“İNTÖRN EĞİTİM MODELİ” devam ediyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“İNTÖRN EĞİTİM MODELİ” devam ediyorAvrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) sorumluluğunda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yürütülen “KOBİ* Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Artırılması Projesi (KUYAP)’’ toplantısı, Gaziantep’te Grand Hotel’de gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, işletmelerin yaşamlarını sürdürebilmeleri, pazar paylarını artırabilmeleri ve yeni pazarlara girebilmelerinin, değişimlere çabuk tepki verebilme ve uyum sağlayabilme yeteneklerine bağlı olduğunu vurguladı. TOBB’dan konuşmacı olarak katılan Werner Gruber ise ekonomilerin çok hızlı geliştiğini, eğitim yoluyla işverenlerin ve çalışanlarının hızla değişen durumlara uyum yeteneğinin artırılmasına yönelik bu projenin önemini anlattı. Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen de, Gaziantep’in üretim ve ihracat üssü olmasını sağlayan nedenin halkının çalışkanlığı ve girişimciliği olduğunu, bir cazibe merkezi konumuna geldiğini vurgulayarak, “KUYAP, başta Gaziantep olmak üzere proje kapsamında faaliyet gösterilecek 15 ilde firmaların uyum yeteneklerinin artırılmasını sağlayacaktır” dedi.

Toplantıda Gaziantep Üniversitesi adına bir sunum yapan GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli ise, üniversite – sanayi işbirliği misyonunu yüklenmiş bir üniversite olan GAÜN’ün, üniversite – sanayi işbirliği önündeki her türlü engeli kaldırarak, Teknopark, Teknoloji Geliştirme Merkezi ve Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) başta olmak üzere; tüm insan kaynağı, birim ve unsurlarıyla her zaman iş dünyasının yanında olduğunu ve olmaya da devam edeceğini belirtti ve “Çok önemli bir konuya odaklanan KUYAP projesine de GAÜN olarak her türlü desteği vereceğiz” dedi. Konuşmasının devamında, özellikle Gaziantep Teknopark ve Teknoloji Transfer Ofisi’nin (TTO) misyon ve vizyonlarını vurgulayarak, bu enstrümanlarla GAÜN’ün KUYAP projesindeki rollerini belirten Prof. Dr. Türkay Dereli, uyum ve uyum yeteneklerinin artırılmasını örnek ve analojilerle açıkladı.

GAÜN’ün iki senedir başarıyla uyguladığı ve diğer birçok üniversiteye ilham kaynağı olan İNTÖRN EĞİTİM MODELİ’nin aslında bir anlamda tam da KUYAP projesinin ruhu olan UYUM YETENEKLERİNİN ARTIRILMASI fikrini desteklediğini söyleyen Prof. Dr. Türkay Dereli; “Gaziantep Üniversitesi’nin İNTÖRN EĞİTİM MODELİ iş gücü piyasasında potansiyel mezunların iş’e uyum süresini kısaltıyor ve uyum yeteneklerini artırıyor. Bu tama olarak KUYAP’ın istediği ve anlatmaya çalıştığı şeydir. Biz, 7 dönemde tüm derslerini tamamlayarak formasyonlarını tamamlayan öğrencilerimizi ‘intörn mühendis’ kimliğiyle sahaya çıkarıyoruz, onların iş dünyasını tanımalarını ve uyum göstermeye çalışmalarını istiyoruz, gelişmelerine ve olgunlaşmalarına fırsat tanıyoruz. İş dünyası yıllarca bize hep mezunlarımızın genel bilgi ve teorik olarak iyi, ancak pratik olarak yeterli olmadıklarını, dolayısıyla işletmelerine uyum sağlamaları için en az 6 ay süre harcadıklarını söylüyordu. Buradan yola çıkarak, mezunlarımızın iş gücü piyasasına olan ‘uyum süresini’ kısaltmak için ve ‘uyum yeteneklerini’ artırmak için İNTÖRN EĞİTİM MODELİ’ni hayata geçirdik ve çok olumlu geri dönüşler aldık. Mezunlarımızın büyük bir bölümü yaklaşık % 80’i –  ki bunların büyük bir bölümü, yerleştirildikleri kuruluşa ve iş’e uyum gösteren ve orada kendini ispatlayanlardır – o işletmeler tarafından doğrudan işe alındılar. Dolayısıyla İNTÖRN EĞİTİM MODELİ’mizin KUYAP projesinin uygulama kapasitesinin artırılması için de çok faydalı olacağını düşünüyoruz” .

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli, KOBİ’lerin küresel ekonomideki değişimlere ayak uydurabilmesinin ve uyum yeteneklerini artırmaya çalışmanın çok mühim olduğunu, ancak bunun da ötesine geçilmesi gerektiğini, meselenin KOBİ’ler için mevzubahis değişimleri tahmin edebilecek ve bunlara anında tepki verebilecek “çevik ve esnek bir iş modeli” oluşturulması olduğunu vurgulayarak sunumunu tamamladı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“İNTÖRN EĞİTİM MODELİ” devam ediyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin