“HADİ BAKALIM” KOLAY GELSİN!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“HADİ BAKALIM” KOLAY GELSİN!Türkiye’nin yıllardır kanayan yarası olan ve bir türlü oturmayan eğitim sistemi son 4+4+4 eğitim sistemi ile yeniden karmaşık bir yapıya büründü. Milli Eğitim Müdürleri ve Okul Müdürleri şimdiden kara kara düşünmeye başladı. Bu kadar derslik açığı varken 4+4+4 ile bu kadar öğrenciyi nasıl yerleştirenceğizin hesabı içerisinde adeta kâbus dolu günler yaşamaya başladı.

Türkiye’de ki eğitim sorunu acaba sistemle mi alakalı? Sık sık ideolojiler ve intikam uğruna değiştirilen sistemler çocuklarımıza neler kazandırıyor, neler götürüyor? Geçmişte bazı düşüncelerin ideolojik yapılanma uğruna getirdiği sekiz yıllık zorunlu eğitim süreci bugün aynı şekilde intikam alınırcasına 4+4+4 eğitim modeline dönüştürülmüş durumda. Apar topar hazırlanan ve bir gecede çıkarılan kanunla bir ülkenin eğitim sistemi değiştiriliyor. Şaka gibi! Bu ülkede olur olmaz şeyler için referandumlar yapılırken Türkiye’nin eğitim sistemi kamuoyu oluşturulmadan yaptım, ettim, oldu diyerek bir gecede değiştiriliyor. Bu işin sağcı olmak veya solcu olmakla, A partili veya B partili olmakla bir ilgisi yok, ortada hepimizin çocuklarının ve en önemlisi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin geleceği söz konusu.

Şuan bende bir veli olarak kâbus yaşamaktayım, diğer arkadaşlarım gibi! Kimsenin konu ile ilgili net bir fikri yok. Şu saatten sonra yapacak bir şeyde yok. Hangi okul İlkokul, hangisi ortaokul…? Doğal olarak okulların adı değişecek, öğrenciler diğer okullarla kaydırılacak. Konu epey karmaşık! Tamam, bir yıl bile olmadan hazırlanan yasa meclisten geçti. Keşke uygulamada 1 yıl daha bekleyip alt yapıyı oluşturduktan sonra geçseydiniz de millet perişan olmasaydı.

Önümüzde yeni bir eğitim yılı başlangıcı olacak bu süreçte velilerden tutun okul idarelerine kadar kimse ne yapacağını bilmiyor ve hali hazırda nasıl bir yol izleneceği hakkında da kimseden bilgi almak mümkün değil. Belirsizlikler yumağı büyük bir kartopu haline dönüşmeye ve çığ olarak önümüzdeki günlerde düşmeye hazır gibi görünüyor. Ben bir veli olarak şimdiden bu geçiş döneminde çocuğumun hangi okulda, hangi derslikte, kaç kişiyle ve nasıl bir eğitim alacağını çok merak ediyorum ve izlemeye devam ediyorum. Çocuğum 4.sınıf ama hangi okul ortaokul bilmediğim için kayıt yaptıracağım okulu seçme şansım bile yok!

“HADİ BAKALIM” KOLAY GELSİN!

Türkiye’de eğitimin temelleri yıllardır atılamadı. Her yıl ya sınav sistemi değişiyor ya da okullar ve eğitim süreci… Bu böyle ne kadar daha devam edecek bakalım. Her gelen hükümetin eğitim nasibinden bu yıl bize düşen bu, gelecek yıllara Allah kerim!

Bu arada geçim derdine düşmüş % 3,5’lik zamla kara kara düşünen sokaklara dökülen eğitimciler bakalım öğrencilere ne verebilecek. Hadi bakalım şimdiden kolay gelsin!

KAYBEDİLEN DEĞERLER BAKIN NERELERDE!

Geçtiğimiz günlerde Şirinevler Bahattin Teymur İlköğretim okuluna bir kütüphane açılışına ve birkaç köy okuluna gitme fırsatı yakaladım. Oradaki öğrenciler kapıdan gelene evine gelen misafirmişçesine “HOŞGELDİNİZ” diyerek hal hatır sordular. O kadar çok etkilendim ki! Ama hatırı sayılır gelir düzeyi yüksek kesimin çocuklarını okuttuğu okullarda bu sevgi, şefkat ve saygı neredeyse hiç kalmamış denecek kadar az! Neden? Sorusunu sorduğumda sanırım çocuklarımız yaşayamadıklarını yaşatamıyorlar diye düşündüm. Ben Bahattin Teymur Okulu öğrencilerini candan kucaklıyor, sevgi dolu yüreklerini bize açtığı için hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“HADİ BAKALIM” KOLAY GELSİN!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin