“TÜRKLÜĞÜ” anayasadan çıkaracak babayiğit anasından doğmadı”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“TÜRKLÜĞÜ” anayasadan çıkaracak babayiğit anasından doğmadı”Milliyetçi Hareket Partisi Gaziantep Milletvekili Adayı Ümit Özdağ; Anayasa’dan Türk Milleti ibaresinin çıkarılmasına izin vermeyeceklerini belirterek bu ibareyi çıkaracak babayiğit henüz anasının karnından doğmadı dedi.

Özdağ, mecliste her zaman güçlü muhalefete de ihtiyaç olduğunu belirterek 25.dönem MHP iktidarında AKP’nin bu görevi çok iyi bir şekilde yürütebileceğini söyledi.
Milliyetçi Hareket Partisi Gaziantep Milletvekili Adayı Ümit Özdağ Gaziantep ve Türkiye’nin başta ekonomi ve Ortadoğu’da uygulanan politikalar olmak üzere ciddi sorunlarının olduğunu belirterek, pazarların ateş pahası fiyatlarıyla vatandaşın cebini yaktığını söyledi. Ülkenin ekonomisinin bu kadar sıkıntılı olduğu bir dönemde, 402 milyar dolar dış borcu olan bir ülkede Cumhurbaşkanı’nın 5 milyar dolar harcayarak saray yaptırmasını vatandaşların anlamakta güçlük çektiğini belirten Özdağ sözlerine şöyle devam etti:


“BİZ MHP OLARAK KENDİ YAPACAKLARIMIZI ANLATIYORUZ”

Gaziantep nüfusunun dörtte birine yakınını şehit vermiş bir şehrimizdir. Sanayi alanında ciddi yatırımlar yapmış bir şehirdir. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak ne AKP’nin ne de CHP’nin programı üzerinden siyaset yapıyoruz. Biz MHP olarak kendimizi anlatmaya çalışıyoruz. MHP hükümeti kurulduğunda Türkiye ve Gaziantep’te neler yapılacak onları konuşuyoruz. Gazianteplilerin şu an en büyük sorunlarından bir tanesi Suriyeli misafirler ve buna bağlı olarak yaşanan ekonomik ve sosyal sorunlardır. Allah kimseye Suriyelilerin başına gelen bir sıkıntıyla karşılaştırmasın. Gaziantep’in bütün altyapısı 2 milyon bir şehir için tasarlanmış ve Suriyeli misafirlerle birlikte yaşanan nüfus artışıyla kent bunun altında ezilmiş durumda.
GAZİANTEP SANAYİSİ ZOR DURUMDA”
Gaziantep’te iyi adına ne olmuşsa Gazianteplinin kendi emeği ile atılımcı ruhuyla olmuş. Hükümetin izlediği ekonomik politikalar duvara çarptığı için Gaziantep’te bu ağır ekonominin altında ezilmiş durumda. Çok sayıda batık firma var, iflaslar hükümet tarafından erteleniyor. Bankacılar haciz işlemleri için seçim sonrasını bekliyor.
SINIR HATTI GÜVENLİĞİ TERK EDİLMİŞ DURUMDA”
Selefi cihatçıların desteklenmesi politikasının terk edilmesi, Suriyeli misafirlerin Gaziantep, Kilis, Hatay ve diğer bölgelerden boşaltılarak ivedi tampon bölgelere çekilmesi gerekiyor. Sınır hattı güvenliği terk edildiği için bölgede çok ciddi sıkıntılar yaşanıyor ve önümüzdeki dönemde bu tehlikeli bir sürece doğru da gidebilir. Türkiye’de yaklaşık 2500’e yakın muhaberat ajanı gezdiğini biliyoruz. Bütün bu sorunlar ekonomik sorunların yanında, sosyal sorunları da beraberinde getiriyor. Kendi memleketimizin çocukları üniversitelere sınavla girerken, Hükümet Suriye’den gelen misafirlerin çocuklarına Gaziantep Üniversitesinden yer tayin ediyor, sınavsız yerleştirme yapıyor. Biz Suriyeli bu kardeşlerimizin dışlanması tarafı değiliz ancak bunun belirli bir politika çerçevesinde ve Birleşmiş Milletler’den yardım alınarak yapılması gerekiyor.
MHP İKTİDARINDA ORTADOĞUDA BARIŞ OLACAKTIR”
Ortadoğu, Gaziantep başta olmak üzere Türkiye ekonomisi için çok büyük bir ihracat alanıdır. Mesela Mısır’da bir ikinci Süveyş Kanalı projesi var ancak 60 ülkeden ihaleye firmalar davet edilirken Türkiye’den hiçbir firma çağrılmamıştır. Libya’da Türk firmalarının mallarına el konulmaktadır. Suriye’ye olan ihracatımız bitmiş durumdadır. Hükümet Ortadoğu’da bu değerli yalnızlık politikasından vazgeçmelidir. Biz MHP olarak bölgede barışçı, maceracılıktan uzak diplomatik bir yaklaşım olması gerektiğini düşünüyoruz. Milletvekili Adayımız Ekmeleddin İhsanoğlu Ortadoğu’da değer verilen, bütün liderlerle anında görüşme yapabilecek, çok önemli bir isimdir. MHP’nin Ortadoğu’da barışçıl bir çözüm istediğinin de önemli bir göstergesidir.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“TÜRKLÜĞÜ” anayasadan çıkaracak babayiğit anasından doğmadı”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin