“KIRK NEYZEN BİR NEFESLE GÖNÜLLERE ÜFLEDİ”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“KIRK NEYZEN BİR NEFESLE GÖNÜLLERE ÜFLEDİ”Gaziantep’e ‘Gazilik unvanının’ verilişinin 91. Yıl dönümü dolayısıyla Şehitkamil Belediyesi tarafından organize edilen “Kırk Ney Bir Nefes” adlı neyzen grubunun gösterisi binlerce kişinin katılımıyla dolu dolu geçti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’inde katıldığı gecede ŞKM’deki tüm salonlar tıklım tıklım doldu.

KATILIM ÇOK YÜKSEKTİ

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde (ŞKM) gerçekleşen nefes kesen ‘Ney’ dinletisine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in yanı sıra Gaziantep Vali Vekili Mevlüt Kurban, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, Gaziantep İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Ak Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Hasan Çoşkun, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve çok sayıda sanat sever vatandaş katıldı.

“KIRK NEYZEN BİR NEFESLE GÖNÜLLERE ÜFLEDİ”MUHTEŞEM GECE İZLEYENLERİ BÜYÜLEDİ

Gaziantep’i sanatçılarla ve sanat severlerle buluşturmaya devam eden Şehitkamil Belediyesi, bu organizasyonlara bir yenisini daha ekledi. Gaziantep’e ‘Gazilik Unvanının’ verilişinin 91. Yıl dönümü dolayısıyla farklı bir ilke imza atan Şehitkamil Belediyesi İki neyzenin bile aynı akordu tutturması çok zorken Kırk neyzen bir araya gelip tek nefes olarak aynı akordu üfleyerek sanatseverlerin akıllarını başlarından aldı.
Aziz Şenol Filiz hocamın eşliğinde Anadolu’nun dört bir yanından gelip bizlere bu güzel dinletiyi sunan tüm dostlara teşekkür eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu; “Bugünün bir önemi var. 8 Şubat Gaziantep’e Gazilik unvanının verilişinin 91. Yıl dönümü. Gaziantep’e Gazi’lik unvanının verilirken nelere dikkat edildi. Gaziantep savunması devam ederken henüz Gaziantep kurtulmazdan önce Gaziantep Gazilik unvanını aldı. Bunun sebebi bu millet çocuğuyla, büyüğüyle küçüğüyle, tek nefes olarak bu memleketi savundu. Bugün Anadolu’nun dört bir tarafından gelen dostlarımız, hep bir ağızdan tek bir sesi üflediler. Bizlerde bundan sonraki süreçte millet olarak hep birlikte, manevi değerlerimize sahip çıkarak tek yürek tek nefes olduğumuz müddetçe inşallah Gaziantep savunması gibi ülkemizde Dünyadaki lider ülke olacaktır. Bu organizasyonda bizlerden desteğini esirgemeyen Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun’a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

GÖNÜL AKORDUMUZU YANSITTIK

Böylesine güzel bir anı hep birlikte yaşamaktan çok bahtiyar olduğunu dile getiren Kırk Ney Bir Nefes projesinin mimarı, usta neyzen Aziz Şenol Filiz ise, “Gaziantep’in Gazilik unvanının verilişinin yıldönümünde burada sizlerle birlikte olmaktan çok mutluluk duydum. Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi Gaziantep’e yakışan çok güzel bir merkez olmuş. Bizim bu konuda vurgulamak istediğimiz şey, izleyicilere 40 kişinin gönül akordunu yansıtabilmekti. Buraya kadar gelip bizlere zaman ayıran ve bütün salonları dolduran değerli misafirlerimize çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“KIRK NEYZEN BİR NEFESLE GÖNÜLLERE ÜFLEDİ”

ŞKM’E TATLI BİR ZEVK BIRAKTI

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezindeki (ŞKM) tüm salonları dolduran vatandaşlar organizasyondan oldukça memnun kaldıklarını dile getirerek, “Belediyemize çok teşekkür ediyoruz. Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinin bu güzel sanatsal motifleri içerisinde Kırk Neyin çıkardığı sesi duymak ve geçmiş yılları hafızamızda canlandırdı. Tatlı bir zevk bıraktı bizlerde. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dediler.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“KIRK NEYZEN BİR NEFESLE GÖNÜLLERE ÜFLEDİ”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin