“BİZİM ABDESTİMİZDEN ŞÜPHEMİZ YOK”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“BİZİM ABDESTİMİZDEN ŞÜPHEMİZ YOK”Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun “Bizim abdestimizden şüphemiz yok” diyerek yaklaşan yerel seçimler öncesinde adaylığı ile ilgili haberlere son noktayı koydu.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun 2008’den bu yana üniversitenin geldiği noktayı basın mensupları ile paylaşarak 2008 yılında Akademik personel sayısının 1054 iken 2013’te 1483’e ulaştığını belirtti. Gaziantep’in cazibe noktası olduğuna dikkat çeken Coşkun, sağlık alanında hemşire açığı olduğunu ve çocuk onkolog sayısının az olmasından dolayı onkolog açığını kapatamadıklarını söyledi. Coşkun, “Pediatrik onkolog sayısının az olmasından dolayı açığımız kapatamadık. Bu konuda Sağlık Bakanlığından bir uzman görevlendirilmesi yönünde talepte bulunduk. İnşallah kısa sürede bu açığı kapatırız” dedi.

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde siyasete atılacağı ve aday olduğu konusunda basında yer alan haberlere ise şu yanıtı verdi; “ Bir gün bize siyasetten bir rol verilecek olursa veya bir teklif olursa, oturur düşünürüz karar veririz dedim. Adayım demedim. İllaki siyasete gireceğiz diye bir şey yok. Bizim yaptığımız işten şüphemiz yok. Bizim abdestimizden şüphemiz yok. Yaptığımız işimizden memnunuz. Ancak öyle bir teklif gelirse düşünür değerlendirir cevap veririz.”

Coşkun kısa bir süre önce üniversitede yaşanan başörtüsü krizine de değinerek, “ Yaşadığımız küçük kişisel bir sorundur. İnsanların kişisel tercihleri bizim üzerinde yoğunlaşacağımız bir konu değil. Konuyu da çok kısa bir sürede çözdük. Bizim başörtüsü ile ilgili bir sorunumuz yok. Başörtüsü demokrasinin önündeki bir tıkaçtır. Bu paketle bu tıkaç kaldırılmıştır. Özgür ve güvenli bir üniversite olmak bunu gerektirir. Bizim için başı açık kadınımızda, başı kapalı kadınlarımız da önemlidir”

“BİZİM ABDESTİMİZDEN ŞÜPHEMİZ YOK”

Gaziantep Üniversitesi bünyesine eski yapıları yenilediklerini ve  yeni kapalı alanlar inşa ederek üniversiteye yeni yapılar kazandırdıklarını ifade eden Coşkun, ayrıca üniversite içerisinde yapılacak olan Pazar yeri inşaatı için ağaç kesilmeyeceğini ve 5 meyve ağacının da başka yere nakledildiğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“BİZİM ABDESTİMİZDEN ŞÜPHEMİZ YOK”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin