“ KOBİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ OLUŞTURMALIYIZ”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“ KOBİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ OLUŞTURMALIYIZ”Örnek Sanayi Sitesi Derneği ve Tüm Emlakçılar Odası Yönetimden GTO’ya ziyaret.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep’in sanayi ve ticaret yapısının bugünkü noktadan daha ileri bir noktaya taşınmasının KOBİ Organize Sanayi Bölgelerini kurmadan geçtiğini söyledi.

GTO’da seçimlerin ardından göreve gelen yeni yönetimine ve Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık’a tebrik ziyaretleri sürüyor. Örnek Sanayi Sitesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Haratoğlu, Gaziantep Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Aykaç ve Yönetim Kurulu üyeleri Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

“ KOBİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ OLUŞTURMALIYIZ”

Örnek Sanayi Sitesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Haratoğlu, GTO Başkanı Bartık’a başarılar dileyerek, son yıllarda Gaziantep’in ciddi göç sıkıntısından dolayı bilhassa küçük sanayi sitesinde alt yapı başta olmak üzere çeşitli sorunları bulunduğunu ifade ederek sorunlarla ilgili bilgi verdi. Haratoğlu ziyarette Gaziantep’in sanayi ve ticaret yönünden gelişmesine katkı sağlayacak her girişime destek vermeye ve işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Gaziantep sanayicisinin ufkunu açmak istediklerini, şehrin değişik yerlerinde ve küçük sanayi sitesinde sıkışıp kalarak rekabette zorlanan, gelişmek ve büyümek isteyen firmalar için KOBİ Organize Sanayi Bölgesi kurulması gerektiğini söyledi.

Küçük ve Orta Boy İşletmelerin Gaziantep ekonomisinde pek çok açıdan önemli bir yere sahip olduğunu, ekonominin temel yapı taşını oluşturan KOBİ’lerin sundukları esneklik, istihdama katkıları, büyük işletmeleri tamamları konumunda olduğuna dikkat çeken,  GTO Başkanı Bartık, “  KOBİ’ler sayısal olarak ülkemizde mevcut iki buçuk milyon işletmenin yüzde 99.9’unu oluşturuyor. Bir de daha büyük işletme şeklinde organize olmuş ve Organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren işletmeler var. Ülke ve ekonomi büyürken, KOBİ’lerin ve ticaret erbanın buna ayak uyduramaması düşünülemez. Seçimlerden önce açıkladığımız, Kobi Akademisi ve KOBİ Organize Sanayi Bölgeleri projesi ile Küçük ve Orta Boyutlu İşletmelerimiz teşvik ve motive edilerek, bir üst lige terfi etmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Hedefimiz KOBİ’lerimizi OBİ, yani Orta Boyutlu İşletme, OBİ’lerimiz ise büyük işletme yapmaktır. Onun için de KOBİ Organize Sanayi Bölgeleri oluşturmadır. Bu konuda atılacak her adıma Oda olarak destek vermeye hazırız” dedi.

BARTIK “SANAYİCİMİZİN UFKUNU AÇMAK İSTİYORUZ”

Gaziantep’in ekonomik yapılanmasında önemli bir yere sahip olan, kent çevresine yayılan ve gelişime açık sektörlerin belirli bir bölgelerde toplanması gerektiğini vurgulayan GTO Başkanı Bartık, “ Sanayimizin en önemli sorunlardan biri de büyümek isteyen firmalardır. Küçük Sanayi siteleri ile Organize Sanayi Bölgeleri şartların değişmesi nedeniyle gelişmek isteyen ancak kendisin de Organize Sanayi Bölgesinde yer alacak gücü görmeyen firmalarımızın ihtiyacına cevap veremiyor. Çevremize baktığımızda çok sayıda KOBİ’nin ve işletmenin yer ihtiyaçlarının had safhada olduğunu görüyoruz. Birçok işletmenin yerleşim büyüklüğü oranınca üretimlerinin artacağı kesindir. Kent çevresine yayılan ayrıca şehircilik açısından olumsuz bir durum ortaya çıkaran küçük ve orta boy sanayi işletmelerini meskun alanlar dışında şehircilik ilkelerine uygun ve her türlü alt yapısı hazırlanmış olanlarda toplamak için KOBİ’ler için KOBİ Organize sanayi bölgeleri kurulmalıdır. Kentimiz kümelenme liginde oldukça geç ve geri kalmıştır. Bu konuda yapılan bazı iyi niyetli çalışmalar ise yeterli değil. Gelişime açık sektörlerin belirli bölgelerde kümelenme yoluyla faaliyet göstermesi kaçınılmaz hale gelmiştir. KOBİ Organize Sanayi Bölgelerine yönelik çalışmalarımız sürüyor. Kobi Organize Sanayi bölgeleri oluşturarak Gaziantep sanayicisinin ufkunu açmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Öte yandan Gaziantep Tüm Emlakçılar Meslek Odası Mehmet Aykaç ve Yönetim Kurulu üyeleri de GTO Başkanı Bartık’ı ziyaret ederek başarılar dilediler. Aykaç ve Yönetim Kurulu üyeleri sektör olarak yaşadıkları sıkıntılarla ilgili bilgi verdiler.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“ KOBİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ OLUŞTURMALIYIZ”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin