“Aile şirketleri kurumsallaşınca ruhunu kaybediyor”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Aile şirketleri kurumsallaşınca ruhunu kaybediyor”İletişim Psikolojisi Uzmanı Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından düzenlenen sohbet toplantısında aile şirketlerinin kurumsallaşırken ruhunu kaybettiğini söyledi.

İletişim Psikolojisi Uzmanı Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve İstanbul Kültür Üniversitesi KOBİ Geliştirme ve Rekabet Uygulama ve Araştırma Merkezi  (KOBİMER) işbirliğinde düzenlenen “Anlamlı, Coşkulu Ve Güçlü Bir Gelecek İçin” konulu etkinlikte Gazianteplilerle bir araya geldi.

GTO Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen sohbet toplantısının açılış konuşmasını yapan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Prof.Cüceloğlu’nu ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gaziantep’in 19 yaş altı nüfusunun toplam nüfusun yüzde 55 ile Türkiye ortalaması yüzde 49’un üzerinde olduğunu belirten Bartık, “Bu genç nüfus kentimiz için güçlü bir gelecek demek. Değerli hocamızın tecrübelerini gençlerimizle ve gelecek nesilleri yetiştirecek ebeveynlerle paylaşacak olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. İletişim gerek iş hayatımızda gerekse özel hayatımızdaki başarı için büyük önem arz ediyor. Bugün burada değerli hocamızın engin bilgileri ile doğru iletişimin nasıl olacağı konusunda ipuçlarını yakalayacağımızdan eminim” şeklinde konuştu.

“Aile şirketleri kurumsallaşınca ruhunu kaybediyor”

İstanbul Kültür Üniversitesi KOBİMER Merkez Müdürü Prof. Dr. Müge İşeri, GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Taner Özdurak, GTO Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda GTO üyesi ile vatandaşın katıldığı toplantıda Prof.Dr.Cüceloğlu iletişimin ana temasının sevgi ve hizmet ortamı yaratmaktan geçtiğini söyledi.

Toplum olarak iletişim körlüğü olan bir toplumuz diyen Cüceloğlu şöyle konuştu: “İster aile içi iletişiminiz ister iş hayatınızda çalışanlarınızla kuracağınız iletişim olsun eğer korku ve güç ortamı yaratırsanız sonuç alamazsınız. İletişimizi sevgi ve hizmet ortamında kurun. Çalışanlarınızın kendi işini kendi işi olarak görüp şevkle sarılması için korku ve güç değil sevgi ve hizmet ortamı yaratın.”

Türkiye’deki birçok aile şirketinin kurumsallaşmaya çalışırken ruhunu yitirdiğine değinen Cüceloğlu, “Aile şirketleri ruhunu kaybetmeden kurumsallaşmanın yolunu bulmalı. Şirketlerinizde korku ve güç değil sevgi ve hizmet hakim olursa sürdürülebilir bir aile şirketi oluşturursunuz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“Aile şirketleri kurumsallaşınca ruhunu kaybediyor”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin