“OKUYAN OKUL, YÜKSELEN NESİL”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“OKUYAN OKUL, YÜKSELEN NESİL” Gaziantep’in Şehitkâmil ilçesine bağlı Mahmut Fehime Güleç Ortaokulu’nda örnek bir proje hazırlandı.

Eğitim sisteminin temel sorunu olan okuduğunu anlama problemini ortadan kaldırmayı amaçlayan projeye öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Projenin mimarları yedi öğretmen öğrencilere seslenerek, kısıtlı imkânlarla hayata geçirilen “ Okuyan Okul Yükselen Nesil” projesine destek vermelerini ve okumayı alışkanlık haline getirmelerini istedi.

Dar gelirli ailelerin yoğun olarak yaşadığı Çıksorut semtinde başlatılan projenin çok umut verici olduğunu söyleyen velilerde projeye destek oluyor.

Projenin mimarından Mahmut Fehime Güleç Ortaokulu, Türkçe öğretmenlerinden İsmet Güneş, Çiksorut semtinde böyle bir projenin başlatılması umut verici bir gelişmedir diyerek, “ Bu projeyle hedefimiz kısa vade de okuma kültürünü öğrencilerimize aşılamak ve uzun vadede yeni yetişen neslin okuyan, anlayan, yorum yapan, hayata geniş pencerelerden bakan, vatanini milletini seven uygar gençler yetiştirmektir. Bu mahallenin çocukları her şeyin en iyisini hak ediyor. Bu ilke doğrultusunda okulun Türkçe öğretmenleri olarak “OKUYAN OKUL YUKSELEN NESİL” isimli projeyi başlattık. Yıllarca okul, hayata hazırlıktır diye bilindi. Biz bunu yıkmak istiyoruz ve diyoruz ki okul hayatın ta kendisidir ” dedi.

“OKUYAN OKUL, YÜKSELEN NESİL”“ÖĞRENCİLERİMİZ EN İYİSİNİ HAK EDİYOR”

Mahmut Fehime Güleç Ortaokulu öğretmenlerinden Mehmet Fuat Yozbatıran projenin okuma kültürüne ve çocuk gelişimine olan etkilerine değinerek, projenin 1-2 kişiyle gerçekleştirilemeyeceğini aile ve öğrencilerle birlikte hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Yozbatıran, projeye hayata geçirilmesinde emeği olan İl Milli Eğitim Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü, okul müdürü, veliler,  öğretmenler ve öğrencilere teşekkür etti.

Yozbatıran, “Bizler bu yolun sonundaki aydınlığı, ışığı görerek yola çıktık. Bildiğiniz gibi kitap, okumak aydınlanmaktır. Geleceği ilmik ilmik dokumaktır. Sloganımızda da belirttiğimiz gibi yükselen nesiller yetiştirmek,  hem Türk Milli Eğitiminin hem de biz eğitimcilerin esas amacıdır. İşte bu proje kapsamında bugün daha önceden Türkçe öğretmenlerimizle birlikte belirlediğimiz kitapları dağıttık. Bu dağıtım esnasında öğrencilerimizin gözlerindeki parıltı yorgunluğumuzu aldı. Projeye katkıda bulunan kişi ve kurumlara sonsuz şükranlarımı sunarım” dedi.

Öğretmenlerin öğrencilere kitap dağıtmasının ardından veliler projeyi hayata geçiren, Nihat KALDAN,  Osman YILDIRIM,  Ayfer ASLAN, Emine DURAN, Mehmet Akif KITIR,  Mehmet Fuat YOZBATIRAN,  İsmet GÜNEŞ isimli öğretmenlere teşekkür etti.

“OKUYAN OKUL, YÜKSELEN NESİL”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“OKUYAN OKUL, YÜKSELEN NESİL”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin