“İklim Eylem Planı” + KENTAİR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“İklim Eylem Planı” + KENTAİRÇevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Hollanda Hükümeti ile çevre alanında ikili işbirliği çerçevesinde yürütülen “Kentlerde Hava Kalitesi Değerlendirme Sisteminin Geliştirilmesi (KENTAİR) Projesinin resmi açılışı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılacak.

25-26-27 Eylül 2012 tarihlerinde Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclis Salon’unda 3 gün boyunca devam edecek toplantıda kentlerin hava kalitesinin artırılmasının yanında Türkiye’de ilk kez Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanan “İklim Eylem Planı” da ele alınacak.

Gaziantep’in, Türkiye’nin İklim Eylem Planını” yapan ilk kenti olduğunu ifade eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Dr. Asım Güzelbey, “Bu projeye Gaziantep’in de uygulama alanı olarak dâhil edilmesi çok önemli. Çünkü iki projede hava kirliliğinin nedenleri, hava kalitesi sorunlarına çare buluyor. Bu sayede Gaziantep hava kalitesi yüksek yaşanabilir bir kent haline gelecek. “KENTAİR” ön bilgilendirme çalıştayına da Gaziantep olarak ev sahipliği yaptık. Böylesine önemli projelere ev sahipliği yapmak şehrimiz için çok önemli. Şimdi ise resmi açılışını gerçekleştirerek “KENTAİR” projesini hayata geçireceğiz” dedi.

“KENTAİR” projesi kapsamında; bilgilendirmeler, Avrupa Birliği direktifleri ve AB’de hava kalitesi değerlendirme ve yönetim uygulamaları, il bazında hava kalitesi sorunları ve yönetim uygulamaları, hava kalitesi yönetimi kapsamındaki uygulamalar, mevcut durum hakkında yapılan çalışmalar, envanter ve iklim eylem planı, illerin görüş ve değerlendirmeleri, ilgili kurum ve kuruluş değerlendirmeleri ve bilgi paylaşımı, ihtiyaç analizi, planlama aktivitelerin belirlenmesi başlıkları ele alınacak.

Hollanda devleti ile hem sosyal hem de çevre konusunda birçok projede işbirliği yaptıklarını vurgulayan Güzelbey, Hollanda ile yürütülen bu projenin ilişkilerinin örnek bir proje olduğunu ve başarılı olacağını kaydetti.

Güzelbey, “Biz Hollanda ile bu projeden çok daha önemli bir Goverment to Goverment Projesi (Hükümetler Üstü İlişkiler) yapıyoruz. Gaziantep’te bağımlılıkla mücadelede Gaziantep modelinin oluşturulması gerçekten çok iddialı bir projedir. Bu proje için Hollanda hükümetinden 650 bin Euro hibe aldık. Bu projeden dört beş kere daha büyük bir projedir. Bu nedenle Gaziantep sadece iklim ve çevre alanında değil, aynı zamanda sosyal rehabilitasyonda da iddialı bir şehir” diye konuştu.

24 Eylül Perşembe günü projenin resmi açılışıyla başlayacak olan “KENTAİR” Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Uluırmak’ın sunumuyla başlanması planlanıyor.

Gaziantep’in de “KENTAİR” projesi için seçilen iller arasında olduğu toplantıya Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Genel Müdür Vekili Mehmet Baş ve Hollanda Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü Proje Lideri Henk Bloemen, Türkiye genelinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri, Büyükşehir Belediye Başkanlıkları ile konusunda uzman yetkililerin katılması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“İklim Eylem Planı” + KENTAİR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin