“SMS 4027” SINIFTA KALDIK

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“SMS 4027” SINIFTA KALDIK “Gaziantep’in yüz kızartan tablosu 1.753.596 nüfusun 504 bin 800’ü hiç okula gitmemiş, 621 bin 976 kişi ise ya ilkokul ya da ilköğretim mezunu”

Gaziantep’in eğitim oranında ki başarısı sosyal hayata yansıdığı gibi eğitime katkı hattı 4027’de yansıdı.

Derslik ihtiyacını karşılamak amacıyla Gaziantep Valisi Erdal Ata’nın başlatmış olduğu “ Geleceğimize bir tuğlada sen koy” ve “Bir okul bin gelecek” kampanyaları kapsamında açılan 4027 SMS hattı Gazianteplilerin dikkatini çekmeyi başaramadı. TV Ekranlarında düzenlenen ses yarışmalarında SMS atarak iki Türkiye birincisi çıkaran Gaziantep aynı duyarlılığı eğitime göstermedi.

Basın toplantısı düzenleyerek eğitim alanında yapılan ve yapılamayanları anlatan vali Erdal Ata üzgün ve kırgındı. Gaziantep’e geldiği günden bu yana eğitim için şehri seferber eden ve kampanyalar düzenleyen Ata halkın bu ilgisizliğinden dolayı hayal kırıklığına uğradı. Ata bu konuya bakın nasıl tepki verdi.

“SMS 4027” SINIFTA KALDIK“Geleceğimize bir tuğlada sen koy” kampanyası çerçevesinde 4027’ye SMS hattı 2012 yılında devreye girmişti. Ancak maalesef bu kampanyada beklediğimiz ve istediğimiz ilgiyi göremediğimizi üzülerek belirtmek istiyorum. Birçok toplantıda dile getirmemize rağmen Gaziantepli vatandaşlarımız bu kampanyaya beklediğimiz desteği vermedi. Eğer her Gaziantep’te yaşayan her vatandaşımız ayda bir tane mesaj atsaydı her ay 3 tane okul yaptırabilirdik. 2011, 24 Aralık tarihinde yaptığımız bir toplantıyla ilimizdeki eğitim yatırımlar için hayırseverlerimizden destek istemiştik. Bu kampanya çerçevesinde 47 protokol imzaladık. Bunlar nakit bağış, arsa bağışı ve büyük bir bölümü okul yaptırma protokolüdür. Ancak sırada bekleyen hayırseverlerimiz var. Ancak elimizde sorunsuz teslim edebileceğimiz arsa olmadığı için onları bekletiyoruz. Arsa sorunları çözüldükçe protokoller imzalanmaya devam edilecek hedefimiz bu sayıyı çok daha yukarılara çıkarmak. 20 civarında arsa bekleyen hayırsever vatandaşımız var. Çeşitli görüşmelerle söz aldığımız çeşitli hayırsever iş adamlarımıza, arsa olmadığı için gelip protokolü imzalayın diyemiyoruz” dedi.

Eğitimde her geçen gün başarının düşmesinin şehrin eğitim düzeyi ile büyük bağlantısı var. Verilere bakacak olursak;

2010, 2011,2012 yıllarında yapılan LYS sınavında MF başarı sırası 60’larda, TM başarı sıralaması 70-77 arası geziyor, MF ise 80-81 arasında Türkiye rekoru kırıyor.2008’de Gaziantep nüfusu 1.560,023 iken 2012’de 1.753.596’ya çıkıyor. Bu nüfusun eğitim düzeyine bakacak olursak çarpıcı gerçek ortaya çıkıyor. İlimizde yaşayan nüfusun 504 bin 800’ü hiç okula gitmemiş. Yine 621 bin 976 kişi ise ya ilkokul ya da ilköğretim mezunu. Tabi bunları topladığınız zaman nüfusumuzun 1 milyon 200 bini ya ilkokul mezunu ya da hiç okula gitmemiş bir nüfus yapımız var. 1.753.596 neredeyse tamamı eğitimsiz. Bir toplumun kendisini eğitmesi için eğitime destek vermesi şart. Toplum ferah ve eğitim seviyesi ne kadar çoğalırsa o kadar gelişir. Gelin Gaziantep’in sorunlarına hep birlikte el atalım

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“SMS 4027” SINIFTA KALDIK

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin