“Marka ve Patent Eğitimi”ne rekor katılım

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Marka ve Patent Eğitimi”ne rekor katılım“İpekyolu Kalkınma Ajansı 2011 Mali Destek Yılı” kapsamında Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) tarafından Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (GAOSB) müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan “Üniversite Sanayi İşbirliğinin Yeniden Yapılandırılması Projesi” kapsamında; GAÜN Mühendislik Fakültesi Dekanlık Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “Marka ve Patent Eğitimi” seminerine yoğun ilgi gösterildi.

Eğitimci Uğur G. Yalçıner tarafından gerçekleştirilen ve iş dünyası temsilcileri ile öğretim üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği eğitim seminerine, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Türkay Dereli ve Prof. Dr. Fahrettin Göğüş’ün yanı sıra 300’e yakın öğrenci katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Türkay Dereli, “marka ve patent” konusunda düzenlenen etkinliğe gösterilen bu yoğun ve nitelikli ilginin, Türkiye’nin katma değer, rekabetçilik ve teknoloji yönetimi ekseninde güzel yerlere gittiğinin önemli bir göstergesi olduğunu söyleyerek, bundan 10 sene öncesinde bu konulardaki farkındalığın yeterli olmadığını ve ilgili etkinliklere bu yoğunlukta bir ilgi gösterilmediğini ifade etti.

240 kişilik salonda yaklaşık 300 kişinin bulunması ve salona giremeyenlerin olduğuna değinen ve “kapasiteden biraz fazla katılımcı olması belki bazı sorunlara sebep olabilir, ama eğer önceliklerimiz doğruysa – ki doğru – hedefimize hızlı bir şekilde ulaşabiliriz” şeklinde konuşan Prof. Dr. Dereli, İstanbul’da toplu taşımada kullanılan metrobüsleri örnek göstererek; “bu araçlar biraz gereğinden fazla kalabalık olabiliyor, ancak kullanan insanlar mutlu, çünkü varacakları yere daha çabuk gidebiliyorlar” dedi.

“Marka ve Patent Eğitimi”ne rekor katılım

Prof. Dr. Dereli, konuşmasını “artık teknolojik uyanış başladı, ‘Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız’ öncülüğünde Türkiye bu konuda dönüşüyor, Ar-Ge’ye önem veriyor ve bu sürecin sonuçlarının mutlaka patentlenmesi gerekiyor. Son 10 senede, başta Gaziantep’te gerçekleştirilen önemli vizyon projeleri olan; ‘Marka Şehir’, ‘İnovasyon Vadisi’ ve ‘Akıllı Sanayi’ projelerinin mutfağında olmak üzere, Teknopark ve Üniversite-Sanayi İşbirliği çerçevesinde GAÜN olarak konunun hep odağında olduk” sözleri ile bitirdi.

“Marka ve Patent Eğitimi” Seminerini veren,WIPO ( Dünya Fikri Sınai Mülkiyet Hakları Organizasyonu) Hakimi olarak da görev alan TPE Kurucu Başkanı Uğur G. Yalçıner:  “ Eğitim programına pek çok farklı sektör  ve meslek grubundan sağlanan yoğun katılımın fikri sınai mülkiyet hakları ve marka, patent konusunda genel bir farkındalığa ulaşıldığının göstergesi olarak algılanması gerektiğini belirtti. Yalçıner tarafından verilen eğitimlerde, önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecek devam niteliğindeki 3 eğitim seminerine katılanlar ise Marka Patent konusunda sertifika almaya hak kazanacak.

Diğer Eğitim Programları ise 5 Kasım 2012, 21 Kasım  ve 6 Aralık 2012 tarihlerinde düzenleneceği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“Marka ve Patent Eğitimi”ne rekor katılım

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin