“Irak’ta bulunmamız, Türkiye için bir avantajdır”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Irak’ta bulunmamız, Türkiye için bir avantajdır”Güneydoğu Anadolu Hububat – Bakliyat – Yağlı Tohum ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Celal Kadooğlu Irak’ta bulunmanın Türkiye için bir avantaj olduğunu söyledi.

Celal Kadooğlu yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: “Ekonomi Bakanı Sn. Zafer Çağlayan’ın başkanlığında, Ekonomi Bakanlığı koordinasyonu ve Türkiye İhracatçılar Meclisi organizasyonu ile GAİB tarafından, 17-18 Ocak 2012 tarihlerinde Irak’a (Erbil – Süleymaniye) yönelik olarak bir “Ticaret ve Müteahhitlik Heyeti Programı” gerçekleştirilmiştir. Gerek bahse konu iş forumları ile ikili görüşmeler gerek Irak pazarına girmek isteyenler, gerekse pazar paylarını artırmaya amaçlayan firmalar için önemli bir fırsat oluşturmuştur. Coğrafi konumu olsun, komşuluk ilişkileri olsun, tarihi kültürel ilişkilerimizin devamı nedeniyle Irak’ta bulunmamız, Türkiye için bir avantajdır.” dedi.

Celal Kadooğlu sözlerine şöyle devam etti: “GAİB 2011 yılı ihracatı yüzde 32,9 artışla 7,9 milyar dolar olmuştur. Irak, ihracat pazarlarında birinci sırada yer almaktadır. Irak’a geçen yıl yüzde 42,6 artışla 3,4 milyar dolarlık ihracat yapılmıştır. TİM verilerine göre, 2011 yılında en fazla ihracat yaptığımız ülkeler sıralamasında Irak, Almanya’dan sonra ikinci sırada bulunmaktadır.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“Irak’ta bulunmamız, Türkiye için bir avantajdır”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin