“TELEKOM ARAZİSİ ÖNCE SATILDI SONRA İMAR DEĞİŞİKLİĞİ YAPILDI”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“TELEKOM ARAZİSİ ÖNCE SATILDI SONRA İMAR DEĞİŞİKLİĞİ YAPILDI”“Yine mi kişiye özel muamele?”

Büyükşehir Belediyesi’nin Fevzi Çakmak Bulvarı üzerinde bulunan Telekom’un satılan arazisi ile ilgili yapmak istediği imar değişikliği, “ Yine mi kişiye özel uygulama?” dedirtti. CHP İl Başkanı M. S ait Köse, “ Satış sonrası yapılan imar değişikliği, kamu yararını sorgular hale getiriyor.”dedi.

CHP İl Başkanı M.Sait Köse Telekom’a ait Fevzi Çakmak Bulvarı üzerindeki arazinin daha önce satışının gerçekleştirildiğini hatırlatarak, “ Şimdi de satılan bu arazi ile ilgili imar değişikliği teklifi Büyükşehir Belediyesi’nde askıya çıkarıldı. Arazinin yapılan imar değişikliği ile ‘Turizm alanı’ olarak değiştirilmesi planlanıyor.

Bu gündem maddesi ile ilgili TMOBB’un ve meclis üyemiz Zeynel Güçyetmez’in itiraz dilekçeleri Büyükşehir Belediyesi’ne sunulmuştur.

“TELEKOM ARAZİSİ ÖNCE SATILDI SONRA İMAR DEĞİŞİKLİĞİ YAPILDI”

Satış sonrası yapılan imar değişikliğini manidar buluyoruz. Eğer bu değişiklik satış öncesi yapılsa, belki başka talipler de çıkacak, belki daha yüksek fiyatla satılacaktı. Satış sonrası yapılacak düzenleme, kişiye fayda sağlamak anlamına gelecektir. Yani bunun anlamı kişiye özel rant yaratmaktır.  Bu açıkça kamuyu zarara uğratmaktır. Ayrıca bu arazinin yine birileri adına paravan şirketlerce alındığı iddiaları da kamuoyunda konuşulmaktadır.

Biz Büyükşehir Belediye yetkililerinin ve meclis üyelerinin bu konuya gereken duyarlılığı göstermesini ve bu değişikliği gündem çekmesini bekliyoruz. Sorumlu yöneticilik bunu gerektirir.”dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nde askıya çıkarılan gündem maddesinin askı süresi Pazartesi günü sona eriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“TELEKOM ARAZİSİ ÖNCE SATILDI SONRA İMAR DEĞİŞİKLİĞİ YAPILDI”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin