“DEĞERLER EĞİTİMİ” BAŞLADI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“DEĞERLER EĞİTİMİ” BAŞLADIGaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan “Değerler Eğitimi” projesi toplumsal dayanışma ve bütünleşmeye katkı sağlaması, öğrencilerin milli ve manevi değerlerini artırmasını amaçlıyor.

‘Değerler Eğitimi’ projesi ile öğrenciler, geleceğe daha iyi hazırlanacak diyen Gaziantep Milli Eğitim İl Müdürü Ekrem Serin Atlı Spor Kulübü’nde gerçekleştirilen toplantıda yapılan projeleri tanıtarak eğitim konusunda elde edilen istatistik bilgileri basın mensupları ile paylaştı.

Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Değerler Eğitimi’ projesi öğrencilerin milli, manevi ve evrensel kültür değerleri tanımaları, benimsemeleri, geliştirmeleri, bu değerlere saygı duymaları, toplumsal dayanışma ve bütünleşmeye katkı sağlamaları amacıyla başlatılan proje bu yıl 6 anaokulu, 13 ilköğretim ve 9 lisede uygulanacak. Ekrem Serin, “Çocuklarımızı vatana millete, insanlığa faydalı, evrensel değerlere sahip bireyler olarak yetiştirmemiz gerekiyor. Her ay belirlenen belli konular öğrencilere aktarılacak. Görevde olduğumuz sürece bu konular öğretmenler tarafından anlatılacak. Ana okuldan başlayarak eğitimin bütün kademelerinde sürecek.” dedi. Saygı, yardımlaşma, dürüstlük, sevgi, hoşgörü, duyarlılık, iyilik yapmak ve fedakârlık gibi konuların derslerde çocuklara anlatılacağını dile getiren Serin, bu sayede her yönüyle eğitilmiş öğrencilerin yetiştirilmesini sağlamayı amaçladıklarını kaydetti.

OKULLARDA DUYARLI VELİ SAYISI %10

Türkiye’de 42 bin okul olduğuna değinen Serin, okullarda alınan kayıt parasına karşı olduğunun altını çizerek, “Milli Eğitim Bakanlığımız okulların kaynak sorunları ile ilgili gelecek yıllar için çok ciddi çalışmalar yaptığını biliyorum. İlköğretimlere çok fazla kaynak aktaramıyoruz. Çocuklarımızı okula kaydettirirken kayıt parası vermek zorunda olmadıklarını ifade etmek istiyorum. Kayıt parası vermeyen çocuğun okuma hakkı elinden alınamaz, böyle bir şey de söz konusu bile değil.Ancak durumu iyi olan velilerimiz okula katkı sağlayabilirler. Okula katkı sağlamak isteyen velilerimiz muhakkak makbuz karşılığında yardım etmeli ve yardım bedelini de okul aile birliği adına açılan hesaplara yatırmalıdır. Toplanan yardımların denetim açısından bu önemli! Durumu iyi olan velilerimizin okula katkı sağlaması gayet normaldir. Bir başka konuya da değinmek istiyorum. Okullarda yapılan veli toplantısına maalesef velilerin % 10’u katılıyor. Çocuğun öz güveni açısından velinin sık sık okulu ziyaret etmesi ve bu tür toplantılara katılması gereklidir. Otokontrol sisteminde de etkili olacağından çocuklarınızı okulda ziyaret ediniz.

3600 ÖĞRETMEN AÇIĞIMIZ VAR

3600 Öğretmen açığımız bulunmakta! 16 bin öğretmen kadrolu çalışıyor. En büyük açık rehber öğretmeni olmak üzere sırayla: okul öncesi öğretmen, Türkçe öğretmeni, sınıf öğretmeni diyebiliriz. Köylerde öğretmen çalıştırmakta zorlanıyoruz. Fakat hiçbir köy okulumuz ve dersliğimiz öğretmen açığından dolayı da kapalı değildir. Kariyer odaklı eğitimi önemsiyoruz. İlimizde 231 öğrencili Bilim Sanat Merkezimiz bulunmaktadır. Burada sekiz yaşında olmasına rağmen 7 şiir kitabı olan öğrencilerimiz, matematik formülü olan ve patentli buluşları olan zeki öğrencilerimiz var. Önümüzde ki süreçte bir hayırsever vatandaşımız tarafından 1000 kapasitelik bir Bilim Sanat Merkezinin temelini atmaya hazırlanıyoruz.

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNE MESLEK LİSELERİ AÇILIYOR

Ekrem Serin bu yıl Meslek liselerine kayıtta çok yüksek artış olduğunu belirterek, Meslek liselerinin Organize Sanayi Bölgesine kaydırılacağını ve uygulamalı ders verilmesi açısından bunun faydalı olacağını tahmin ediyoruz. Yeni meslek liseleri de açacağız. Özel lise olacak bu okullarda eğitim gören öğrencilerin ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılanacak. Bu proje ile mesleki eğitimin daha kaliteli hale getirilmesini amaçlıyoruz. 5 aktif sanayi bölgemizde 5 tane yeni okullar açacağız. İlk olarak 1. Organize Sanayi Bölgemizde 40 derslik büyük bir okul açılacak. 300 öğrencilik pansiyonu olan okullar olacak ve hızlı bir şekilde diğer organize bölgelerinde de kurulacak” dedi.

Atlı Spor kulübünde düzenlenen toplantının sonunda basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Serin, eğitime katkı sağlayacak görüşleri olan arkadaşların görüşleri ve önerileri bizim için önemlidir diyerek Gaziantep’in eğitim sorunlarını çözmek için destek istedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“DEĞERLER EĞİTİMİ” BAŞLADI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin