“BÜTÜNŞEHİR YÖNETİMİNE TALİBİM”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“BÜTÜNŞEHİR YÖNETİMİNE TALİBİM”“40 YILLIK SİYASET GAZİANTEP İÇİN KOLLARI SIVADI”

Avukat Enver Bakırcı düzenlediği kahvaltılı basın toplantısı ile Gaziantep Büyükşehir aday adaylığını açıkladı.

Avukat Enver Bakırcı, 40 yıllık siyasi birikimini ve deneyimlerini Gaziantep ve Gaziantepli için nerde olursa olsun paylaşmaya hazır olduğunu söyleyerek her kademede görev yapabileceğinin altını çizdi.

“BÜTÜNŞEHİR YÖNETİMİNE TALİBİM”

Bakırcı,  Mevlana’nın bir şiiri ile sözlerine başlayarak yeni dönemde Büyükşehir yasasının faaliyete geçeceğini,  bu yasa ile birlikte meclis üyelerine ve belediye başkanlarına ağır sorumluluklar getirildiğini belirtti.

Bakırcı,  “Öncelikle bizleri yoktan var eden Allah’a hamd ediyorum. Onun kutlu peygamberine selam ve dualar olsun. Hayır, ve bereket ise müminlerin ve insanlığın üzerine insin. Hicri yılbaşının tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini diliyoruz. En yüksek mevkii Allah’a kulluktur. Varlığımızın mana ve hedefini ulu bilge Mevlana bakın nasıl anlatıyor.

“ Her gün bir yere göçmek ne iyi,

Her gün bir yere konmak ne güzel,

Donmadan, bulanmadan akmak ne güzel,

Dünle beraber geçti cancağızım düne ait ne varsa

Bugün yeni şeyler söylemek lazım…”

Hayat bütün ihtişamı ve güzelliği ile akmaktadır. Her doğan gün ile dünya yeniden kurulur ve ümitler yeniden yeşerir.

ADİL DÜNYA DÜŞÜNCESİNİ YENİDEN İHYA EDECEĞİM

Değerli hemşerilerim, şahsım ve kıymetli çalışma arkadaşlarım adına bu seçimlere katılan tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum. Geçmişte ve halen tüm Dünya mazlumlarının yanında olan, ülkemize ve şehrimize hizmet veren başka AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a ve mesai arkadaşlarına teşekkür ediyoruz. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı, Şahinbey, Şehitkamil ve Oğuzeli belediye başkanları başta olmak üzere diğer belediye başkanı ve meclis üyelerine ve tüm çalışanlara şahsım ve arkadaşlarım adına yaptıkları hayırlı hizmetlerden dolayı minnettarız. Allah hepimizi hayırda başarılı kılsın.

Şunu unutmayalım ki kalkınma ve çöküş top yekûndur. İyilerin tembelliği ve bana neciliği kötülerin iktidarını hazırlar, sonrada iyilerin şikâyet hakkı kalmaz. Büyükşehir belediye başkanlığına aday olma düşüncemin temelinde kaybettiğimiz Adil Dünya düşüncesini yeniden ihya etmek ve bu anlayışı yeşertmek hedefi vardır.

GAZİANTEP İNSANLIK TARİHİNE BÜYÜK ÂLİMLER ARMAĞAN ETMİŞTİR

Dünyada, bölgemizde ve Gaziantep’te her alanda büyük değişim ve gelişme yaşanmaktadır. Gaziantep, bölgenin ve Türkiye’nin örnek şehirleri arasındadır. Hedefimiz marka şehir olan ilimizi tüm dünyaya örnek hale getirmektir.  Bu gelişme ve büyüme ile birlikte maddi ve manevi alanda yeni faaliyetlerin yapılması kaçınılmaz hale gelmiştir. Gelişmenin ve büyümenin sınırı yoktur. Gaziantep, UNESCO kayıtlarına göre Dünyanın bilinen en eski yerleşim merkezi olup geçmişinde KÜÇÜK BUHARA olarak anılmaktadır. Halen İPEKYOLU’nun en önemli şehirlerindendir. İnsanlık tarihine büyük alimler armağan etmiştir. Geçmişi ve ruhu olan bir şehirdir. Bu şehre hizmeti geçenleri rahmetle anıyor ve hayatta olanlara sağlık ve sıhhat diliyoruz.

Şehrimizde; din, dil, kültür ve ırk ayrımı gözetmeden, hakikatin ışığında, engin gönülle her şeyin paylaşıldığı; kardeşliğin, dostluğun, tabiatın, sokağın, havanın, suyun, tüm güzelliklerin ve nimetlerin adalet içinde paylaşılmasını istiyoruz. Tarihte ise büyük medeniyetler tüm farlılıkların katılımıyla kurulmuştur. Herkesin kendini bulduğu, başka dünyalara açılabildiği, kendini ve başkalarını yaşayabildiği, dünyanın bütün seslerine ve renklerine açık olan bir şehir ortamı arzu ediyor ve teklif ediyoruz.

BU BİR “BÜTÜNŞEHİR” UYGULAMASIDIR

Değerli hemşerilerim, son yapılan 6360 sayılı kanun ile büyükşehirlerin hizmet alanı vilayet sınırları olmuştur. İl özel idarelerinin tüm imkânları ve kaynakları Büyükşehir Belediyesine geçmiştir. Bundan böyle tüm şehrin temel belediye hizmetleri tek elden planlanacak ve yürütülecektir. Yeni sistemle yerel düzeyde vatandaşların siyasete ve yönetime katılması sağlanacak, karar mekanizmalarına etkin katılımı ve denetim imkânı olacaktır. Şeffaf bir yönetim anlayışı gerçekleşecektir. İmar uygulamaları bütünlük kazanacak, ekonomik, sosyal ve kültürel planlarla şehit yönetilecektir. Bu bir “BÜTÜNŞEHİR” uygulamasıdır.

Bütün bunlar için belediye başkanlarında liderlik kapasitesi, birikim, vizyon, eşgüdüm ve yüksek yönlendirme gücü olmalıdır. Yönetim ve denetim yapan, istişareye önem veren, uzmanlara ve etkili danışmanlara çalışma imkânı sunabilmelidir. Meclisin tümü ile olumlu ilişkiler kuran bir başkanlık gerekmektedir. Büyükşehir meclisleri, belediyeler arası ihtilafların çözüm yeri olmuştur. Bu sebeple; bu meclislerin her din, dil, kültür ve etnisiteden kaliteli ve konusunda uzman arkadaşlarımızdan oluşması çok önemlidir. Aksi halde, şehrin hemşerilerini yabancılaştırır ve şehre zarar veririz. Çağımızda belediyecilik diğer faaliyet alanları gibi bir bilim dalı haline gelmiş ve üniversitelerin kürsülerinde eğitim ve öğretimleri yapılmaktadır. Anayasamızda belirtildiği gibi belediyeler “ mahallin müşterek ihtiyaçlarının karşılanması” için kurulmuş kurumlardır. İnsanımız günlük hayatındaki neşesi ve mutluluğu şehir hayatının kaliteli ve tatminkar olması ile doğrudan ilişkilidir. Gaziantep ekonomisini ve sanayisini ayakta tutan ve sürdüren girişimcilerimizin sıkıntılarını bilmek ve çözmek belediye başkanlarının da görevi olduğuna inanıyoruz. Güçlü idare yanında şefkatli ve güler yüzlü hizmet anlayışı şiarımız olacaktır. Faziletliler şehri, merhametlilerin ve adaletli ruhların şehridir. “ Bir beldede bir kimse aç sabahlarsa o beldeye rahmet inmeyeceğine” inanıyoruz. Toplumsal ve kentsel hayatın anlam ve amacının AHLAKİ ÜSTÜNLÜK ve ADALET olduğuna kaniiyiz.

“DÜNYA EĞEMENLERİNİN HEDEFİNDEKİ ADAM” Sayın Başbakanımız ve mesai arkadaşları. Dış siyasetteki antiemperyalist duruşlarını açıkça ve cesaretle sürdürdükçe hep yanlarında olacağız. İşte Mısır, Irak, Filistin, Suriye, K. Irak ve Tüm İslam aleminin koruyuculuğu ve kolaycılığı ile buna karşı İsrail ve yandaşlarının zulümlerine cesaretle karşı çıkışları takdire şayandır. İçeride ise, barışın sağlanması, insan hak ve özgürlüklerinin genişletilmesi (Din, dil, mezhep, kılık ve kıyafette serbestliğin sağlanması vs.) bütün bunlar siyasi hayatımda savunduğum doğrular olup halkımızın büyük çoğunluğunun beklentisi idi. Bu ilkeleri cesaretle hayata geçiren Sayın Başbakanın yanında olmanın vicdani ve ahlaki bir görev olduğuna inanıyorum. Şu anda kabul olunan bir duam olsa idi sayın başbakanımızın başarılarının devamı için yapardım. “Yöneticilerin başarısı halka rahatlık, huzur ve güven getirecektir.”

Bu duygu ve düşüncelerle Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığına ekibim ve projelerimle talibim” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“BÜTÜNŞEHİR YÖNETİMİNE TALİBİM”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin