“MARİNA” BİZİM AMİRAL GEMİMİZ OLACAK

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“MARİNA” BİZİM AMİRAL GEMİMİZ OLACAK1998 yılında Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde kurulan Ateşsönmez Kimya San. ve Tic. A.Ş. 1,5 milyon dolarlık makine yatırımı yaparak “Marina” adlı marka ile Avrupa’da yeni pazarlara açılıyor.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde 23500 m2’lik bir alan üzerinde 5000 m2 kapalı alanda en son teknoloji ile sabun üretimi yapan Ateş sönmez Kimya San. ve Tic. A.Ş. Elsa, Farissa, Emira, Clonex, Doena, Elsil ve Pemila gibi markalarından sonra 1,5 milyon dolarlık yeni yatırımı ve Marina markası ile Avrupa pazarına açılıyor.

Ateşsönmez Kimya San. ve Tic. A.Ş. Engin Ateşsönmez Yurtiçi  pazarında çok fazla yer almadıklarını belirtirken hedeflerinin 2012 yılı içerisinde “Marina” markası ile Gaziantep’in ihracatına ciddi anlamda katkı sağlamak olduğunu ve 2013 yılından itibaren de kozmetik sektörüne ağırlık vereceklerini söyledi. Engin Ateşsönmez “ Biz bu sektöre 1999 yılında girdik ve şu an Elsa, Farissa, Emira, Pemila, Doena, Elsil, Clonex gibi markalarımızla yaklaşık 28 ülkeye ihracat yapıyoruz. Hedeflerimiz doğrultusunda Avrupa pazarına girebilmek için “Marina” adlı daha kaliteli bir marka oluşturduk.

“MARİNA” BİZİM AMİRAL GEMİMİZ OLACAK1,5 MİLYON DOLARLIK MAKİNE YATIRIMI YAPTIK

Bu markanın tanıtımı için Mart ayında İtalya Bologna’da düzenlenen ve Dünyanın kozmetik sektöründe  önde gelen ve ciddi olarak lanse edilen  fuarlarından  “Cosmoprof Worldwıde Bologna” fuarına katıldık. Bu fuarda çok ciddi geri dönüşler alırken, bizim olmadığımız ülkelerle ilgili olarak ta alıntılar yaptık. Ayrıca Slovakya, Macaristan, Polonya, Letonya gibi ülkelerle anlaşma yaptık. Bundan sonraki süreçte hedef pazarlarımızdan bir tanesi olan Amerika, Venezüella ve Küba gibi ülkelere ürün göndermeyi düşünüyoruz. Marina markası ile ürettiğimiz ürünler kesinlikle daha kaliteli olacak, ayrıca bu ürünler için özel spesial kokular seçtik. Krem tarzı, meyvesel ve sıvı sabun türü ürünlerimiz ile Gaziantep ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu anlamda Marina’nın üretimi için 2011 yılında 1,5 milyon dolarlık yeni bir makine yatırımımız oldu. Dünyada sabun teknolojisinde kullanılan en son makineleri aldık ve makinelerimizin montajı 15 gün önce tamamlandı.

MARİNA BİZİM İÇİN ÇOK ÖZEL BİR MARKA

Marina”da biz yaklaşık 12 farklı koku kullandık. Sandal ağacı kokusundan tutun portakal, müge, sümbül, karpuz, sütlü badem gibi biraz daha özel kokular olsun istedik. Biz bu kokuları ortalama 500 kokunun içerisinden seçtik ve bununla ilgili üç ülkede ön çalışmalar yaptık. Bu ön çalışmalar neticesinde projeyi Almanya’ya vermeye karar verdik. Aynı şekilde ambalajlama işini Türkiye’de ki en iyi şirketlerden bir tanesine yaptırıyoruz ve tasarımlarımız tamamen özeldir. Marina’nın tanıtım faaliyetleri bundan sonraki süreçte de hızlı bir şekilde devam edecek. Mayıs ve Haziran aylarında Marina ile yine fuarlarda olacağız.

2013 HEDEFİMİZ KOZMETİK SEKTÖRÜ OLACAK

2013 yılındaki hedefimiz biraz daha kozmetik sektöründe ağırlıklı üretim yapmaktır. Henüz ön çalışmalarına başlamadık ama bu sektörde biraz daha ileriye gidebilmek için kozmetik sektörüne mutlaka girmemiz gerekiyor. Sabunda ana kalemleri tamamladığımızı düşünüyoruz. Bundan sonraki yatırımlarımız ve yoğunluğumuz Marina markası üzerine olacak. Kısacası “Marina bizim amiral gemimiz olacak” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“MARİNA” BİZİM AMİRAL GEMİMİZ OLACAK

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin