“GAZİANTEP TARİHE BEŞİKLİK ETMİŞ BİR ŞEHİRDİR”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“GAZİANTEP TARİHE BEŞİKLİK ETMİŞ BİR ŞEHİRDİR”Gaziantep Milletvekili Mehmet ERDOĞAN Gaziantep’e Gazilik unvanının verilişinin 91.yıldönümü ve İstiklal Madalyasının verilişinin 4. yıldönümü dolayısı ile basın açıklaması yaptı.

Erdoğan yaptığı basın açıklamasında; “Gaziantep tarihe beşiklik etmiş bir şehrimizdir. Osmanlı döneminde Halep’e bağlı bir sancak iken, I. Dünya Savaşı sonunda Fransız güçleri tarafından işgal edilmiştir. Ancak, Gaziantepliler, Bayrak Şehidi Şahinbeyler’ in öncülüğünde 6317 şehit verme pahasına, tarihe mal olacak örnek bir savunma yaparak,11 ay boyunca işgal kuvvetlerine karşı yokluk içerisinde kahramanca mücadele ederek direnmişlerdir. Şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu topraklarda efsaneleşen Antep ve Anteplilerin direnişi yurdumuzun her yerindeki mücadele ve direnişlere de örnek olmuştur.

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 8 Şubat 1921 tarih ve 93 sayılı kanunla Antep’e ‘Gazi’lik unvanı verilerek taçlandırılmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’te, Gazianteplilerin bu kahramanlıklarını; “Türküm diyen her şehir, her kasaba ve en küçük Türk köyü Gazianteplileri kahramanlık timsali olarak alabilirler” sözüyle ifade etmiştir” dedi.

Gaziantep’in geçmişte ve günümüzde örnek bir şehir olduğunu belirten Erdoğan Gaziantep’in gelişmişliğin ve modern hayatın beşiği olmaya devam edeceğini belirtti.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan açıklamasına şöyle devam etti; “Bizler de bu ülkenin bağımsızlığı için milli beraberliğimize, milli tarihimize, milli kültürümüze ve milli servetimize sahip çıkarak gelecek nesillerimize daha büyük Türk Devleti bırakmalıyız.

Gaziantep ilimize Gazilik unvanının verilişinin 91. yıldönümünü kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, bu mücadelede canlarını vatan için veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, bu vesileyle selam ve saygılarımı sunuyorum.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“GAZİANTEP TARİHE BEŞİKLİK ETMİŞ BİR ŞEHİRDİR”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin