“ZİRVE”de Tıp Eğitimi Başlıyor…

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“ZİRVE”de Tıp Eğitimi Başlıyor...Zirve Üniversitesi Emine-Bahaeddin Nakıboğlu Tıp Fakültesi, geleceğin hekimlerini yetiştirmek için kapılarını açıyor…

Tüm yatırım masrafları Gaziantep’in hayırseverler iş adamlarından Merhum Bahaeddin Nakıboğlu ve “Gaziantep’in Gevher Nesibeleri” Emine Nakıboğlu ve kızları Gülfer Nakıboğlu, Şule Mazıcıoğlu, Lale Yetkin, Eda Akınal, Demet Aytekin tarafından bağışlandı. İki yıllık bir hazırlık ve fizibilite süreci geçiren Tıp Fakültesinin Temel Tıp Bilimleri Binası, 11 Mayıs 2013 de hizmete açılırken 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılında ilk öğrencilerini alıyor. Emine-Bahaeddin Nakıboğlu Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nin temeli  ise, yine aynı tarihte, 11 Mayıs 2013 Cumartesi günü saat 14:00’ da atılacak.

Emine-Bahaeddin Nakıboğlu Tıp Fakültesi’nin vizyonu; Dünya Sağlık Örgütünün yetiştirilmesini hedeflediği beş yıldızlı hekimler (Five Stars Doctors) düşüncesine uygun olarak, “Uluslararası alanda hizmet verebilecek, akademik alt yapıya sahip, karar verme, yöneticilik ve liderlik özellikleri gelişmiş, yüksek iletişim gücüne sahip sağlık sunucusu hekimler yetiştirmek” şeklinde tanımlanmıştır.

Emine-Bahaeddin Nakıboğlu Tıp Fakültesi’nde yok yok

“ZİRVE”de Tıp Eğitimi Başlıyor...

Emine-Bahaeddin Nakıboğlu Tıp Fakültesi daha öğrencilerini almadan profesyonelce planlanmış olup öğrencilerin ilk 3 yıl klinik öncesi dönemin eğitiminin yapılacağı Temel Tıp Bilimleri Binası, yaklaşık 20.000 m2 kullanım alanına sahiptir. Bu büyüklüğü ile temel tıp bilimlerine en geniş yer ayıran fakülteler arasında yer alıyor. Söz konusu binada, amfi ve dersliklerin yanısıra 16 adet öğrenci laboratuvarı, okuma ve ders çalışma salonu, sınav solunu, öğretim üyesi ofisleri ve sosyal mekanlar bulunmaktadır. Ayrıca, hem öğretim üyelerinin hem de öğrencilerin kullanımına sunulan toplam 3000 m2 alana kurulan Merkezi Araştırma Laboratuvarları ve Deneysel Hayvan Araştırma Laboratuvarı ile araştırma alanıyla da Türkiye’nin yüzakı olmaya adaydır.

Eğitim programı olarak entegre tıp eğitimini benimseyen fakülte, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi ve Bilişimi Anabilim Dalı ile birlikte ortaklaşa hazırlamakta olduğu bir eğitim programını kullanacaktır. Eğitim programı mezunların, iyi bir hekim olmasının yanında, yurt içinde ve dışında uzmanlık veya doktora eğitimi için gerekli alt yapıya ve akademik alt yapıya sahip olacakları bir şekilde kurgulanmıştır. Eğitim dili Türkçe olmakla birlikte İngilizcenin hekimlikteki önemi göz önüne alınarak bir yıl İngilizce hazırlık okutulacaktır. Ayrıca hazırlık sınıfında iletişim, hekim yaşantısına ve bilimsel düşünceye ait dersler verilecektir.

Tıp Fakültesi, bilgi, beceri (simülasyon), etik ve araştırma temelli (knowledge based- simulation based- moral based- research based school of medicine) olarak kurgulanmıştır. Her öğrenci, danışman öğretim üyelerinin kontrolünde, eğitimlerinin ilk yılından itibaren aktif olarak merkezi araştırma ve deneysel hayvan araştırmaları merkezindeki araştırmalara katılacaktır. Öğrencilerin, mezun olmadan hakemli bir dergide bilimsel çalışmalarını yayınlaması ve akademik bir alt yapı kazanması, hedefler arasındadır. Emine-Bahaeddin Nakıboğlu Tıp Fakültesinde Simülasyon eğitimi, tıp eğitiminin en temel öğesi haline getirilmiştir. Hümanistik bir yaklaşımla, tıbbın birinci ilkesi, primum no necere (önce zarar verme) ilkesine uygun olarak bir pratisyen hekimin yapabilmesi gereken tüm tıbbı işlemler simüle edilecektir. “Hastaya dokunmadan önce plastiğe dokun” sloganıyla ifade edilen simülasyon eğitimleri, 2000 m2 lik bir alana kurulan beceri laboratuvarlarında, standart hastalar, maket ve bilgi sayar kontrollü mankenler ile verilecektir. Fakültenin beceri laboratuvarları, yatırım bedeli olarak Türkiye’de bir tp fakültesinde bu konuda kurulmuş laboratuvarların en kapsamlı ve en büyüğü olmaya adaydır.

Alanında deneyimli ve yurtdışı tecrübeli öğretim üyelerinden oluşan güçlü bir akademik kadroya sahip olan tıp fakültesi, her geçen gün yeni akademisyenlerin katılımıyla gücüne güç katmaya devam etmektedir. Ayrıca, 2013 yılı içinde 3 temel alanda yüksek lisans ve doktora eğitimine başlamayı planlamaktadır.

Tıp Fakültesine ilk yıl 90 öğrenci alınacak

2013-2014 Eğitim ve Öğretim Yılına 30’u yurtdışı kaynaklı olmak üzere toplamda 90 öğrenci ile başlayacak olan Tıp Fakültesi, % 10 lık dilimler halinde; tam burslu, %50, ve %25 burslu kontenjanlar mevcuttur. Ayrıca, başarı derecesine göre ilk 5000 den gelen öğrencilere çeşitli miktarlarda burslar verilecektir.

Emine-Bahaeddin Nakıboğlu Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi, 400 yataklı olup ve bölgenin en gelişmiş Nörolojik bilimler ve Beyin Cerrahi Merkezini bünyesinde barındıracak şekilde tasarlanan hastahanenin 200 yataklı olan birinci bloğun temeli 11 Mayıs 2013 de atılacağı bildirildi.

Geleceğin hekimlerini yetiştirmek için yola çıkan Emine-Bahaeddin Nakıboğlu Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Binası ve Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Gaziantep başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesine de önemli bir açığın kapanmasını sağlayacağı açıklandı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“ZİRVE”de Tıp Eğitimi Başlıyor…

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin