“NEREDEYSEN ORALI OLACAKSIN”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“NEREDEYSEN ORALI OLACAKSIN”Gaziantep Egeliler Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (GEFEDER) üyeleri Şehitkâmil kaymakamı Mehmet Aydın’ı makamında ziyaret etti.

GEFEDER üyelerinin tam desteğini alarak geçtiğimiz günlerde yeniden başkan olan Mezine Sırakaya ve dernek üyeleri ziyaretlerini sürdürüyor. Kültürel zenginliğinin yanı sıra birçok medeniyete beşiklik etmiş Gaziantep’te bir başka medeniyet diyarı Ege’den esintilerle farkındalık yaratacağız diyen Sırakaya ilk müjdesini verdi. Sırakaya “Efeler diyarından koparak Gaziantep’e gelen ve burada yaşayan Egelilerin,  Ege Halk oyunları Kursunun çok yakında başlayacağını söylemek isterim. Müracaatlar başladı ve çok yoğun bir talep olduğunu gördük. Kursumuza herkes katılabilir ve ZEYBEK oynayabilir. Biz Hemşeri Derneklerinin kültür zenginliğine katkıda bulunacağını düşünüyoruz. Türkiye’mizin her toprağı başka güzel, başka tatlarla, başka lezzetlerle tanışıyorsunuz ve gittiğiniz yere ister istemez kültürünüzden bir parça bırakıyorsunuz. Bu kültürel gelişmeyi çocuklarımızın da yaşaması gerektiğine inanıyorum. Çok yakında yine Gaziantep’te Ege belediyelerini misafir etmek ve burada büyük bir buluşma gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Üyelerimizden gelen yoğun talep üzerine bölgenin değişik yerlerinde doğa yürüyüşü yapacağız. GEFEDER olarak sosyal sorumluluk faaliyetlerinde,  kültürlerle buluşmaya ve zenginleştirmeye daha yakın olmak için her gün yeni bir adım atacağız. Sizlere de bize göstermiş olduğunuz sevgi, saygı ve destekten dolayı üyelerimiz adına çok teşekkür ediyorum” Dedi.

“NEREDEYSEN ORALI OLACAKSIN”Şehitkâmil kaymakamı Mehmet Aydın GEFEDER üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Aydın Köşk’te uzun yıllar görev yaptığını söyledi. Ege’de görev yapan ve o bölgeyi iyi tanıdığını ifade eden AYDIN, “ Ben yıllardır farklı şehirlerde farklı kültürlerle tanışıyorum. Gittiğiniz yerde eğer oralı olamazsanız başaramazsınız. Ben meslek hayatıma idealist başladım. Kendime felsefe edindim ve nereye hangi memleket gittiysem oralı oldum.  Her zaman şunu söylerim. Bir başarıda herkesin katkısı var, başarısızlıkta da yine herkesin katkısı var. Ben iyisine kötüsüne bakmam. Bir hareket var mı? Bir iş var mı? Bu güzel bir gelişmedir. Misal ben Mezine Hanıma başaramadı dersem olmaz, yok efendim Mehmet Aydın başaramadı. Ben üzerime düşen görevi yapsaydım Mezine hanıma katkıda bulunsaydım, Mezine Hanım başarırdı demem lazım. Her işte herkesin katkısı olsa o iş başarıya ulaşır. Başarısızlıklarda hatayı biraz da kendimizde aramalı,  yapılan işleri bu güzel değil gibi eleştirilerle bitirmemelidir.  Takım ruhu, birliktelik önemli! Geçtiğimiz günlerde güzel bir açılış yaptınız. Sevincimi sizlerle paylaşmıştım. Tabii eleştiriler olacak ama bu sizi durdurmamalı ve daha iyi daha güzel için çalışmalı, bizde sizin başarınıza katkıda bulunmalıyız.

STK’lar yeterli değildir

Ülkemizde adalet, bürokrasi ve sivil toplum kuruluşları ayakları yeterli değildir. Sivil toplum kuruluşlarının sayısı arttırılmalıdır. Aidiyet duygusu kazanılmalı! İnsan fıtratında özgürleşme vardır. Doğum bir süreçtir. Kişisel gelişimi döneminde bağlı olduğu anneden uzaklaşarak sosyal hayata doğru kayar. İşte o süreçte bir gruba girer. Bazen o grup yanlış örgütler, yanlış gruplar olabilir.  Kimi ailesine, kimi kültürüne, kimi sosyal grubuna üye olur. Bu ne kadar çoğalırsa kişinin büyüklüğü o kadar artar. Bizde de tam tersi derneklere üye olmak, STK’lara üye olmak bir meziyet sayılır. Uygarlığa giderken sivil topluma ayak uydurmak gerekir. Bazen bazı dernekler siyasallaşmış, ya arkadaş git siyasetini siyasi arenada yap. Ya da bazen aynı grup farklı dernekler adı altında farklı isimler adında toplanmış. Bir araya getiremiyorsunuz. İşte o zaman biraz sıkıntılar oluyor ve yaşanıyor. Ben bu derneğin kurulduğunda sevincimi size dile getirdim. Bir hocamızın sözü var “Gelinen seviyeye şükrediyorum ama yeterli bulmuyorum. Bu derneği yaşatmak ve büyütmek için bize düşen ne varsa yapmaya hazırız” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“NEREDEYSEN ORALI OLACAKSIN”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin