“Basın milletin müşterek sesidir”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Basın milletin müşterek sesidir”“GAZETECİLER, DEVLETLE HALK ARASINDA EN KISA BAĞLANTIYI

SAĞLAYAN KÖPRÜDÜR”

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, gazetecilerin devletle millet arasında iletişimi sağlayan önemli bir köprü olduklarını belirtti.

Prof. Dr. Sınav, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, 1961 yılında, gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştiren ve çok önemli kazanımlar sağlayan 212 sayılı yasanın yürürlüğe girdiği 10 Ocak tarihinin, o tarihten beri “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlandığını anımsattı.

Basının devlet nezdinde halkın sesi, gözü ve kulağı, halk nezdinde ise devletin doğru iletişim kanalı olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Sınav, “Basının önemi ve görevi, Büyük Önder Atatürk’ün‘basın milletin müşterek sesidir’ sözünde geniş bir şekilde anlam bulmaktadır. Bir medeniyetin tekamülündeyönetenler ile yönetilenlerin daima sağlıklı bir iletişimde olmaları elzemdir ve gazeteciliğin de bunu sağlayan en önemli araç olduğunun unutulmaması gerekir” dedi.

Prof. Dr. Sınav, Gaziantep basınının, devlet temsilcileri, yerel yöneticiler ve sivil toplum kuruluşlarınca kentte hakim kılınan ortak akıl anlayışının en önemli unsurları arasında bulunduğunun altını çizdi.

“Bu duygularla, yayınlarıyla milletin daha iyi hayat standartlarına kavuşması ve devletin millete daha yüksek düzeyde hizmet sunumunu sağlamasındaönemli görev üstlenen basın çalışanlarının10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım” diyen Prof. Dr. Sınav, SANKO Üniversitesi olarak hedefledikleri noktaya ulaşmalarında şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da basının kendilerine olumlu katkıları olacağına inandığını kaydetti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“Basın milletin müşterek sesidir”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin