“Çekmeyin Haber Yapmayın” Diyemezsiniz

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Çekmeyin Haber Yapmayın” DiyemezsinizGaziantep Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı kongresinde çıkan kavgayı görüntülemek isteyen basın çalışanlarına yapılan saldırı, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti tarafından sert bir dille kınandı. Yapılan açıklamada olayın çağ dışı olduğu ve konunun takipçisi olunacağı belirtildi.

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı İbrahim Ay, 2 liste ile seçime gidilen Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı kongresinde taraflar arasında meydana gelen kavgayı görüntülemek isteyen basın çalışanlarına yapılan ahlak dışı saldırıyı kınadığını ve olayın takipçisi olacaklarını söyledi.

Şato Restoran’da yapılan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı seçiminde, tarafların kavgasını görüntülemek isteyen basın mensuplarına yapılan saldırının çağ dışı bir yöntem olduğunu belirten GGC Başkanı Ay, konuya ilgili yaptığı yazılı açıklamada, saldırıyı gerçekleştirenleri sert bir dille kınadı.

HALKIN HABER ALMA ÖZGÜRLÜĞÜNE YAPILMIŞ BİR SALDIRIDIR

“Çekmeyin Haber Yapmayın” Diyemezsiniz

Gazetecilerin kamu adına görev yaptıklarını ve halkla her haberi sansürsüz, doğru ve tarafsız bir şekilde ulaştırmak zorunda olduğunu hatırlatan Başkan Ay, ‘’ Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı seçiminde meslektaşlarımıza yapılan saldırıyı tüm Gaziantep basınına yapılmış bir saldırı olarak kabul ediyoruz. Kentin en önemli odalarından birisi olan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı kongresinde bir kavga yaşanıyorsa bu bir haberdir. Hiç bir zihniyetin ‘Çekmeyin, haber yapmayın’ deme gibi bir cüreti gösteremez. ‘’

SORUMLULAR CEZALANDIRILMALI

Söz konusu saldırıyı yapan ve basın çalışanlarına hakaret edenlerin cezalandırılması için konunun takipçisi olacaklarına da dikkat çeken Ay şunları söyledi: ‘’Her zaman büyük bir fedakârlıkla kamu kurum ve kuruluşların, STK’lıların ve odaların faaliyetlerini fedakârca çalışarak halkla ulaştırmaya çalışan basın çalışanları bu tür saldırıları hak etmemektir. Çağımızda böyle saldırıların olmasına şahit olmak dahi büyük utanç vesilesidir. Bu saldırıyı esefle kınadığımı bir kez daha tekrarlıyor ve böyle zihniyetlerin her zaman karşısında olacağımızın da bilinmesini istiyorum.’’

Ay, konuyla ilgili saldırıya uğrayan gazetecilerle görüştüğünü ve olayın takipçisi olacaklarını da sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“Çekmeyin Haber Yapmayın” Diyemezsiniz

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin