıbanı” vakalarındaki artış, tedirgin ediyor. Gaziantep’te yıllardır neredeyse hiç görülmeyen şark çıbanı vakasının son zamanlarda 300’e ulaştığına dikkat çeken CHP’li Şeker, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’na bu sorunun aşılması için Gaziantep’te ve ülke genelinde yürütülen bir çalışma olup olmadığını sordu.

CHP Gaziantep Milletvekili Dr. Mehmet Şeker, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde; ülkemizde önemli emek, zaman ve para harcanarak minimum düzeye indirilen şark çıbanı vakalarındaki artışın, çeşitli spekülasyonlara neden olduğunu söyledi.

Tedavi edilmediği zaman vücutta derin izler bırakan, düşük üretim nedeniyle tedavisinde kullanılan ilaçların temininde sıkıntı yaşanan şark çıbanı vakalarındaki artışın ve yetkililerin konuya ilişkin suskunluğunun vatandaşları tedirgin ettiğini ifade eden Şeker, Bakan Müezzinoğlu’na şu soruları yöneltti:

“GAZİANTEP’TE ‘ŞARK ÇIBANI’ VAKASI 300’E ULAŞTI” 1. 2000 yılından bu yana, ülkemizde görülen şark çıbanı vaka sayılarının yıllar ve iller bazındaki detayı nedir?

“GAZİANTEP’TE ‘ŞARK ÇIBANI’ VAKASI 300’E ULAŞTI”

2. Özellikle son zamanlarda vaka sayısındaki artış ve hastalığın tedavisinde kullanılan ilaçların dünyadaki üretiminin kısıtlı olması göz önüne alındığında, hastalığa yakalanan vatandaşlarımız ilaç bulamamak gibi bir sorunla karşı karşıya kalacak mıdır? Bu sorunun aşılması için planlanan/yürütülen bir çalışma var mıdır?

3. Ülkemizdeki şark çıbanı vaka sayısındaki artışın Suriye kaynaklı olduğu, Suriyeli muhaliflerin Türkiye’den şark çıbanı tedavisinde kullanılan ilaçlardan talep ettiği, ancak yeterli ilaca sahip olmayanın Türkiye’nin bu talebi karşılayamadığına ilişkin iddialar doğru mudur?

4. Hızla artan şark çıbanı vakalarına önlem olarak Gaziantep’te ve diğer illerde yeni Şark Çıbanı Tanı ve Tedavi Merkezi kurulacak mıdır?

5. Şark çıbanı hastalığının önüne geçmek ve yayılmasını önlemek için, taşıyıcı sinek ve konakçıların ilaçlanması amacıyla belediyelerle yürütülen ortak bir çalışma var mıdır?

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“GAZİANTEP’TE ‘ŞARK ÇIBANI’ VAKASI 300’E ULAŞTI”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin