“Yedi Bölgenin Ustaları”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Yedi Bölgenin Ustaları” Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Müzik Topluluğu tarafından “Yedi Bölgenin Ustaları” adlı konser Atatürk Kültür Merkezinde düzenlendi.

Konsere; GAÜN Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Gür, Prof. Dr. Cahit Bağcı, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Murat Ağarı, Genel Sekreter Ercan Eroğlu, çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenci katıldı.

GAÜN Kültür Müdürlüğü Koordinatörü ve Müdürü Öğr. Gör. Mustafa Arslan, Genel Sanat Yönetmenleri Hüseyin Kaynak, Mustafa Balçın ve Ersin Yıldırımer’in çalışmalarıyla hazırlanan Türk halk müziği konserini büyük beğeniyle izleyen öğrenciler, türkülere eşlik ederek keyifli bir gece yaşadı.

“Yedi Bölgenin Ustaları” adlı konserde; Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu, Ege, Marmara, Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne ait “Dom Dom Kurşunu, Güzelliğin On Par Etmez, Bugün Matem Günü Geldi, Karahisar Kalesi, Drama Köprüsü, Fındık Toplayan Gelin, Felek Sen Ne Feleksen” gibi türkülerle dinleyenler kimi zaman duygusal kimi zaman hareketli dakikalar yaşadı.

“Yedi Bölgenin Ustaları”

GAÜN Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, konserin sonunda “Erkilet Güzeli” adlı türküyü seslendirirken, salondaki dinleyiciler de türküye eşlik etti.

Gecenin sonunda konuşan Rektör Prof. Dr. Coşkun, “Bugün harikulade bir ülke gezintisi yaptık. Her bölgeyi teneffüs ettik. Gönlümüz titredi, ferahladı. Ülkemizin her köşesinden ezgiler, notalar, esintiler yaşadık. Ülkemiz çok güzel, dolu dolu. Yaşasın bu ülke, yaşasın Türkiye. Siz değerli gençlerle, bilimle, sanatla, kültürle bütün bunların harmanlanmasıyla bu ülke kolay kolay yıkılmaz ve yıkılmayacaktır. Bu pırıl pırıl genç arkadaşlarım bizden mezunlar ve benim gözümde hepsi birer pırıltıdır, ayrı bir değerdir. Üniversitemizin toplumla olan ara yüzünde bizim için kıymetliler” diyerek, gecenin hazırlanmasında emeği geçen Öğr. Gör. Mustafa Arslan başta olmak üzere herkese teşekkür etti.

Konserin sonunda, GAÜN Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, GAÜN Kültür Müdürlüğü Koordinatörü ve Müdürü Öğr. Gör. Mustafa Arslan’a çiçek takdim etti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“Yedi Bölgenin Ustaları”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin