“KAVAKLIK”TA 84 AĞACI ACIMADAN KESTİLER

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“KAVAKLIK”TA 84 AĞACI ACIMADAN KESTİLER“Yaş Kesen Baş Keser”
Kavaklık Parkında ağaçların sıklığı bahane edilerek yaklaşık 84 genç ağaç hiç acımadan kesilirken, kırmızı işaret konularak belirlenen ağaçlarda müdahale edilmezse kesilecek.
Gaziantep’in meşhur park ve bahçelerinde bulunan ağaçlar budama ve sıklık bahanesiyle kesilirken, ağaçların yerini  yavaş yavaş lüks alışveriş merkezleri, kafeler ve restorantlar  dolduruyor.
Son olarak  ağaçların sık olduğu gerekçesine dayanarak şuana kadar 84 genç ağaç kesildi. Kırmızı işaretle belirlenen birçok ağaçta birileri bu cinayete dur demezse önümüzdeki günlerde kesilecek. Kesimi yapan işçiler kendilerine bu emrin yetkililer tarafından verildiğini belirttiler. Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından böyle bir talimatın hangi gerekçeyle verildiği merak konusu!
Haber merkezimize gelen ihbarı değerlendirmek için olay yerine giderken böyle bir şeyin gerçek olmama arzusunda bulunduk. Fakat ne yazık ki genç ağaçlar kesilmiş fakat kesilen ağaçların çokta sıklık yarattığı görülmemişti. 2007 Yılında Büyükşehir Belediyesinin yaklaşık 250 bin TL’ye aldıkları ağaç sökme makinesi de ortalarda yoktu.
“KAVAKLIK”TA 84 AĞACI ACIMADAN KESTİLERHAFIZALARDA Kİ PARK YOK OLUYOR!
Gaziantep’e gidenlerin hafızasında iz bırakan ve şehrin bir ucundan diğer ucuna uzanan parklar yerini lüks alışveris merkezleri, lunaparklar, oteller, kafeler ve restorantlara bırakıyor. Parklarda bulunan ağaçların sık olduğu ve budama gerekçesi ile kesilmesi vatandaşları isyan ettirirken, “yaş kesen baş keser” atasözünü bir kez daha hatırlatıyor. Son olarak Gaziantep Baro Lokalinin bulunduğu bölümde yaklaşık 84 ağacın birden kesilmesi ve kesme işleminin devam edecek olması acaba yeni bir bina yapımı için zemin mi hazırlanıyor sorusunu akıllara getirdi. Gaziantep’in ciğerleri konumunda olan, şehrin içinde doğal güzelliği, vatandaşların ailesi ile hafta sonları piknik yaptığı ve birçok Gazianteplinin anılarının yer aldığı Kavaklık parkının kademeli bir şekilde yok edilmesi vatandaşları çileden çıkardı.
Gaziantepli vatandaşlar, özellikle yaz aylarında çok yoğun olarak ilgi gösterdikleri parkların binalarla doldurulmasına ve kesilen ağaçlara tepki gösterirken ” Biz bu parklardaki ağaçların kesilerek bu alanlara inşaat yapılmasını istemiyoruz. Gaziantepliler olarak bizim hafta sonları en büyük eğlencemiz buralara gelip yaz aylarında bu ağaçların gölgesinde ailemizle, eşimiz ve dostlarımızla spor yapmak ve buralarda piknik yapmaktır. Bu kadar yoğun fidan dikme kampanyaları düzenlenirken, bir ağacın yetişmesi belirli bir seviyeye gelmesi yıllar alırken bir çırpıda bu kadar ağacın kesilmesinin ürkütücü ve günah olduğunu belirten vatandaşlar, her yerin bina olması halinde Kavaklık bölgesinin sadece ismi ile kalacağını, ağaçların kesilmemesi için yetkili bütün kurumların gerekeni yapması gerektiğini belirtti. Kırmızı işaret konulan ağaçların kesilmesini engellemesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey’e  çağrıda bulunan vatandaşlar “Sebep ne olursa olsun bu ağaçlar kesilmeyi hakketmiyor!” diyerek tepki gösterdi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“KAVAKLIK”TA 84 AĞACI ACIMADAN KESTİLER

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin