“BU MUTFAK DÜNYANIN GÖZDESİ”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“BU MUTFAK DÜNYANIN GÖZDESİ”Hollandalı ve İtalyan şefler Gaziantep mutfağına hayran kaldı.

HOLLANDALI VE İTALYAN SEFLER

GAZİANTEP MUTFAĞI TANITILDI

AB-Türkiye Lezzet Yolculuğu” etkinliğinde Gaziantep Üniversitesi Gastronomi bölümü öğrencileri ve Gaziantep Mutfak Müzesi Akademisi Kursiyerleri ile buluşan Hollandalı ve İtalyan Şefler hem kendi mutfaklarından örnekler sundu, hem de Gaziantep mutfağını tanıdı.

Dillere destan yemekleri ile adından daima söz ettiren Gaziantep mutfağı  Hollandalı ve İtalyan mutfak şeflerini ağırladı.

Gaziantep yemeklerinin Gastronomi Turizmine kazandırılması yanında yurtiçinde ve dışında tanıtılmasına yönelik olarak Gaziantep Ticaret Odası (GTO) AB Bilgi Merkezi tarafından hazırlanan “ AB-TÜRKİYE LEZZET YOLCULUĞU” etkinliğinde Gaziantep’e gelen Hollandalı Şef Rudolf Van Nunen ile İtalyan Şef Fabio Brambilla Gaziantep Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğrencileri ve Gaziantep Mutfak Müzesi Mutfak Akademisi kursiyerleri ile bir araya gelerek deneyimlerini paylaştı.

AB ile Türkiye arasındaki kültürel diyaloğun gelişimine mutfak kültürü aracılığı ile katkıda bulunmak amacıyla oluşturulan lezzet atölyelerinde Gaziantep Üniversitesi Gastronomi bölümü öğrencileri ile Gaziantep Mutfak Müzesi Mutfak Akademisi kursiyerlerle bir araya gelen şefler Gaziantep ve Avrupa mutfağından yemekler yaptılar.

Gaziantep mutfağından Omaç ve katmer yapımını öğrenen şefler genç şef adaylarına kendi mutfaklarından örnekler sundular. İtalyan şef Milano usulü risotto ve dondurma yapımını genç şef adaylarına öğretirken, Hollandalı şef ise Gaziantep’e özel bir kuruyemiş olan kavrulmuş menengiç kullanarak ayvalı ördek yaptı. Hollandalı şef Rudlof ayrıca menengiç kahvesi ile fıstığı toz sumak ile narı birleştirerek Gaziantep’e özel çikolataları Antepfıstığı Kültür ve Sanat festivalinde GTO AB Bilgi Merkezinin açtığı “ GAZİANTEP MUTFAĞI” standında ikram etti.

Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep deyince akla ilk gelen özelliklerinden birisinin de yemekleri olduğunu,  Gaziantep mutfağının uluslararası arenada hak ettiği değeri alması üzerinde ciddiyetle durduklarını, dünyanın pek çok şehrinden turistlerin tarihi mekanların yanında yemekleri tatmak için mutfağı ile ünlü ülkelere gittiklerini belirterek,” Eğer Gaziantep mutfağını uluslararası arenada hak ettiği yere getirebilirsek turistler Gaziantep’e doğası ve tarihinin yanında yemekleri için de gelmeye değer olduğunu görecektir. Çünkü Gaziantep deyince akla ilk gelen özelliklerden birisi de yemekleridir. Kendine has mutfağıyla tadanların damağında kalan lezzetleri herkesi kendine hayran bırakır. Kent kültürümüzün en önemli mirası olan Gaziantep mutfağını dünyaya kendini kabul ettirmiş mutfaklardan geri olmadığı için uluslararası arenada tanıtım eksikliğini gidermeye çalışıyoruz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“BU MUTFAK DÜNYANIN GÖZDESİ”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin