“MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SİYASİ PROPAGANDA YAPIYOR”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SİYASİ PROPAGANDA YAPIYOR”Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün Facebook ve Twitter paylaşımları Meclis gündeminde…

“İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SOSYAL MEDYADAN SİYASİ PROPAGANDA YAPIYOR, HAKARET EDİYOR”

Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün sosyal medya paylaşımları Meclis gündemine taşındı. CHP’li Şeker, ilçe milli eğitim müdürün ideolojik amaç taşıyan siyasi içerikli Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve Genel Başkanı’na hakaret içeren paylaşımlarda bulunduğunu söyledi.

CHP Gaziantep Milletvekili Dr. Mehmet Şeker, ilçe milli eğitim müdürünün sosyal paylaşımları hakkında Milli Eğitim bakanı Nabi Avcı tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi.

Önergesinde, facebook ve twitter vasıtasıyla Hükûmete yönelik eleştirel paylaşımlarda bulunan Devlet Memurları hakkında soruşturmalar açıldığı, yasal işlemler başlatıldığı ve bu kişilere ciddi cezalar verildiğine dikkat çeken Şeker, “bu uygulamaların gerekçesinin devlet memurlarının ideolojik, siyasi amaçlar taşıyan, hakaret içeren paylaşımlarda bulunamayacağına dayandırıldığını ifade etti.

YETKİLİLER, İKTİDARA KARŞI ÇOK HASSAS

Şeker, yetkililerin; devlet memurlarının facebook, twitter gibi sosyal medya mecralarında Hükûmet aleyhine olan paylaşımlarını hakaret olarak algılayıp, 657 sayılı Kanun’a aykırı bulup bu konuda oldukça titiz davrandıklarını belirterek, “yine devlet memurlarının muhalefet partilerine ve liderlerine yönelik açıkça hakaret içeren paylaşımları konusunda aynı hassasiyeti göstermediklerini söyledi.

“Bu çifte standardın son örneğini ise Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün kişisel facebook ve twitter sayfalarındaki ideolojik amaç taşıyan, siyasi içerikli, CHP’ye ve CHP liderine karşı aleni hakaret içeren ve uzunca bir süredir devam eden paylaşımları karşısında yetkililerin sessiz kalması oluşturmaktadır” diyen Şeker, Bakan’a şu soruları yöneltti:

  1. 1. Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün kişisel facebook ve twitter sayfalarındaki paylaşımları konusunda bir inceleme başlatılmış mıdır? Başlatıldı ise ne aşamadadır, başlatılmadı ise sebebi nedir?
  2. 2. Eğitim başarısı sıralamasında sonlarda yer alan Gaziantep’in en büyük ilçelerinden biri olan Şahinbey’in Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürüten bir şahsın, eğitim başarısını ve kalitesini artırmak yerine daha çok siyasi propagandaya dönük çalışmalar yapması karşısında ne tür önlemler almayı düşünüyorsunuz?
  3. 3. Beğenmediği siyasi yorumlar yapan, paylaşımlarda bulunan kişilere “görevini bırak, ondan sonra siyaset yap” diyen Hükûmet aynı tavrı Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü’ne de gösterecek midir?

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SİYASİ PROPAGANDA YAPIYOR”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin